Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. momomo

momomo Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2012
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    41
    Мила дали после мачкањето на Миробакт во носето ја исчистивте бактеријата?

2. paleska3

paleska3 Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    1.206
    Допаѓања:
    3.161
    И мојата има црвени како лишајчиња на ножињата и рачињата кај засеците. Јас па си препишувам дека е од жешкото и затоа што таму се поти. Ја мачкам со обично кремче на мустела колку да не и е суво, но изгледа треба да купам нешто за дерматит.

@Мариаа. Супер сте напреднале за 8 дена. Продолжете си така и не се секирај.

На NNA и srekice им се допаѓа ова.
  3. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.318
    Допаѓања:
    13.013
    Жолтилото на крај се губи од глава, прво од телцето. Супер е напреднат, штом и педијатарот ви рекол нема потреба, не малтретирај дете. Нека си цица само и сончај го. Верувам дека ќе помине за неколку дена.

На Happyinlove, paleska3, NNA и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.789
    Допаѓања:
    145.332
    Има кожни како нема. Ординација Примадерма. Во зградата спроти Мавровка.
    Супер е 280гр за недела.
    Не го боцкај пак, нема потреба. Штом си цица, мочка и ќе се исчисти. Плус и сончај го.

На paleska3, NNA, Nenna97 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    @srekice И моето има на засеците црвено од топлото му е, ама не е дерматит тоа. Од топлото на многу деца им се појавува. Јас таму не ни мачкам ништо, за да не стане полошо од кремата. Си поминува само од себе.

На paleska3 и srekice им се допаѓа ова.
  6. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    @Emma2 ај на тараса бујрум да ти гледам на кафе: 11BA3C1E-1C91-4401-B8CE-5E7304CA62AF.jpeg

На kikin, Dream girl, tetoviranta и 8 други им се допаѓа ова.
  7. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.622
    Нас за тоа ни препишаа корико маст помина ама пак се појави. Од топлото е ама пак се јавува кај деца со осетлива кожа и е суво како лишај.

На maja8 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Presrekna

Presrekna Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2019
    Пораки:
    2.195
    Допаѓања:
    12.939
    @Мариаа. Колку и е билирубинот на бебе? Нас не испишаа со 190, вчера 210 ама ми рекоа не е страшно, само доење.
    И тука не му мерат со боцкање туку со чек ин апаратче се става како штипка на ушето. Ние за 3 дена само 30 гр напреднати, ама др вели Супер штом сте во +. Бебе е мало родено и се очекува и да стагнира.
    Инаку како да земаме ред. 2 саати спие, па цица, па пак спие. Ноќе е мирна. Синоќа од 22:30 во 3:00 прво станување, во 6:00 второ. Само цица и продолжува. Вака да продолжи Супер е.
    Дали ве болат плеќите од положбата на доење? Јас умирам само од тоа имам мака.
    Толку од мене.

На NNA му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.396
    Допаѓања:
    25.036
    Нас не испишаа со 169 ,а пред некој ден му беше 292. Ама добар е вака. Го сончам насабајле,цица,мочка и не е успан како што беше. Педијатар ми рече и навечер да не го будам да си спие.

На NNA и Presrekna им се допаѓа ова.
  10. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.978
    Допаѓања:
    21.188
    И ние имаме такво на ногата,поточно на засекот кај стапалото. Ни даде матичната Адвантан крем да му мачкам.

На BabyT* и NNA им се допаѓа ова.
  11. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.396
    Допаѓања:
    25.036
    Прашање бр 8374748:$
    Му земавме аспиратор за да му го исчистиме носето.Кога цица рчи,грчи мислам ќе се угуши.
    Во болница мислам со физиолошки му го исчистија.
    Мислам дека многу го мачи носето вака. Да му го чистам или нормално е да му е затнато носето? Иначе ова е како цевче некое и треба да шмукаме со уста нели:wasntme:

12. Ive13

Ive13 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    1.837
    Исто мила кај нас рчење грчење од првиот ден дури после доење и кашла како тежок пушач да е колку пати бев на педијатар ја изнапрегледа вика нема ништо тоа е рефлек од доењето од млекото.ми препорача само чистење со капки за нос и со аспиратор ништо друго

