Па транспортерите се намерно направени така и се користат од 0+. Специјално за новороденчиња се. Максимум до година може да го користиш.
Да прашам како нова мама се храниме со мајчино млеко и ад, прашањето ми е, кога би излегле како да се организирам со хранење, инаку не е на цицање туку се измолзувам на 2-3 саати зависно, кога имам млеко му давам од моето, кога не, тогаш ад или комбинација. Е сега кога ќе одиме на шетање на пример ќе не фати повеќе од 3 саати или кнап 3 саати како да понесам млеко а да не се поквари? Некој вакво искуство ако имал да ми каже, фала многу.
Термос со вода ќе си спремиш,имаш се продаваат дозерки за млеко,дома ќе си измериш во дозерките млеко ад и кога ќе дојде време ќе му измешаш само.
Транспортерот е направен за 0+ но... Јас го имам на Graco и купив база за во кола за да не врзувам каиши секој пат. После некое време увидов дека кога го ставам во базата детето ми зазема седечка положбс, те базата некако го исправа транспортерот. Дома кога ми седи на под или на кревет си е како фетус положба за бебе.
Мајки доилки. На една града имам голем број на запишени млечни жлезди. Градата ми е мека ама не тече млеко и се чувствува како да е полна. Го ставам бебе цело време ама неке да влече во празно нормално, два до три пати и тоа е. Масирам, се туширам па измолзувам ама никако да ги разбијам. Некој совет ако некоја се соочила со ваков проблем.
Со Биодерма Атодерм откако го мачкам, како памук ми е бебчо. а почнав да го мачкам зашто некако сува и рапава му беше кожата, претходно избегнував многу мачкање па може и затоа му станала сува.
Кај мене често се запушуваат канали пропратено со болка во градите. Јаа најпрво полнам шише жешка вода и ја држам на местото. Потоа веднаш масирам и давам бебе да цица. Само така ги разбивам грутките.
Моево и твоево исти. Само во транспортер успеав да го возам вози го слободно само нема да му е како во корпа кога ке заспиеакооо заспие.
Мацо,дај слика.Јас со еуцерин лосионот ја мачкам целата ама да земам и крема сакам. Моево од млекото што се прави лом му искачаат црвенки.Ја мијам со вода и исчезнуваат
@maja8 женски го користев биодерма, прашав среќо и за еуцеринот, биодевојка ми кажа дека биле преагресивни за бебе, за велдеа даде зелено светло Baby derma линијата. Јас го порачав после одмор ќе стигне, ќе ви пишам искуство.
Каков е скокот од 15 недела? Чинам најдолг беше. За непогоден да не правиме муабет, млеко само задреман пие, буден се гади. Кемка за безпотреба Нешто плус има? Да очекувам уште нешто?
Мајки на картончето од болница пишува да се даца Д3+К1 , и Дха омега од 8 ми ден до 3месеци. Кога точно треба да се дадат сабајле, навечер , пред или по доење? И двете ампули треба заедно да се дадат?
Јас и двете ги користам. Како пишале така. Башка зошто омега + дхеа да не користам кога е супер за мозочето.