Даваш се од себе, тоа е најважно. Ако се доведеш до состојба на онесвестување и целосно да се исцрпиш не е добро ни за тебе ни за малечките. Со едно дете сме биле како зомби со месеци не па ти со две. Глава горе
јас мислам дека имаат и д3. еве имало и д3 До 3ти месец се даваат. зашто не е доволно па со ад се дохранува. Јас дневно дали 60 мл додавам. На пладне се случува со саати да е на цицање па си викам штом толку долго цица сигурно не му е доволно. Па го одмарам давам малку вода пак одмор и ад млеко и веќе конечно можам да го пуштам од раце.
Благодарам на разбирањето! Мајчиното млеко е најбитно, макар и еднаш во денот да се прими како целосен оброк...
Не не, мене од 3ти ми рекоа да почнам со омегата додадена на д3, што значи моиве веќе 2 месеца пијат..
Jas mila us neam probano da go vozam, sami vo kola koga e stavena, na kolicka staveno uste ne zas so mm se kontrime moze ili nemoze haha. Inaku vo kolicka co korpa jok.. 5 min max i vristi i od si preta mislis ke skokne od nea. Letoto pomina od doma ne ispadname da se prosetame zas ne trae.. nez veke kako da probam. I nez zas se rika 20 saata od mozni 24.
И ја давам ад зошто мислам дека немам доволно. И баш вака кога ќе ве прочитам ми иде сама себе шамар да си лупнам ,колку сте во право. Ама првава недела не сум цела јас само филмови и плачки.
Имаш и само Д3, а ги има и во комбинација со омега или со К1, или со пробиотил. А има и посебно само омега.
Марија, што и да е ќе помине. Земи си оддишка. Смири се. Имаше напорни денови, разбирливо е. Бебе цица долго на почеток зошто брзо се уморува и праи паузи чак и заспива, па се буди и продолжува да цица. Ако е гладен ќе плаче и ќе знаеш дека е гладен. Пробај така следен пат. И мојава се заборава на цицка ама си става на килажа. Ама форсирам цицка многу, се додека бара давам.
А од каде знаеш дека не е доволно? Доктор ти кажа, паѓа во килажа? @Emma2 тцпјот случај со близнаци е друг. Глава горе, браво мајка
Мајки здраво, ве советувале ли да ставате бебе да спие настрана поради неправилности кај вратчето? Повеќе го криви на една страна, ова ми е препорака од педијатар а ќе следеле и вежби. Ама мноогу ми е страв бебе да спие настрана, ако е малечка, мрда цела ноќ...
Да, ние. Син ми ја држеше накривена. Од ортопед добивме совет да ја врти повеќе на друга страна, значи да го ранам на таа страна, да гледа повеќе на таа страна, да спие итн. Сега е добро.
во килажа ок е,па не знам дали е доволно или не ама штом напладне најмалку 3 саати сме на цице значи не е
@kikin скоро истава ситуација ја имам. Затоа сметам дека моето млеко не е доволно. Синојќа го надоив и влагов да се искапам. се враќам гледам маж ми му дава ад млеко 60мл. Поспа околу пола сат пак писна и доби уште 60 мл дремна малку пак посака и уште 30 му дадов. Си остав така 3 саати да си дремам во најубавото време за спиење за на крај пак на цице да заспие. Од 10 ипол до 1 овенав.
Потприја со перничиња од страна за да не се врти, јас и ставав едно кај мешето и едно кај грбот и така спиеше и ммогу ретко спиеше на грб цело време беше на страна и само вртевме страни, или оние синѓери за бебиња само зависи колку е големо бебето дали ќе ти помогне тоа
Како да заштитам новороденче од комарци? Става маж во штекер нешто, демек безбедно за бебиња, ама еве гледам ноќеска ме каснале среќа само мене. И сино светло во друг штекер чуваме и гледам џабе е. Многу е мало за да го мачкам со било каква хемија...
Абе да не пропагирам доење, ама само сакам да ве убедам дека ако имате млеко.тогаш имате и доволно и најквалитетно. Млекото ќе го има повеќе ако бебето цица повеќе. Секој плач на бебето не е од глад,верувајте, плачат за друго. А времето поминато на цице...па нормално дека до два месеца ќе цица по 40 мин по саат саат и пол. Тоа не е зашто вашето не е доволно. Тоа се гали со вас,смирено се чувсрвува,ако го боли меше посебно. Ама,вие си знаете. Јас само сакам да ве убедам.да фрлите тоа ад . Пак ќе кажам,моите две деца немаат пробано ад. А немав млеко од прв.ден. тие ми помогнаа да имам.
Богами времето само на цице ке ти поминува.. тоа со едно е така, а не со две. Гледај само и да си цицаат колку толку, не е страшно да додаваш и ад. Имам пријателка успешно си ги доеше и двете, но плус ад на пладне и навечер даваше до кај 5м. После како воведе дохрана, едното ад го тргна и остана само еднаш навечер. Гледај така некој ред да ставиш за да си знаеш бар кога цицаат, кога ад, кога ке ти се полнат градите, а кога да ги исцицаат.Битно е колку толку да си добиваат и од твоето млекце. Плус сега ако имаш доста, молзи и замрзнувај си