Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.622
    Да внатрешен дел не во окото туку одма кај што почнува, јас правев кружни движења со малиот прст, миена, нокти исечени обавезно и масираш. Нема потреба од паника, оваа состојба знае да трае, мислам дека доколку секретот е многу зелен се работи за бактерија најчесто стрептокока. Но ќе го следи доктор сигурно и ќе ви даде инструкции.

На NNA и srekice им се допаѓа ова.
  2. ***Bony***

***Bony*** Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.041
    Исто и мене патронажната ми објаснуваше само со нежни кружни движења пробај @srekice следи ситуација може ке се среди за ден два

На BabyT* му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Emma2

Emma2 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    5.771
    Фала ви на сите за одговорите, да не враќам посебно,кај имам време :D
    :* :hug: Супер сте ми! :f:
    Утре сме на вакцина, шестовалентната... не ми е баш сеедно, ама да не се вакцинира ми е скроз нон сенс. Ќе биде долг ден8-|
    Ќе ги дотерам ко прв школски ден, чукната сум малце знам :$ :wasntme:

На NNA, FreeMind и ***Bony*** им се допаѓа ова.
  4. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    @***Bony*** ,@BabyT* ви благодарам,ќеследам ситуација.Исцедокот е бело-кремаст:|
    @Emma2 да ми пишеш како сте поминале,правеше ликрвна слика со ЦРП и дали кај нас во Сандански ќе идете или во Букурешт.И ние треба од наредна недела да се вакцинираме,да знам каде да ја носам.Со лесно лепотици:*

На Emma2, NNA и BabyT* им се допаѓа ова.
  5. NoU-NoLove

NoU-NoLove Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2012
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    151
    Мајки,ги купив овие од Зегин,кашички од зеленчук не јадеме,не ни се вкусни.Како сте ги давале вие?5+ сме 15652584753255354660816124761235.jpg

6. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.622
    Ориз давав таков во 5ти месец за проба, а другото незнам што е.

На NNA и NoU-NoLove им се допаѓа ова.
  7. NoU-NoLove

NoU-NoLove Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2012
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    151
    Само со вода го подготвуваше?

8. SarChee

SarChee Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2013
    Пораки:
    641
    Допаѓања:
    371
    Мајки просветлетеме, дали на 4месеци има некој скок во развој..
    Бебка моја има 4м и 6дена а според термин точно 4,од вчера е како друго дете. Неподнослива, само кемчи, јачи, плачи, нервозна само за враце и пак неможиме да и погодиме дури и немирно спија. Инаку си јади, се е во ред

На Ednostaven му/ѝ се допаѓа ова.
  9. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.342
    Има, во 17-та недела е најјако. Подетално види си во темата за скок во развој

На NNA и SarChee им се допаѓа ова.
  10. paleska3

paleska3 Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    1.206
    Допаѓања:
    3.161
    Сега е во 4 скок, тој е најдолг трае цел месец, припреми си нерви. Ние сме сега кај громчето, овие два дена не сака да заспива во нејзината положба, едвај со туркање, плачење некако заспиваме. Среќа потоа мирно спие.

Како ги анимирате бебињата на 4+? Генерацијо што правете вие? Јас ја оставам на под со висечките да си поигра, па во релаксатор, па на меше малку гледаме цртани, па јас пеам, играм, и давам на 3-4 мин различни тропкалки да фаќа, се галиме и смешкаме кога ја бакнувам на меше. И тоа во круг, додека не дојде деемката па потоа во раце бараме положба. Дајте некој предлог за игра?

На Ringishpil_, Ednostaven, SarChee и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Малечкоxxx

Малечкоxxx Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2019
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    156
    Мамички денес правиме месец ама бебка од вчера нејке да спие дремни 10мин стани и само плаче и нонстоп е гладна а на ад сме и неколку пати испи по 150 мл :whew: има некој скок во развој или:?:

12. supergirlmb

supergirlmb Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2017
    Пораки:
    1.366
    Допаѓања:
    7.838
    Има скок,малку порано ве фатил. Ама може и.да е жедно бебето, дајте му.водичка, може му е жешко и слично.

На Adeline му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.969
    Допаѓања:
    1.271
    Majki edno prasanje nadvor od temata... kako gi cistete podovite doma vo sobite kaj so e bebe... predhodno dzogirav so ajaks kolku da osvezi da zamirisa malku.. sega so sto da cistam. Probav so voda samo mislam nekoj grd miris mi fana a krpata od dzoger cista bese

14. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.622
    Да мојата се тегави со јадење и само така стои подолго.

На NoU-NoLove му/ѝ се допаѓа ова.
  15. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.622
    Можиш во водичката малку омекнувач да ставиш тоа не смета.

На Leo-nora му/ѝ се допаѓа ова.
  16. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Каква врска има ако џогираш со ајакс.И така испарува брзо.Јас со ајакс или со омекшивач :rofl:
    Ако ти е шубе,онда топла вода и оцет.Тоа неутрализира се.

17. SarChee

SarChee Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2013
    Пораки:
    641
    Допаѓања:
    371
    Охх,Ајде ке се издржи иако е тешко..
    Мојава сака само да сум до незе и јас да ја занимавам цело време,ни секунда несака да е сама.Тропкам со тропки, пејам,играм се галиме,враце се држиме и то е..не сака и релаксатор,ни да лежи сама со играчки,многу ретко издржуваме на меше по некој мин со сила ја оставам колку да повежба,а цртани и песни престанав да пуштам зошто се пулеше само во тв па ми е страв да не не чини.

На paleska3 и NNA им се допаѓа ова.
  18. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.342
    Мојот за 1 недела прави 4 мес. јас го забављам со сл. :D покрај тоа што имаш пишано:
    1. Му давам да држи (сеуште неможе толку стабилно да држи во раце) во раце или јас држам мало шише од вода пластично кое ми е наполнето со цевчиња, копчиња, ливчиња...тој удира по него
    2. На под го легнувам и му редам играчки во насока да се заврти на меше - се врти веќе сам на меше и нема оставање веќе сам. Тој се врти на меше и пробува да ги фати играчките
    3. Од една играчка има едно како мини клавирче со 4 големи дирки кои испуштаат звук и светат и то тоа треска со рацете
    4. Изигравам куклен театар со Вини Пу, Тигре и Магаренцето, тој е цел во филм и пажливо гледа и се радува
    5. Со тетра го поминувам по лицето како да го галам и му велам ,,ЅЕ,, и тој скока од радост
    6. Лупам и трескам по дома од различни ствари , дрво, метал , пластика...за да ги учи звуците но ова го правам кога го држам во раце. Вчера па пр. заедно ја полеваваме травата во дворот со вода. Бебе не тргна поглед од цревото со вода :D
    7. Го фаќам за нозете и влечам напред потоа му ги блокирам стапалата и тој турка наназад (се движи т.е влече наназад) - ова највеќе го сака
    8. Го ставам во количка и брат му го шета по собите како да вози формула. Големиот се филма а малиот не знае што му се случува затоа што овој прави цела приказна со крици и со се :rofl:
    ...други глупавштини не ми текнуваат, :!: ако ми текнат ке пишам

На paleska3, Ednostaven, NNA и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.969
    Допаѓања:
    1.271
    E da ic ne mi tekna toa... fala ti odma ke primenam.. mislam ne odma u prva prilika hahah

На BabyT* му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.969
    Допаѓања:
    1.271
    Isparuva da, daleku od toa deka mirisa.. ama momentalno da se zalazam bar haha