сигурно го храниш со ад млеко,од тоа фаќаат наслаги во устата, истиот проблем го имав со првото. Нистатин капки или вода со содабикарбона и со тампонче за уши чистиш низ устата.
Ке зовриеш 200 мл вода со пола лажиче сода бикарбона.Стави да се излади и со газа на прст намотана ке му ја поминуваш устата 1 саат после цицање.Исто капки нистин ке му ставаш по 10тина во уста да шматка.Не ги чувај во фрижидер,на собна температура и 7 дена се користат од денот на отварање три пати на ден. А инаку нај убаво ми е само превриена вода и со газа да му ги чистам наслагите.Ист ефект има.
Ке идам пак за една недела и тоа без крвна слика,ако ми каже нешто прво да ми објасни ,ама овој пат жими се ке ги снимам. Кај што вакцинираат во катастрофални услови ,па уште распостелени со кафиња,разгракани кокошки.Уште ме држи нервоза од вчера. Ама важно казни знаат да пишуваат.А од друга страна те враќаат.
Што и да направиш во нашава држава е џабе. Посебно доктор секако ќе е во право, заштитени се тие таму, а нас само господ да не чува
А софи глодалката како ја чистиш? Јас или со влажни или со мокра крпа но некако мислам не е доволно чиста, особено кога ќе ми ја мавне некаде на под.
И јас со вода и сјај ако ја фрли на под. Така пишеше на упатството. Види да не има дупче твојата ако има никако вода само со влажни за дезинфекција на цуцли ги има во дм.
Mami nesto se slucuva so bebka moja mnogu stana cuvstvitelen denovive ne saka nikako da spie vo krevetce a do sega gajle nemavme samo cicase cucleto vo usta i si spiese, sega ovie dena saka da spie samo ako lezis do nego ako se pomestam i vednas se budi i place skok li e ili nesto drugo neznam, ima nekoj so slicno iskustvo kako da se spravam so ova ne sakam sega da se navikne da spie so nas na spalna mi e strav noke da ne go povredam nekako ( inaku da napomenam 4+ e)
Мо И моето е колку твоето па во Јане денес примивме и де те пер и рота. Не знам која др ти се паднаа. А тоа за тромбоцитите и нас ни излегоа малку повисоки. Јас не пребоцкав по совет од матичниот зашто излагало често ако стегаат при боцлање. А не сфатов, зошто те вратила таа вчера? Требало пак да појдеш денес, друга беше, една со црна коса крупна и добра.
Мамички да ви се убацам со едно прашање. До сега бебка пиеше Д3+К1, докторката ми рече од 3 месеци да и давам само Д3. Денес правиме 3 месеци, ама имам останато уште 10тина Д3+К1, па прашањето ми е дали да ги давам тие па кога ќе ги испие да се префрлиме на Д3, или уште одма да почнам со само Д3? На одмор ми докторкава па не сакам да ја замарам да и пишувам.
сега јас да се убацам со едно прашање додека ги даваше овие капки само на доење беше? Мене педијатарот ми рече се даваат во лажиче со мајчино млеко и дека доколку се дохранува да не се дава повеќе од 3 оброци ад млеко
Маци ние сме само на ад, за жал не успеав да одржам лактација додека беба беше во болница. Овие што ги користев на Бејбитол се во капсулчиња и и ги стискам дирекно во уста. @kikin ние сме само на ад, ама и педијатар и ортопед ми ги прешорачаа со К1. Можеби затоа што е прематурче...