Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Discussion in 'Бебе' started by meU, Oct 16, 2012.

1. srekice

srekice Популарен член

Ние сме 11недели.До сега не приметив да има чудно однесување,ама овие три дена е неподнослива.Рика од плачење.Сега се боцкавме крвна слика за да се вакцинира .Леле мајко значи,вриштеше ,корнеше.

@FreeMind еј да? Не камилица!? Охоо,ај не ставам,само физиолошки тогаш.Ваљда не напраив беља

Makedonka007 and FreeMind like this.
  2. Adeline

Adeline Популарен член

Ма и лижнала и мириснала и сите маици на риба ми смрдат:rofl:

Makedonka007 likes this.
  3. maja8

maja8 Популарен член

Неодредено. Порано давав од сабајле, сега некогаш приквечер а некогаш не ни давам.

4. Dream girl

Dream girl Активен член

Се си беше во ред како и секој ден, ја избањав, средив и да ја ставам на града кога врисна неможев да ја смирам, мислев нешто моментално и дадов цуцла лажливка се смири и викам да пробам пак на града и пак врисна ;( ја легнав на кревет и со цуцлата заспа :sweat: што мислите што може да е? Вака до сега не ми правела :(

5. FreeMind

FreeMind Форумски идол

И се спиело.

6. Dream girl

Dream girl Активен член

@FreeMind мислиш не била гладна? :?:

7. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Не. Јас така и до болница ја однесов тоа негде трети месец беше кога менува навика за спиење. Едноставно и се спие.

8. BabyT*

BabyT* Популарен член

Тој период ми беше нај напорна, не покажуваше знаци за спање во момент врескаше па трчи по болници дур да разберам што и е :D @Dream girl

NNA, FreeMind and Dream girl like this.
  9. Dream girl

Dream girl Активен член

Фалаа ти најмногу :* :l:баш ме стави во мисла нејзиново однесување да не ја одбегнува градата (facepalm) те :hug:

FreeMind likes this.
  10. Dream girl

Dream girl Активен член

Значи сега го почнуваме тој период ... (facepalm) да баш не делуваше ко толку да и се спие башка мислев гладна е... она не одбива цице :D ова ме зачуди... фалаа пуно друго ми е сега :l::hug:

NNA, tetoviranta and BabyT* like this.
  11. Makedonka007

Makedonka007 Популарен член

Можи сега е кај вас.
    Ама ќути денес мојата е супер. Си се смешкаме, си цица убо, си спие убо шо е најбитно. Дури и до козметичар бев денес, баба ја чуваше, уствари си спиеше бебка цело време. Па си велам помина скокот. Да можиме малку да си се видиме двете убо.. Уствари грчевите останаа ама не се толку страшни сега.

NNA and paleska3 like this.
  12. srekice

srekice Популарен член

Значи морам да се пожалам на денов,и нашето чудесно здравство .
    Детево е 2 месеци и 10 дена,дојде ред за вакцина.
    Идеме прво сабајлево во авицена за крвна слика и црп.Тамо ја боцкаа 2 пати пошто тромбоцити високи покажа.Одам дома,тргам памукот што да видам.И фали кожа од пола прсте,плаче дете плачам јас .Таа тамо го одра значи.

Идам во букурешт,таа не враќа пошто сум под општина Аеродром ,неможе кај нив.

Се враќам во Јане Сандански,таа не заведува,отвара картон.Прашува дали има 5кг и полни два месеци.Викам да.
    Идете кај докторката ,влегувам ,а таа стара из**котина со нозе опнати на маса.И ме врати,ми вика мало е.Дојди за два три дена да ојачало детето.

И викам неможам.Епа во септември ми вика,овие вакцини не се битни ,и така се за повреди.

Значи се напнав 300,само си го измачив детево денес.

Срам да им е.

Emma2, NNA, FreeMind and 1 other person like this.
  13. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Оооо ние скокаме во 4ти скок луѓе бидете со нас:D се само со раце во уста,се лигави,се лиже дури и рамките од транспортерот:xкутре.
    Фаза : многу ми се спие,несакам да спијам и не сакам да ме заспиваш како до сега со нишање,а во количка незнам да се успијам|(а мене толку ми е креативноста сега давајте идеи како да де успиваме:D.
    Му мутира тоа гасчето рикањето р подлабоко:D,али не рика толку пупупу(fingers).
    Навечер си спие имаме две ноќи каде што само 1 станува за да цица,и една на 2 часа (fingers)

Друго на вага се качивме мама намалила 2кг,а бебе качило 1:D си напредуваме топ
    Штом си качува по 1 кг месечно само на доење да си почнам на 5 месеци со вкусови пробување?
    Како оди тоа,или нема правило?
    :hug:

NNA, paleska3, FreeMind and 1 other person like this.
  14. srekice

srekice Популарен член

Според симптомите што ги опиша ти ,малово мое ко во 4 скок да е:rofl::rofl:
    Ама рано ни е,кој знае што ќе ме чека мене тогаш.
    Инаку,лепотицава се превртува од грб на стомак и вчера си ја дочапа тропалката и си тропаше само.Не ми се веруваше (facepalm) или ок е тоа:^)
    Некако рано ни се виде за нејзината возраст.

NNA, FreeMind and Happyinlove like this.
  15. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Нема тука рано,женска е:D

NNA, paleska3, FreeMind and 1 other person like this.
  16. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Среќо ај прашај таму да не ја закасниш за рота вирус првата доза мислам до два месеци во мкд е таа?
    @Someday до кога беше?
    Ќе ти треба таа за градинка чест вирус е со дијареа.

NNA and paleska3 like this.
  17. paleska3

paleska3 Популарен член

@Dream girl дефинитивно и се спиело на беба, мене истото ми го направи два пати. Мојата никогаш не одбива цицка а тогаш заоѓаше само што ја доближував. Всушност не била доспана. По спиењето немаше проблем.
    @srekice и јас мислам дека до два месеца се прима прва доза рота, ние кога бевме на 4 месеци ни рекоа дека сме ја испуштиле.
    Малава е малку подобра овие денови, не е постојано во раце но сега имаме друг проблем. Мора да бидам до неа додека си игра. Ако се одделам 2 метра цика и плаче од инат. Штом се доближам се смее и пее. Абе си игра мајтап со мене, ништо неможам низ дома да фатам. Оралната фаза ни е во тек, се право во уста. Се сокапав миејќи и бришејќи и пак мислам не ми е се чисто. Како се справувате со тоа што се ставаат во уста?

18. day.dreamer

day.dreamer Истакнат член

Мене првата доза рота ми рекоа дека се прима најдоцна до 3ти месец. Педијаторот ме советуваше да одам накај 2ипол месеци и да ги примаме и двете заедно.

19. paleska3

paleska3 Популарен член

Може, ние бевме 4 полни кога ни рекоа дека е касно па само за стрептокока ќе ја примеме на 6 месеци заедно со третата доза шестовалентна.

NNA, Happyinlove and day.dreamer like this.
  20. srekice

srekice Популарен член

@FreeMind ,@paleska3 па и реков на таа и ми вика немај гајле.Во септември ке дојдеш.Ма ненормална беше.Јас крв не и вадам пак.Нема шанси да ја трауматизирам од ново пак.
    Мора ли ЦРП да се има:^)