Леле не пишувај...иста сум а нешто несакајќи го чукнам,штипнам кога ке вресне срце ме боли,па после и јас ке му ја викнам да плачам и цел ден за никаде сум. А нокти сечам само кога спие и тоа мислам 20 мин му ги сечам ептен полека дека ми мрда и во спиење,а верувај на нозе неможам уште да ми ги пресечам како гумени му се,ама на раце затоа и му растст брзо и оштри
Верувај уште не сум соземена...сабајлево гледам засирена крв и си викам гледај што направи, среќа не го боли Одвај чекам да потпорасне малце барем да спие ноќе. А може и запурно му е иако сме со полуотворен прозор. до вас
Учи нокти да сечеш додека е будно за да има навика. После кога ќе спие немирно нема шанса да ги исечиш. Јас ја зимам во скут и си седе мирна и гледа, знае дека не е ништо страшно. Извини што упаднав во муабет
Оооо ама не знаеш што прави сега буден или е со рака во уста,или со двете или во бокс ги држи и прета ноооон стоп ми е страв
Ќе се поборите, битно држи го цврсто прстето додека сечеш. Јас а имам раскрварено па одма и заздрави, не ни плачеше. Ти кажувам од блиска личност кога почна да разбира детето пискаше и бегаше од ноктарче.
Мајки и земав кашичка од хип со брокула и карфиол, ауу еден плак кога удри, не сака и не сака. Со што комбинирате брокула и карфиол?
Cekaj da razjasnime hahahaha stvarno troska sum stanata yoa ne krajot se nedeli taka... i do 7 nedeli staro bebe skok ima megu 4ipol i 5ta nedela.. Posle bebe staro 14 nedeli skok ima 8ma,9ta nedela itn. Taka? Ili pak ne svakam hahaha. Izvini stvarno
Ме збуна хахаха. Toa 7ма недела или 14та тоа само на крај дека се па пишува weeks. Вака имас скок прв започнува на средина на 4та недела и трае до 5 та недела 5 и пол како му доаѓа. Па почеток на 8ма недела до крајот на 9та. Па 12та недела .... Најбитно е да рачунаш од датата на која требело да е родено. Значи ако ти рачунаш дека бебето твое е 5та недела родено,ке си читаш за 4та. Исто и за следен скок ако имате 13 пример недели ти ке гледаш за 12та.
Aaaaaaaaaaaaaaa... gotovo sea... a otkriv Americka hahaha. Fala srcka te izmaciv dodeka mi objasnis haha. Ama stvarno epten zatupev se sramam duri hahahahajja
Ти одговориле, така е како што пишале претходните членки. Сечете ноктиња кога е будно бебе и гледа инаку маф ви е работата после - нема да сака и ќе се плаши. Нешто слично и за првото шишање на бебчо. Јас мака имав со првото, сменив 4 флизера додека да му најдам на господинот кој ќе му се допадне и еве и ден денеска само кај него се шиша. Е затоа сега со второво кога се шиша баткото го носам и бебчо. Нека гледа, нека учи иако како за прв пат на фен ми заспа во флизерница но среќа баткото се шиша скоро секој месец и пак ќе оди на посматрање . За средување (депилација, флизер и сл.) си најдов формула. Натокмено бебе со сува пелена, нацицано, спакувана најсаканата играчка...ставаш во колица или кенгур и свечено го даваш на татко му за шетање или забављање . За саат време и да кенка малку ништо не му е ама мене лично и те како ми значи ти ја враќа самодовербата, сексиљавоста и остали ти ствари . Ок си е. Моето за 1 недела полни 4 месеци и тек сега почна на смеење понекогаш да испушта некој крик. Различно е кај сите.
И мојата имаше нагони за повраќање од таа и реално јас ја пробав не ми беше убава. Комбинирај ја брокулата со компир, морков, тиквичка, ориз, ќе видиш како ќе ја сака. @lackygirl Имаме малку борби не викам дека е умна додека сечам ама не плаче и не се тегне туку сака да го фаќа ноктарчето
Чисто е вака папочето. По бодиво доле му доаѓа крвтта,да не е од дундето,кај женските знаело да се јави вака оскудно крварење. Тоа од хормоните,ама па преку памперс? Оди најдобро на педијатар
После секое бањање ставај хидроген од 3% на папочето и со стерилна газа поминувај врз него (имаш во аптеки) така се чисти. Мислам дека не е исчистено. Од хидрогенот ќе почне како да врие но е страшно, не паничи зашто не го боли единствено може да ти реагира дека ладна водичка (хидроген) ќе го допре.