На NNA и Мариаа. им се допаѓа ова.
  13. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Ќе си земеш ампули исомар.Додека лежи бебе на грб,вртиш глава лево капнуваш во една ноздра,вртиш десно капнуваш.Ставаш на ист начин аспиратор и влечеш.Обавезно до тебе имај си палома и обична чепкалка за уши наквасена со исомар за да собереш се.Аспирирај пред јадење,никако после.Јас порано наутро и навечер чистев,сега само навечер после бањање пошто убаво ми кива и се ми вади на површина,ја само шмукам.И не заборавај,исомар се користи 12 саати после отварање.Подолго не.
    @Ive13 само да те поздравам:hai: ај на сладолед лижење:rofl:

На NNA, Ive13 и Мариаа. им се допаѓа ова.
  14. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.500
    Штом има рчење грчење такви ствари значи не му е доисчистен секретот,со првото исти маки имав физиолошки ставајте и тргајте со аспиратор секој ден по 2 пати. Консултирајте се со педијатар претходно. Со второво немам засега таква мака.

На Ive13 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Првите 3-4 недели многу мака видов од болки во грбот и рацете, бидејќи бебе е многу мало и мора многу мускули да употребиш да му направиш усобна положба за доење. Ама после е многу лесно, ти лежи во скут само. Јас бев на парацетамол.

На NNA и Presrekna им се допаѓа ова.
  16. Turna

Turna Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2018
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    2.199
    Здраво дали некој знае што може да е ова ? Редовно ја носам на педијатар и првото додека и падна папчето ја чистев со хидроген 3% и падна некаде за една недела незнам точно и после ми кажа да и го чистам со Eozin sol.aquaosa 1% и чистам редовно ама она пак и испушта како лигава жолта течност и кажав на докторката прво ми рече дека длабоко и го имаат пресечено папчето па затоа и е така но не ја боли, после кога и кажав дека уште и излегува течност чисти и го пак ама ова еве веке два месеца вака и кажувам пак дека уште е така иако е чистам и го гледа ми вика да ме прати на кожен дека можело да и расте па таму да и го изгорат да и падне :( незнам како ќе биде тоа како ќе се издржи мало бебе;( што може да биде некој да не имал ваков проблем ?

Прикачени фајлови:

17. Emma2

Emma2 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    5.771
    Идам, да ја доуспијам малава ^_^ :dance:
    :coffee::coffee::coffee::coffee:
    Изненадна среча ми стои знам :makeup:

На FreeMind му/ѝ се допаѓа ова.
  18. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Имаш буква "Ч" :rofl:

На FreeMind му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Ive13

Ive13 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    1.837
    Кај си лепотица моја?како сте добри?Кожа не ме берииии дебела сум не јадам многу сладолед сега секој ден по еден убав така хахахха ама што да правам морам да јадам за моето краличе за доењево
    Туку убаво пишав барем да прашам дали има некоја табаела нешто за да знам како се движи тежината просечно за бебиња хранети со мајчино млеко.ние сме скоро три месеци и имаме 5 кг

На NNA, Emma2, FreeMind и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Хелоуууу.Како ма морала да гнете.Не е точно. Јас со 69 забременив,на бокс со 90 кг најмалце се качив.Вчера вагата покажа 67:D

Пиј многу водаааа многууууу, доручек ми се 2 јаболки обавезно кои впрочем се екстра за млекото.Ручам нормално што ке направам,а за вечера јадам оризови тркала пакетче цело.Знам и бадеми лешници или овошен полакилски јогурт да здрвам.
    Пиев и чај од магданос,и верувала или не ми го исфрли вишокот течности од телото .Целулитот го снема:D(hollest) мм само р'же:rofl:

Инаку имам табела,т.е мм има.Нека дојде внатре и ке ти пратам.И ние сме скоро 3
    Ние сме 5.400

На paleska3, NNA, Yowannty и 1 друга личност им се допаѓа ова.