Јас давав два месеци плус ад,луѓе од кога престанав јас се одморив верувајте. Сега вода топли,сега шише стерилизирај,па темпирај да го пие додека нс помина половина саат,па повторно јово на ново,мијај стерилизирај....овака вади цицај и готовоо. Се мие со вода саамо. И оваа страна и тоа како е од помош да е само на доење. Тешко е навистина на адспоред мене. Незаменливо е мајчиното млеко,но и такви формули има во денешно време што супер замена се за тие мајки што немаат млеко,но јас лично еве дојам 4 месеци за мене доењето е само хранење,некако јас не се поврзав толку многу искрено јас се срамам да дојам додека има некој во иста просторија со мене. Темпирам цицање па да излезам па брзам дома да се врстаам да запазам термин за цицање. Тоа е лично мој да го наречам срам,срам ми е да го дојам пред луѓе што ми е грешк но неможам да се олабавам за жал со тоа и јас се ограничувам,па го малтретирам и син ми во кола,во топло.... штета
Со првото бев така. Излегував и со трчање дома за два саата да не вресе. Како минуваше време јас се послободна станував. И еднаш таман седнав на кафе со другарки, он вресна. Е реков не си одам па што сака нека е. Извадив града, се покрив со тетра (носев кошулки или отворени блуски да може лесно да се вади града), го надоив си заспа...па по раат кафе сум немала. Полека ќе се опуштиш. Со ова дете сега, мака немам. дојам на кафе, на клупа,на плажа,...кај ќе посака.
Така, омегата е 3+ Добро ли само мене ми е полесно од кога сме на ад? Или јас сум феномен? Јас на ад се преродив. Се трудев што подолго да цица но беше многу тешко и неуспешно зошто не најдов начин да задржам млеко и се префрливме на ад, плачев еден ден зошто да немам млеко, но мноооогу ми олесна после тоа, многу полесно на ад ми е.
и мене ова ми беше дилема. Што кога ќе треба да излеземе а тоа ќе посака доење? Кога идев од болница за дома си го доев во кола. Досега така на подолго не сме излегле, за 2 недели сум на контрола охрид па морам со мене да го носам не сакам бебе друг да ми чува па ќе морам да вадам града д кај и да сум. Шишиња за ад млеко не можам да носам. Покомплицирано ми е да се расфрлам со шишиња и прашаци .
Има едно спрејче на фирма греен кое е потполно на природна база. Само треба представник да најдеш да ти го нарача. 400-500ден е.
и мене ми е полесно,друго е 2-3-4 саати да го чуваш на града друго е за 10мин да спремиш и да пие од шише. Ама некогаш е подобро да се погалиш да подоиш и да го заспиеш во раце. Јас ад давам еднаш на ден ретко два пати а ретко се дешава и ич да не дадам. јас па ги допивам прегназон апчињатак кои ми ги дадоа во бременоста,содржат омега ама колку бебето ќе прими од тие витамини преку доење не знам
Да јас,што од страв да не ми поврати у спиење а и ми кажа така во болница,да вртам лево десно на страна заради главче.Јас правев ролна од пелена тетра и ставав позади грб.Тоа до 2 месеци,сега спие на грб а главчето сама го врти лево десно. Не се плаши. @Yowannty на чико имаш апаратче за против комарци баш за бебиња. 700 ден е на батерии,се закачува на тебе ако сакаш,на количка и на кревет исто. @kikin на саат гледам да е 2 саати,некогаш и стоперица пуштам.Уште не заседнувам на кафе,ама ќе дојам во јавност.На кој му е срам нека не ме гледа . Поддршка за доење на јавно место
I na mene mi olesni od koga sme na ad. Baska jas so bliznacinja. Najlosiot period bese koga bevme na kombinovano i ad i cicanje. Sega znam kolku pijat.
