јас сега користам BEBA PRO незнам дали го има во мк ,ние зивееме во странство,ама ако го има пробај јас сум задоволна
мами давате вие чај од камилица од овој што го пијат возрасни на бебе? имаме 3 месеци ако давате како го приготвувате?
батерфлај за сто се дава камилица? прв пат слусам,ама имам видено специјален во кутииЧки писува за бебе барај во аптека,а ако ти е за грЧевите пробај со бекутан ЧајЧето
Камилицата е за мешето..исто како и нането..ги прочистува цревцата...имам дадено..и нане и камилица..бидејќи ја болеше стомачето(не беа грчеви) и и се смири болката... а камилицата си ја правев по мое..како што пишува на паковањето една кесичка да се вари таму во 100-200мл не се сеќавам...потоа си турав во шишето пример 50мл и додавав 10-20мл вода обична за да не биди мн јако...
Јас на моето бебе му давам чај бекутан има 3 месеци. На кутијата ти пишува упатство за приготвување односно зовриваш 100 мл вода и ставаш една кесичка чај во шишенцето и тоа бебето треба да го пие цел ден.
Mamicki vcera bevne na ortoped prvpat i vika levoto kolkce ne e dorazvieno no i deka rano e imalo vrem pisetee iskustvomi zakaza kontrola za 1 mesec inako na 9ti prajt 2 meseci,ne bilo strasno vika no pak da prasam ako znae nekoj nesto neka pise
Ништо страшно мало е бебенцето.И нам истото ни го рече ортопедот кога го однесовме прв пат на преглед.И ништо си го носевме почесто така на прегледи,му стававме широк повој докај 6 или 7 месеци по препорака на ортопедот и си се оправи само по себе и денеска ете го веќе 4 години немаме никакви проблеми.Мој совет редовно на контроли и слушајте ги упатствата од ортопедот.И мене и на синко не ни беше убаво што покрај памперсот моравме да ставаме и две тетра пелени и една шведска и тоа на најголемите жештини ама што да се прави сето тоа беше за негово добро.
Dali imase problem vaseto bebe so kakanje? Bebevo e 1 mesec i nikako da se pokaka. I staviv cepce nekolku pati ama ne sakam cesto da i stavam. Si cica a i davam i cajce becutan. Kazete nekoj sovet :\ ne znam sto da pravam veke
Мојата се кака во два дена еднаш. Само првите три недели кога се чистеше веројатно се какаше по 3-4 пати во денот, сега мака мачиме и плус што си проплачува кога се кака. Јас немам давано ништо. Знам дека бебињата што се само на мајчино млеко може и до 10 дена да не какаат и не било ништо страшно. Внимавај со чепчињата, колку се корисни толку се лоши.
Znam zatoa i ne sakam da i stavam cepce, ama pa celo vreme se grci ocigledno ja boli, se naprega i kemka. A i ovie dva dena mi povraka mnogu. Preku nokta ne ama nautro otkako ke se nacica povraka obilno. Ne znam dali se prejaduva oti mnogu e lakomo ili e nesto drugo.
Тоа што се грчи е од мешето т.е од грчевите, не мора да значи дека е само за какање. Ние се мачиме цело време со нив ама има разлика кога плаче за какање, а кога е од болката од мешето. За повраќањето, може да е прејадено, а може и што се грчи и напнува и го оптеретува желудникот.
штом е лакомо големи се шансите повраќањето да е од тоа... а за грчевите и какањето, нас многу ни помагаше маслиновото масло ( по една, две капки на ден ) и откако почнав да му го давам, немавме ни грчеви, ни проблеми со какањето
majki dali na 4 ipol mesecno bebe smee da se pocne da se dohranuva so kasicki za 5 meseci ili mora da se pridrzuvame da napolni 5 meseci?
Елеонора и јас сум во истата недоумица. Едниот педијатар ми препорача да почнам со 4.5 месеци и тоа со сокчиња а педијатарот кај што ставам вакцина ми рече да почекам барем до навршени 5 месеци. Веројатно и не е нешто многу голема разликата во 2 недели макар што по интернетов читам дека најдобро е до 6 месеци да е само на доење.
Moze DA mi kazi nekoja od majkive cii sto bebinja se na kravjo mleko daali mu DA AAT prirodno ili tetra..
природното е многу поздраво од тетрапак ,но ако се работи за твоето бебе немој усте сега да му давас кравјо млеко многу е мало...