Neznam dali od cajot ili toa shto pazev jas sto jadam ama nesum imala nekoj seriozen problem so grcevite, ama sepak go piev. Na bebe nisto ne davav, dali 2'-3 pati imam staveno topla pelena na negovoto meshe. So prvoto dete imav mnogu maka i nisto zivo ne pomogna a sega polabavo so vtoroto. Vezbaj mu gi i nokcinjata za da mu olesni. Jas stom vidam deka se napinja i dava zort krevav noze nagore nakaj stomaceto i taka mu olesnuvav.
Se pravam ako veruvas i termofon stavam, masiram mese, nozinja krevam masiram.. kapki se.. nez dali.i se bas grcevi. Mislam nes dr mi go mace deteto... A me interesira kafe piete li? Demek predizvikuvalo krcevi. A se odkazav od nego a po edno nes pievl na den
Јас пиев чај на хип 2 месеци, дали помагаше нешто не знам. Од тоа ти што конзумираш можеш сама да приметиш ако нешто му смета на бебе. Пример на моево му сметаше кога јадев сарма, од зелката. Два пати јадев цркаше, се грчеше и од тогаш не сум јадела зелка. Кога плачеше му ги свиткував нозете помалку или му ги движев полека како кога се вози велосипед (ако ме сфати). Тоа ни помагаше. Нес си пијам, не му смета.
За саат време не ама у теков на денов имаше 5 пати какано и не секогаш беше течно, некогаш нормално каките му беа. Го носев на контрола го мереја и ми кажаа дека е супер за 9 дена качил 550 грама ама мене ми е страв. А лаком е, многу сиса. Ама многу ми е страв.
Се плашам пошо многу се напнува и се грчи додека падне или се покака а и плаче и цревата му кркораат тогаш, и после како друго бебе е. Ама веројатно грчевите се чим викате дека е се океј... Фала што постои форумов па ќе прашаш, ќе те смират мајки со искуство. Дома веќе не ги прашувам, настинато ми го прават детево.
Колку е нормално бебе од 4дена да си го крева само главчето? Го легнувам на стомак и буквално цело се крева и со рачињата, кога го држам во раце исто со главчето се крева и си разгледува.
Моиве и двајцата од раѓање го креваа, што особено се приметуваше кога ги држев на стомак. Како желчиња беа @Leo-nora може топло му е. Бебињата полесно поднесуваат топло од ладно. На овие жештини само по пелена треба да го чуваш ако немате дома клима.
Мајки помагајте бебе ми е 5 месеци и 1 недела убаво си пиеше млеко сега веке два дена несака да го стави шишето во уста а иначе сме на ад аптамил до што може да биде да несака млеко
Педијатар нека го види, може е нормално и моите двете ги креваа но до некој степен, ама ако е превише може се работи за хипертонус на мускулите, ќе ја тагнам @Vennera.aa таа има повеќе искуство.
И мојата беше исто кога фати овде ептен високи температури, ја носев на педијатар, рече дека од топлото било и колку сака бебето да пие толку, да не и давам на сила, во организмот веќе се правилен резерви.
Мајки бебе почна да игра си мене. Од вчера само што ќе го ставам на града се трга и плаче. Не сме спиени ич, се си мислам гладен е пошто скоро ич не цицка. Го враќам ама пак исто.
Бебка синојка спиеше сврзано 8 саати без да стане за цицање... . Инаку има 2 ипол месеци. Од 23:30 до 7:30. Се разбуди,цицаше и си продолжи до 9:30. Се исплашив ама еве ја весела е и добра си е. Вчера денски не спиеше убаво. Дремки правеше и најверојатно се измори. Ви се има ли случено на вас?
ние исто го имавме тој проблем на неполни 4 месеци. Кога видов дека не сака да пие дека не прифаќа почнав со дохрана. Заменив еден оброк од млеко со овошна каша и веднаш се стабилизира. Продолжи да пие без одбивање и си јадеше од кашичката без проблем. Ама јас освен ад млеко и чај му давав не бевме цело време само на млеко