@Spidy ние сме тука да ги смениме работите... тешко е кога си сам паѓаш и физички и психички помош мора да се има
Имам јас две баби на располагање, не можам да се жалам, него таква сум не сакам друг да ми ја брка работата. Сама сум си крива
Better, better Истиот ден почна да се врти на меше, да пие по 120мл,да спие подолго. Цело време кога е буден се смее, само несака да е сам
@FreeMind кажи ми капките што се ставаат пред полетување со авион , треба матичен да ги препише или може од аптека да се земат без рецепт?
Гледам дека пишите за мажите па да си кажам и јас Во поглед на бебето нема муабет и ја чува, ја пресоблекува и мења пелени, ја успива, ја забавува е сеа нема трпение за цел ден, ама за дома е како гостин, цело време му укажувам и пак исто, алишта кај стигне остава, исто и тоа што го јаде, прашини, метење, чистење тоалет се непознат поим за него. Денеска ако му кажам до 2 часа го држи паметот после пак по негово..
Имаш јаки нерви Јас така со полабави нерви сум. Да спие? Па јас година дена не сум спиена. Себичност е тоа. Ич не ми се допаѓа како карактеристика. Без рецепта. Отривен капки за 0+. Купи си и солени капки успат за чистење носе. Имаш и нет апотека ако немаш време.
Го знаев дека е спанко уште пред да се земеме. До 4 сабајле не прави никаков проблем, и ќе думка бебе, и јадење ми спремал, си седи ноќе и онака, ама затоа од сабајле е аждаја ако го закачаш. Нова тактика, пуштам бебето во кревет, оди го рашлакува по лице (ново и е дека сака да мава по работи) и за неа си станува расположен, си збори со бебето, со гугаат. Иначе аларм за на работа кога му ѕвони, прво вика "леле у пм колку е рано", па после станува А сега на одмор сме, па да ги поздравам сите новопечени мајки за ова лето со следнава порака:
Хаха. На различен начин ги бањаме. Јас мојава не ја оставам да лежи, директно ја мокрам по цело тело, 5 мин максимум и вадам. А исто и она кога ја вадам прави фаца како wtf и ја оставам на крпа и почнува да вришти, ама одма ја залажувам со некоја играчка и се смирува. Јас и давам да цица пред бањање малку за да не плаче толку, ако не е јадена исто вришти како да ја колат после бањање си лежи се радува па се доцицува и во раце сака, ама не заспива. Ја бањам околу 10 навечер а дури во 1 заспива. Ама си спие после цела ноќ до 7 или 8. Не е лошо, не се жалам
D3+K1 i omega kako davate, sekoj den vo isto vreme? Jas probav no ni eden den ne uspeavme da bide isto vreme..bebka mi nema red vo spienje..ako vcera sum dala vo 14h peimer, denes toa vreme spie. I sekoj den vo razlicen saat davam. Se nadevam nema problem
Се трудам кога ќе стане после првото цицање да дадам Д3+К, покасно во денот давам омега пред да цица зашто жал ми е, многу се гадни, а вечер пробиотик исто пред цицање. Никогаш не е во исто време како претходниот ден. А се случува и да се изостави пробиотикот некогаш ако заборавам. За некој ден почнувам со Д3 + омега заедно , па полесно ќе ми биде.
Не давам стално во исто време, бегаме најчесто со околу 2 часа. Исто, поради спиењето. Не е страшно, да не е ептен забегано времето, да речеме 5 часа.
Хаха ова омегава како се гади чудо еј фаца убица е да може ќе ме плукне На големово му давам само омега, 2 пати поврати секундарно. Дури и кога ќе му ги измешам со храна понекогаш ги осеќа и престанува да јаде
Ве читам и јас се нервирам искрено. Имам пишано и во друга тема, немам зборови за мм колку многу работи се по дома, а и со бебо од прв ден. Уште откако си дојдовме од болница, прв му смени пелена и нема проблем со тоа. Го пресоблекува, го шета со количката, го занимава, кога се враќа од работа целосно му е посветен. Признавам дека поубаво си играат тие двајца За по дома исто, уште откако почнавме да живееме заедно си ги делиме обврските, оти заеднички е домот, исто како и бебето. Без проблем чисти и купатило и се останато, не чека ни да му речам нешто. Педантерија голема е човекот, па не расфрла ни алишта, туку често пати и моите ги средува. Дупла девица е инаку И благодарам на мајка му што го воспитала така, искрено. И пак ќе кажам и овде, не ми помага за ништо од погоре наведеното, туку си ги делиме сите обврски и во домот и околу бебо.
Ај кога сте се фатиле за оговарање А си ги лижнала да пробаш Као зејтин од сардина е Моево ги плука ,ма несака да чуе @FreeMind браво за пишаното.И ја го жалев мојот од почеток па што сум јас. Детето е и негово,така да почна да се оправа. П.с Ми вика некни ,како го ослабе стомакот.И му викам по цел ден е у раце и ја шетам низ куќа,и се топи .И ми поверува,и само ми ја зема од раце морав да се снајдам
Zdravo na site Imam eden problem so bebeto Cel den e na gradi kaj majkata cas cica cas si igra cucla kako da go otrgneme od taa igra ako go trgneme i e zaspan odma se budi deteto e 2 meseci polni ne saka lalzalka site mozni gi imam kupeno so kapki ne mu se interesni I kako da go da pocneme da go uspivamw vo kolicka transporter releksator Blagodaram
Многу наскоро ќе го интересираат други играчки и помалку ќе сака на града. За заспивање во релаксатор и транспортер пушти аспиратое , фен или white noise и пробај лажливка дали ќе прифати.