И јас бев исто на почеток, трчи на два часа дома или во кола за да ја надоам, сега си порачав марама за доење и ветерот а дува, бебе а тегне ама ич не ми е гајле ако му смета нека ја завртат главата
Мајки ајде и јас да прашам, подолго време ме нема. Бевме приватно на педијатар баш поради што бебе ми има како лишај на десната града, мало е, но незабележливо. Матичен рече само ќе се повлече, на приватен ми рекоја Биодерма Атодерм да мачкам. Дома имаме секакви препарати за мацкање, сешто изнакупив и до сега најмногу го мачкав со мустела млеко за тело или масло. Ме интересира дали знаете цена од прилика, да знам дали да одам одма или да почекам до први паричиња да легнат на сметка. Исто така, бебе е роден 3120 а сега има околу 6100гр на 2 месеци и 3 дена. Педијатаров ми рече ако вака убаво напредува препорачливо било од 4 месеци да почне со вкусови. Не ми е јасно зашто кога и самиот рече убаво напредува. Матичен педијатар ми нема ништо спомнато за ова, а баш коментиравме за пробување вкусови пд 6 месеци. Некоја со слично искуство?
Биодермата кремот околу 1900ден - 500мл Биодермата пенлива купка околу 1300ден исто 500мл. Пишав и некни дека ние ги користевме, но по препорака на биодевојка ни препорача дека се преагресивни за бебе и да како добро решение наидовме на weleda baby derma ја порачавме и чекаме да стигне за да пишам резултати. За дохрана тие може да те советуваат а твое е од кога ќе почнеш.
Баш пред некој ден пишував дека ги проучував Биодермите Има неколку креми Биодерма Атодерм. Една е Atoderm Cream таа е обична хидратантна крема лајт верзија и е негде 1250 ден за 500 мл и околу 860 ден за 200 мл. Друга е Atoderm Preventiv која е превентивна да не настане атопична кожата кај бебињата. Моето имаше црвенило и лишаи на екстремитерите и со оваа му помина. Има некоја состојка што природно ја има во кожата , ама кај бебињата недостасува. 200 мл е 970 ден. Јас сум ептен задоволна. Третата што ја гледав е Atoderm Intensive и таа е во комбинација со некои дермокортикоиди за кои во аптека ми рекоа не биле стероиди. Оваа е кога веќе е констатирано дека е атопична кожата и спречува чешање иритации и црвенило и одма делува. Има 75 мл и чини 555 ден а има и 200 мл ама не ми текнува цена. Инаку и во Еурофарм и Зегин се овие цени. Јас многу се мислев која да ја земам и читав ревјуа за сите, и мислам сите се добри, но ако веќе се појавило нешто ти преслагам или Preventive или Intensive, зашто Cream е повеќе за сува кожа само без проблеми. Сите овие што ги спомнав се за секојдневна употреба, по 1-2 пати на ден. Има уште некоја крема од колекцијава ама јас овие ги гледав само. П.с. - Биодерма ако читаат фемина нека не бидат пед**и нека ми платат што им направив ваков маркетинг
Да се надоврзам со муабетот од вчера Ние ја користиме Атодерм кремот и пенливото, за оваа добив информација дека е агресивна. Како и да е секој одлучува за свое бебче да не мислиш дека се контрам
Искрено не се разбирам во состојки, ама на нив пишува дека се и за бебиња. Битно на бебе му одговара, ако гледаме по состојки све е штетно. Е сега, кај некој може и нема да одговара, ако се примети влошување на состојбата секако дека не треба да се користи. А од гелот како си задоволна? Во која боја паковање е, јас гледав жолто, бело и плаво. Коа ќе потрошам тоа што имам планирам да земам.
Шишето е бело а капачката плава Во право си за тоа али се подзамислив дека ќе го користам два три пати на ден може до три години и затоа се решив да сменам. Ако помогне велдеа би се задржала на неа. Биодермата ја користев 5м и обравчињата и се измазнија, но и се појави пред скоро време на делот кај што се витка рачето. Самиот дерматит по себе е доста комплициран бара да не се мокри постојано телото за да не се суши кожата, а еве сега летно време е нафрлана од жешкото и морам постојано да ја туширам. Зимно време дополнително се суши кожата и никако не си али подобро ваква алтернатива отколку да се користат кортикостерони.
Е сега ме замисли .Викаш кај екстремитети.Пред некој ден,на малава на лево раче кај пазувите и се појави црвенко и као изгулена рапава кожа.Таа состојба си ја препишав на тоа дека бодито ја стега,и со кревање во раце,нели под пазуви ја фаќаш па мислев од тоа се направило,што се трие.Ставам крема што ја мачкам вообичаено.Сега е су8во,но малку рапаво,баш налик лишај.