Pisav vo dr tema no ne dobiv odgovor, zatoa i ovde ke prasam kako poaktivna tema. Bebe mi e skoro 2 meseca. Do sega so go banjak samo so mustela 2 in 1 i nisto drugo ne mackam osven pavlovicava dole. Sega sakam da pocnam so nesto za pos banjaje mleko ili maslo pa da mi predlozite kakvi. Imam slusano za jekoderm ama nez mi treba mislenje od vas.
се зачитав на темава од почеток и дојдов до ова,па да прашам потазе мајките од кога почнаа да му го отвараат ку**то на бебето (извинете на изразот ) со првото мислам ми рекоа не одма,дали после месец дена ич не се сеќавам. Ама ми е страв и шубе да му го буцнам,цело бебче е мало. И уште нешто. Од кога почнавте да го легнувате бебето на меше?
Јас после првиот месец почнав на меше да го ставам. За к**ето уште не го отвараме, ништо не ни кажа педијатарот, месец ипол сме.
За курето јас прашував и како по ново ние мајките не сме смееле да фаќаме ништо. Ептен ми е чудно, оти порано ги завратувале па пак колку деца знам отишле под нож. Ептен ми е чудно што не ни даваат ништо да правиме... На меше уште на нецела недела го ставив и многу сака кога е така.
па и јас знам ако не му се отвара може после голема мака да има. Е баш ќе прашам на педијатар околу тоа. ние сме 2 недели,синоќа на стомаче си заспа гушнато со перницата. Го зедов дс го пресоблечам после едвај го заспав.
Вечерва во што ви спијат бебињата?...знам го претерав со прашањево ама шо да праам... на северна страна ми е станот, седам на тераса ми дува смрзнам.. внатре као топло... маж ми ми покажува термометар ама мене па ми е безвезе дали се добро облечени...имаат ко пижамки исцело на раскопчување на средина, горе долги а доле кратки на нозе.. и маиче на прерамчиња им стаив одоздола
На меше после три недели. Јас не го чепкам на педијатар ќе го носам сеа да ми покажат до каде е во ред, немам осет ич.
Не знам кај живееш ти ама ако си во Ск мислам дека се мн облечени, бар маичката не ти требала. Моево е само со боди со кратки ракави, без чорапи и без прекривка, клима во дневна пуштена на 22 степени да се изгаси за еден саат. Исто стан на север.
Знам дека им е поубаво некогаш на стомаче ама с.з.организација вика дека не е препорачливо затоа што немаат контрола на вратот уште и може да повратат и да не можат да го исфрлат тоа бар додека се мн мали да спијат на страна
Многу ти се облечени. Мојот е поголем спие само по боди или ромпер, непокриен. Климата стално дува . И за твоите ромпер е сосем доволно. Плус и ако покриваш.
Eve denes e malku posvezo nadvor, bar vo mojot grad.. ama domq bez klima nema vozduh. Nie sme pomali od vas, ias ja oblekuvam samo na bodi dolgo i goli noze so corapcinja. Pokriena so pelena koja sekako e trgnata od pretanje. Plus klima pustena ama taa vo druga soba i vrati otvoreni.
И мојата има лиша, од аптека земав борогал, многу добар крем, 3 пати се става на ден, на мојата за 2 дена и помина, сега пак и се појави ама се консултирав со аптекарката и кажа дека за лиша да помине треба обавезно користење цел месец. Иначе мојата се затна има мрсули и кива, со пумпа и ги вадам, јаде нормално, што друго да превземам?
Мајки совет за маст Миробакт употреба за во носе кај бебе од 3 ипол месеци? Препорака ми е од 2 ца педијатри но мене ми е страф бидејки на маста пишува да не се става во нос??? Имал некој искуство?
Овде ли ти го препишаа? И кај мене и се појавува нешто одвреме навреме користам еуцарина атопи и и поминува за три дена после пак се појавува.
Кај нас во Струмица нема кожни доктори, кремот ми го даде аптекарката моја, среќа што е ептен едуцирана.
Има некоја табела за качување на килажа? Вчера го мереа на 8ми ден има накачено 230грама. Педијатар вика дека е ок као и 1грам да е. И дали има потреба пак да го носам да му мерат билирубин,пред некој ден му мереа последно,иако е многу подобар и буден,цица цело време. Жолтичок е само на фаца,по телце скоро ич.Ама од пред некој ден ми дадоа упат на Клиника за уште еднаш таму педијатар да го види.Да не го малтретирам бзвз по жешково.Нашиов педијатар не виде вчера и ни рече нема потреба,и ич не знам што да правам.