Aj da probam makar so ne veruvam ni na kapki ni na probitik,ni caj , ni na ishrana. Se e do vreme i do organizam na dete. Jas se pomiriv so mojto placlivo dete haha t.e riklivo ahahah
Мајки имате љубомора кон некои личности во врска со бебче? И да ве нервираат кога делат совети или држење на бебче подолго време итн? Хелп повторно имам такво чувство... И некои препораки од некои веб страни, ју тубе видео, книга или било што каде што се информирате за бебка, развој, стручни совети од педијатар итн? Баш сакав нешто дополнително да знам. И онака поќе дома сум на овие жештини, можам да читнам.
Свекрва ми.. Дефинитивно. Не е љубомора, туку одбивност. Сака да изиграва мајка, да сум и го дала нејзе да го чува, со нејзе да спиело, ама и ја покажав вратата подобро одма да реагираш, отколку после да не можеш да се откачиш.
Знам дека не планирате одмори годинава со бебињава под 6 месеци, ама за 3,4 дена до Крушево дали да си праам бајрам на мозок или? Веќе четврт месец тераат моиве...маж ми некој апартман нашол на воздукче да сме ги однеле...незна м сами ние двајца дали ќе излеземе на крај..
Mesec ipol sme za edna nedela ke odime vo Ohrid na 3 4 dena. Ne na plaza taka na setanje, sabajle i prikvecer. Koga zeze sekadeb zeze. Neka se naviknuvaat, prasav pedijatar rece za niv ne e problem nekou reagiraat na razlicna klima ama toa na vas ke se odrazi ako vie izdrzite okej, bebe kaj da gi nosis bebe e. Taka da ne mislu i nosi gi krofnite mili na setanje
Zosto da ne planirame moevo e 4 i pol meseci go nosev 4 dena na more deyevo tamu mi se prerodi od 7 saat prosetki pokraj more preku den saat vreme buden 2 spiese posle 6 na plaza pa i vo more go brcnav malku kefovi pomiren ne bil nikogs, nosi gi krusevone redok vozduhot mislam deka ubavo ke om dojde ke si se iznaspijat curite
Сте давале ли сируп за железо на бебе од 3 месеци? Паднат и е хемоглобинот а некако многу ми се чини мала за суплементи. И дали прави проблем со столицата и дали ја обојува?
@Emma2 @Happyinlove @srekice https://www.facebook.com/364625253718774/posts/1279778588870098?s=754145559&v=e&sfns=mo
Од кога почнавте да ги занимавате бебки со тропалца и слични играчки и музичка вртелешка од кога пуштавте?
Мојот е веќе испланиран и за 1 недела летаме на море. Со првото летав кога имаше 5,5 мес а ова сега ќе е 4+ мес. Ич да не му се секираш, штом сменат клима се вистински . @Nenna97 јас не ставам капки во нос ниту на полетување ниту на слетување туку само бутам цицка за да голта за да му се изедначи притисокот во ушињата или пак ако се поголеми децата нешто да џвакаат. Несум давала но знам дека ја прави зелена столицата и во понекогаш да предизвика запек. За да се врзе железото во крв мора и вит. Ц. Од прв месец пуштав оние нежни бебешки музички кутии, уствари моето е месечинка а реално играчки не се сеќавам ваљда околу 2-2,5 мес тогаш биваат интересни , веќе на 3 + пробуваат да ги држат во рацете и сл. уствари се пробуваат да стават во уста
Да, знам. Ама не треба ни млеко да се дава а она цица на саат време по малку. Многу ме загрижи ова сега..
Јас и ставив 15 мин пред полетување и супер пројде. Славица споменала цицка али тоа е за во текот на летот, бидејќи на полетување ја држиш на себе. Ако сака цуцла стави и за цел пат.