Zad bebe mi kaka mn tesko. Do pred edna nedela imase redovna stolica, lesno, po nekolku pati na den. Preku nok prestana i samo se napnuva,stenka a nikko ne moze... edvaj ednas na den i mn malku... Kako da i pomognam?
Јас додека бев трудна и беше испапчен го исчистив со чепкалка за уши и средството за вадење шминка. Сега ми свети
Ова ме мачеше и мене со папокот.Ке си пробам денес Моето бебе од 21 синоќа до 8 денес спиеше.Се будеше за цицање ,ама па спиењево
дали ја искоренивте бактеријата, и ние од болница ја имаме , педијатарот ни даде еритромицин но еве пак ја има бебево , сега ќе одима пак на педијатар па да видам што ќе ни даде? дали со таа маст ви помина?
Си ја преплакав цела ноќ,таков стрес ми се деси што наеднаш заборавив и на рана и на болки. Бебе е старо 6дена. Веќе 4 дена сме дома. Се си беше добро. Цицаше,какаше,мочкаше,сам се будеше на 2 саати да цица. Се до вчера вечер кога си легна после цицање околу 10и нешто. Сме заспале јас и мм зошто претходниве денови ни се хаос. Се будам јас околу 1 ,бебе спие. Одма станувам,и го будам.Не реагира.Го дигам,успан целиот не знам ни дали дише. И само наеднаш гледам крв поврати. Ми се заледи крвта. Во цела паника не сум приметила дека имам рагада на едната града,иако го дојам со силилонски,и ставам тон ланолин. Идеме на клиника,вика крвта сигурно е од рагадата,да земеме крв. На резултати билирубинот 292.Кога не пуштиле од болница бил 169. Дали е многу ова? Не е многу жолт,ама беше како полу жив искрено,се преплакав уште не можам да се соземам. Они ми рекоа за неколку дена да се провери пак билирубин. Он од тогаш мочна два пати,цицаше и сега спие. Како да му помогнам и што да правам освен да го будам почесто да цица? И малце на сонце на прозор го ставив сабајлево.
Само цицање и сончање. Ама не преку прозор туку надвор скроз насабајле кога не е јако сонцето. Ништо не правиш преку прозор, освен што го упекуваш детето. И форсирај цицање повеќе, буди го иако е поспан. Ќе мочка повеќе и побрзо ќе помине.
Немој да се секираш, и моево дома дури кога дојдовме фати жолтица и јас никако не можев да го разбудам. Ми успеваше или со менување пелена или со вода на лицето. Советот беше да цица што повеќе и на сонце го држев по некоја минита од сабајле или на прозор или на тераса. Е сега може да потрае подолго жолтилото, ама освен поспаноста друго се си е ок. За повраќањето крв одма штом прочитав знаев дека е од градата но и тоа е нормално и ништо страшно.
биди благодарна,не подрекувај,има бебиња по цела ноќ што не спијат. прашај на педијатар мора да ви даде нешто. Кога сме кај столицата мислам дека и ние имаме проблем ( или така ми се чини )кака неколку пати ама количински малку,многу малку. Во тежина понапреднато е. За околу 5 дена ја врати родилната тежина среда - четврток сме на контрола пак ќе го мерат но ме загрижува да не е некој проблем што количински малку кака.
Девојки, пишав и претходно дека папочето падна, ама едно делче остана внатре. Сега гледам како малку да се затворило и е крваво.. За крвта ми спомна педијатарот дека е нормално да има да не се грижам, ама делува како да се затвора со делчето внатре.. да вртам на педијатар????
Не е многу. Форсирај да цица и да полни пелени. Колку повеќе мочка побрзо се чисти и сончај го надвор. Ништо нема да му биде. Не по најжешкото нели, ама надвор да биде. Успан ти е од жолтицата. Затоа и толку спие. Смирено, не реагирај така. Има и бебиња кои си спијат. Сликни го и пушти го на педијатар. Нека го види. Крв е сосем нормално да има. Не е убаво да мириса или гнои. Ќе ти каже и што да го третираш. Алкохол или хидроген, некој и Бивацин прашоче даваат.
Bebe mi e 2 meseca. Prasanje mi e dali moze da se vozi vo kolicka so delot transporter.. so mm se kontrime da ili ne. Veli u sedecka polozba e taka, a vo rana vozrast ne sedat neli. Jas mislam deka e vo polozba kako so bilo vo stomak i sea mislenje od vas mi treba i nekoj so iskustvo
Може во транспортер таму е слично ко во стомак и супер им е моето така заспиваше најубаво, само запази како го местиш во транспортерот да не го креваш многу па стварно да седи малце