I dadov tetra nekolku pati za proba, da vidam kako ke reagira zeludniceto I voopsto ne povrati I ne se macese kako so ad,....inace I dadov alpsko so 1,6 maslenost..I plus I go razreduvam 70%mleko 30% voda..toa e toa mala e za vakvo mleko ama barem ne se maci...
глека побарај во аптеките NESTARGEL од нестле,посебен прасок кој се става во ад млекото за да не поврака малото,ние го зедовме и многу подобро и е реЧиси не поврака,само незнам дали го има во мк или побарај APTAMIL AR и тоа е против обилни повракања
Gelka се обиде да и го смениш АД? Колку вкупно во мл. дневно пие млеко? Тетрапакот дури ни после година не се препорачува, поарно она за варење. Ние со Аптамилот веќе немаме мака ама не ја прејадувам, ја држам на оптимално за нејзината килажа.
многу е мала за кравско.не си играј ке направиш некоја алергија .има антирефлуксни формули од хипп и хумана пробај.
Гелка мало ти е детето за такво кравјо тетрапак млеко. Има доста формули кои можат да и пријаат , од кравјото можат секакви алергии да се појават .
можеби веќе ти има некоја мајка одговорено, но еве и јас да споделам мое искуство со тебе. и кај нас се случува потполно истата работа и мислам дека нема место за паника, дури е и добро што самото бебе ги вади тие мрсулчиња и погусти лиги. на тој начин си се чисти и нема да има проблем со јадењето. долку не вади ке му се собираат и ќе почнат да му сметат при голтање па ќе намали со јадењето. штом бебчето си е добро и напредува нема место за секирации . поздрав
ние пак имавме мака од што не надоагаше доволно млеко. докторката советуваше што почесто да ја ставам на гради за да се стимулира создавањето на млеко. доколку оставам да има поголеми паузи од подој до подој се активирал некој хормон кој го стопира лачењето на млеко. градите самите се адаптирале . незнам колку би ти помогнало лист од зелка да ставаш поради температурата што ја осеќаш, ова исто ми го има кажано докторката и нормално доколку малата се најадува и нејќе повеке да цица да продолжиш со одмолзување за да не дојде до маститис. колку сум ти од помош не знам но некогаш значи споделувањето на искуство поздрав
I smeniv nekolku ad I se poveke I poveke I se vlosuvase situacijata I zavrsiv so tie formuli...super si go prifati tetrava ne samo taa tuku I organizmot nejzin ...pocna DA kaka zlatno( dosega kakase zelenkasto) I voopsto ne povraka... happy ending
Какала зеленкасто од што има железо во адаптираните млека. Но, на крајот од приказната ти си и мајка и ти знаеш како најдобро треба. Продолжи како мислиш и нека си расте по прописи во иднина.
bevme na kontrola i bebevo za 1 mesec kacilo samo 450 g. ja prasav doktorkata za toa sto povraka mi vika od majcino mleko ne se povraka a bebevo pak povraka. mi rece da sum i davala dohrana ama mene mi e straf deka ke se odbija i nema da cica poveke. a taa samata rece deka povrakanjeto moze da bide poradi toa sto ne mozi da kaka, polno i e meseto i nema kaj da odi hranata. ni dade sirup za kakanje ama eve pominaa dva dena taa pak ne kaka. sto da pravam? ima nekoj iskustvo so ova?
Ти си мајка , ти знаеш ! Ама кравјо млеко , плус тетрапак незнам колку си запознаета не се дава на бебе * Бебе* од 2 месеца Си има исклучиво замена за мајчино млеко а тоа се ад млека , а не кравјо. Кравјо млеко е за теле . Незнам дали своеволно или по препорака наа педијатар си се одлучила на овој чекор ,ама со ова не му правиш услуга на твоето дете. Поздрав и секое добро
Не знам дали сум ви кажувала за еден експеримент кој го имам направено со кравјо млеко, стрикно битолско, и обичното и она со витамини. Ми кажаа дека ако млекото има многу сува материја ќе се направи густ шлаг од него, е да ама јас не очекував дека ќе се направи хопла од него, да, да вистинска хопла, шлагче, за во кафе, за мераци, ако се лажеме. Матев со поасална машинка за нескафе, се згусна многу. Потоа секое ново млеко кое го купував го испробував вака, од сите само на Суташ и на Љубљанска млекара, Алпското, не ми се направија, другите се беа катастрофа. Одтогаш и јас не конзумирам млеко, а и сестра ми откако прекина со млекото виде неверојатно промени, и се исчисти кожата, и се повлекоа големите масни чворови кои и се појавуваа. Мислам дека тетрапак млекото не е баш некој избор, но мајка ти си знаеш, твој избор си е, никој не ти вика немој.
Не сум некој љубител на млеко, многу повеќе сакам јогурт и кисело млеко ама поради бременоста почнав и млеко да пијам и си мислев дека Битолското со 10 витами е топ ама не ми се верува што прочитав, отсега натаму значи Суташ и Алпско, а? Ц ц ц значи понекогаш стварно ми иде да се отселам на село, да видам здрав живот и лепота што е!!!
Moi prijateli na kerka im picnaa da im davat tetrapak mleko mislam deka bese dva meseci.majciniti mlejo ne i bese hranlivo ne znam dali pribaa da i dadat ad .ama koga pocna so tetrapak deteto iim bese najadeno i si spiese.
многу голема невистина е дека постои нехранливо млеко мајЧиното мелко е доволно хранливо за бебињата,мозе само да го нема доволно колиЧински
некој може и гравче да даде од два месеци за да биде детето најадено ама дали е тоа најздравиот избор е прашанјето.кравското млеко прави проблеми кај доенче ако мајката го консумира а камоли ако директно му го дадеш на кревкиот дигестивен систем.ама пак,секој најдобро си знае за своето дете.
а што проблеми можи да има бебето ако мајката конзумира кравско млеко еве јас на пример секој ден пијам кравско млеко бебто ми е месец и пол и до сега немам заприметено ништо кајнего
Јас колку што знам кравјото млеко има некој протеин кој го врзува железото и го исфрла потоа.Со самото тоа многу е лесно детето да ти стане aнемично. Сите знаеме колку е важно железото за правилен развој,имунитет и слично. Јас на моето прв прат му дадов кравјо на година и неколку месеци, не го сакаше баш и не ја ни форсирав. Сега е 17 месеци и не пие речиси ич. Си јаде сирење , јогурт и супер сме. Кравјо млеко купувам за нас ама и јас искрено го избегнувам. Е сега секо со своето мислење, истражете малку на оваа тема и решете си сами.
doktorkata se somneve za pilorna stenoza i ne prati itno na detska hirurgija dali e nekoj zapoznaen so ova? citav jas na net ama mnogu bi mi znacelo ako nekoj spodeli iskustvo so mene