И јас толку имам лепотица 67 вчера последно се вагав ама мислам дебела сум ххахха.ама остамав трудна со 64 то е то дебела сум.се што пиша јадам слични работи навечер само житарки со млеко.
нас покрај тие раствори ни дадоа и прашак да користиме за да го исуши местото. Чудно му беше лигаво жолтеникаво.... Со прашакот се затвори за 2 дена. Види и на кожен лекар појди може има друго решение.
Во најдолгиот скок е син ми ако е до тоа... Вришти на сред спиење и синоќа и сега плачењето му е како од болка,он не се буди го кревам и се смирува продолжува да спие,но толку ме избезумува што ми иде на лекар да го носам вака вришти само од болка. И два три пати до сега се случува како да заборава да диши или голта па се буди со кашлица и силно воздух зема без душа сум навистина се само до него седам. А овие два три дена многу немирно спие ептен,само се врти со главата,мрда,кемка а не се буди. А преку ден друго дете...се смее гуга вика ... а ноќе само се мачи душичка... спие на рамно во креветче па спремив и гнездото од новороденче додедка спиеше ако повторно ми се превртува да го ставам во тоа , можеби поспокоен ке е.
Ова може да му послужи на некој за хранење на бебе, колку одприлика битребало да прима бебето, јас хранев по принцип кога сака колку сака ама запазував за цел ден да има барем седум подои, колку што можев да бројам, сега веќе не контролирам колку пати цицала..Со шишенце има малце поголема контрола. Сега има два оброка плус ама дека цица немам баш контрола колку испило... Последниве денови почна навечер да ми заспива касно, цица накај 7-8 ќе задреме и после се буди и седи до 22-23 Журки правиме.. Почна и да се влече за креветот да стане и помагам малце и стои некое време, има 8месеци не знам дали смее од сега да станува и да стои? https://pedijatar.mk/vodich-niz-ishranata-na-bebeto-tabela-na-hranene-2/
Под пазуви ако се црвени најмногу му помогна обична пудра бекутан. Го смирува црвенилото и го суши местото и го лади, помирен е со пудра, дека буце и се лепи секаде на преклопи и се црвенее. Пазуви, вратче, рачиња, ноџиња, газе... Пудра после секое капење и раат сме.
Почнав уште од кога имаше 1 недела по малце. Ако забележиш црвенило стави крема ќе го смири. Исто и со првото дете така правев, немавме никаква мака, но измивање често, проверка обавезно на секое пресоблекување дали е чисто или црвено. Влажно да не се остава под памперс посебно на жешково. Инаку е препорачливо што порано да почнеш за да нема мака понатака, и не се секирај не ги боли воопшто, ако се трга му е само непријатно, ако плаче на допир станува збор(можеби) за инфекција, затоа будно следење.
Нормално е да има секрет, но чистетего и со физиолошки и со шмукање ако има потреба, греота е да се нервира бебушка
На педијатар ми рекоа да го мачкаме малиот со јекодерм рибино масло. Во аптека ми дадоа исто како на сликава , дали е тоа тоа , затоа што гледам има и лажичка и според упатството треба да се пие за внес на витамини
Ивее кај си лепото! Те снема. Немораш да гнетеш, мораш да пиеш да се дуеш Владо шо вика(ако сте кај него), таман сте со тежина?
Еве сум лепотица ти кај си?се заборајвме хахах мојме меѓу нас охридски да си пишиме Само на доење сме од почеток другава недела правиме три месеци па ај реков да ве прашам да педијатарот рече тамам е со тежина да си просолжиме само со доење. Како сте вие?како се лепотаните?
Скроз и то Добри се си растиме, си шетаме, се гушкаме Уште малово да фатит убав ред за спиење и ко нас ќе немат
Здраво да ве прашам после недела дена од раѓањето на малата и се појави и еве 2месеца ќе направи уште стои?
Help help... zemav sirup coli b za grcevite, koleska mi gi preporaca epten bilq zadovolna i kupiv denes i dadov sega i odposle mi tekna dekw trebase da rastvoram so voda ili dr tecnost, a jas taka i dadov nerastvoreno. I sega me fati panika...moze da i bide nes????
Не би требало да е голема грешка, ни па да има некои негативни последици.. и јас капките бекутан за грчеви често и ги давав нерастворени..