Вака мајки мојот син за 3 дена т.с на 26 февруари ке наполни 4 месеци ,пред 10 дена му испадна запче , со температура се мачиме околу 2 недели. Сака да стои на сопствените нозе а да го држиш за раци ако не го оставиш да постои 2 3 мин плаче . Се превртува само кога спие исто така кога плаче и несака да лежи си ај подига или главата или газето. Кога го обракам на стомак се бутка како да лази. Дали е тоа нормално за дете од неполни 4месеци?
Lelee mojata kerka denes pravi 3 meseci i isto se ligavi premnogu ne sedi mirna nervozna e i isto koga ja ostavam na stomak se kreva na gore so gazeto, a koga kese osavam taka legnata se vrti cela na edna strana ,, mozebi ke i izleze nekoe zapce no premnogu e mala
Мамички бебушот мој има месец ипол. На екслузивно доење сме и често си знае да поврати после подој, но денес на два пати поврати како мрсулчиња или шлајм како да го наречам незнам. Дали некоја од вас имала вакво слично искуство. Не знам дали има место за паника, бебето си е ОК значи не е настинат не кашла не кива, но ова денес малку ме збуни.
I mojava isto ima 6 nedeli, i nie se macime so taa nemoze da ho povrati slajmot inako kaj site ima samo nekoi go kakaat. Jas zemav kapki za bebe akva mars i deneska i kapev za da i se procisti zosto me mozeme da spieme ispusta nekoi zvuci i samo se vrtipreta......svekrvami mi vika zosto tolku mrda demek decata na mesec voopsto ne se dvizele a ova prav zivec duri strav me faca ko ce mi zbori taka imate nekoe iskustvo pisete
Odkoga ke mu dadete mleko na bebeto svrtete go na stomak a moze I nastrana I tapkajte go na grbot pod pazuvite nezno I rakata da vi bide maklu kako nasobrana. Mene dok mi vikase 5 min od leva I 5 min od desna strana pod pazuvite I bebeto ke povrati mleko so slajm, na toj nacim se cisti od slajmot. Se nadevam deka vi pomognav so mojot sovet. Izvinete sto pisuvam lat od mob pisuvam.
A daku imate iskustvo so bolki vo usite i so pravat koga gi boli? Mojvaod pred 2 dena pocna da ja vrti glavata lebo desno mo brzo primer 5pati vo 5 sekundi i toa e preyezno pred zaspivajne. Taa i onaka mnogu mrda za vozrasta no svekrvami zakluci deka ja boli nesto t.e usite dali mrdaat i vasite inako imame 6nedeli
Кикуш еве го на 16 месеци и мрда дали пред заспивање или на музика, тоа него од убавина му е. Ако не плаче и не кенка во ред си е бебушот, само фаза е.
kikus1989 за да провериш дали го болат ушињата, кога е заспан убаво и мирен, ќе го притиснеш за ушињата каде што почнува ушната школка ако не врисне-закенка значи нема никаков проблем.
Мајки ми треба совет.Ние се доиме,но имаме проблем...односно јас имам проблем-многу ми надоаѓа млеко и морам постојано да се одмолзувам.Малата секако не може цело млеко да го цица,тоа го знам,но ме интересира колку време треба да помине за да се регулира млекото.Всушност се уште е колострум...Веќе два ноќи не можам да посипијам како што треба,на секои саат два се будам и се одмолзувам.Градите мислам ќе ми испукаат од толку многу млеко а исто така и ми добиваат температура.Дали има некој начин ова побрзо да се реши?
Зависи...јади и пиј што можеш помалку додека не се регулира Јас со првото се молзев 2недели ако не и 3,а со второто само 3 дена...избегавав вода и храна...јадев бисквита по некоја и само литро чајче и супер поминав..
Имам закажано оваа недела на ортопед за син ми, кај док Илир Шабани во мајчин дом. Дали некоја била кај него со детето? Каков доктор е? Се мислам цело време и се молам да ми рече дека се е во ред со син ми....
Ќерками е на АД има 2ипол месеци ..Прво пијавме хипп комбиотик но по препорака од педијатар сменив на хип органик заради тврда столица..е сега столицата и се регулира се беше океј се додека еве пред неколку дена после секое јадење повраќа околу 4 5 пати..друго..порано си јадеше како што треба спрема возраста(нели на кутиите пишува од-до колку месеци колку мл треба да се дава)...а сега јади помалце од тоа што треба и плус го повраќа да не речам ама околу 20-30 посто од изеденото... што е премногу...совет?
Gelka колку пие сега? Мое мислење е дека треба да и го смениш млекото. Барем кај нас беше така и еве веќе една недела е подобро. Сега само бљуцка, не повраќа во млазови. Ние Хипот ич не го прифативме.
A veke mesec Dena a moze I poveke pie 120ml nae 2ipol 3 casa..a treba DA pie 150ml..vie kakvo piete sega? Soviet so kakvo DA I go smenam a da ne bid I mn skapo.,priblizna cena DA ima so hipov
Ние сме на Аптамил, ниту Хип ниту Нан го прифати. 970 денари, 800 грама во Зегин е. Поскапо е и затоа не знам што совет да ти дадам. Ако сакаш обиди се со Нан, 520 денари 600 грама е, па може на вас ќе ви се погоди. Иако не се плаши, јас мислам дека и 120, на 3 часа и е доволно, остај што пишува на кутијата. А ржи уште после млекото?
Ama rab e vo toa sto taa bi izela I 150 ama ne I davam posto znam ke povraka uste poveke'..zatoa posle sekoe jadenje si bara odma cucla lazacka.. sry za lat od moob sum
Тогаш менувај го. Прашај пак совет од педијатар, јас памет си немам од млекава. А за јадење не збори и ние се бориме за да пие повеќе од што смее.
глекаа и јас го имав истиот проблем и ресив на своја рака да го сменам млекото бидејки педијатарот ми велесе да не го менеам млекото,јас го сменив и сега е подобро веќе не поврака толку обилно,а тоа сто писува дека треба да пие повеке а таа пие помалку не е проблем бидејки ти и давас на 3 Часа,а обиЧно на кутиите писува по 4,5 пати на ден ,знаЧи таа си пие колку и е доволно но на повеке пати по помалку