Исто имавме и ние лишајче малку и ни помогна само blue cap ја има во зегин. Поскапа е кремата ама е стварно преубава
Za glad ne zbori hahaha. Race smuka slapa do nadvor se slusa, mize i usta otvara levo desno vrte... daj i cicka i se ide cela u usta da ka pikne... sise daj se tepa po nego hahahha. Koga i da ponudis da jade ne odbiva.. cel den sum so cicki nadvor Masala topce mi e 4120 e od posleden pregled a nema ni 2 meseca
Значи нишкаш ко будала,шпарташ по куќа.Јас си викам стално ај пешачиме до бисер мама и почнувам.Кога ке и клапне рачето го подигам.Ако падне кога ке го пуштиш ,тоа е тоа.Идеш на трепки без да дишеш и носиш у кревет.Ја спушташ со најјј спора брзина.И седиш,ако кенка цицка одма
Sekoa finta mi e probana... setam niz kuka, nisam, peam, zboram veke nez so da kazivam gluposti tresam hahhaa i taka kako si velis raci nozi se cepkam klapnati se.. super se uspa. Ja trgam od mene i toa del od liceto ne cela i odma ili ke se svitka ili se tegne ohoooo oci otvara i odma usta prce za placenje. I aj pak nazad... ne ne krofne nemoj da places ne te ostavam i pak ponovo site sobi i site pesni
да знам дека не сум сама ми е доволно ем цица ем со ад млеко плус. Од 9ипол до сега не сме запрени,2 шишиња ад од по 60 мл башка цицањето. Кај ли му собира толку? се надевам дека ќе заспиеме барем саат - два вечерва вие потпораснати сте уште малку ќе излезете од оваа тешка зона туку мене назад ми е зиматс
Мајки имаме 3 ипол месеци значи детево а го оставам само одма се превртува од грб на стомак, но и во спиење ноќеска а се подразбуди и се врти , го дига главчето , многу се нервирам па дури го подзаспијам само плачки, ви се случило ли истото?
Добро утро. Леле и ја се прашував да не не е млекото мое во ред. Некогаш толку ќе се нацица од 2 гради и пак бара како желка ја крева главата и мрда лево десно Ќе ве прашував каков став имате за ноќно будење за цицање. Мене педијатрите ми рекоа ноќта е за спиење да одморат бубрези,мозоче...ама овие први недели барем на 3 часа да ја будам заради билирубинот што е на граница да не се успива. Проблемот е што не можам никако да ја пробудам. Синоќа во 21:30 заспа, а јас со неа. Во 2:00 се будам, двете кома, рачунам 4,5 саати бебе не е мрднато. До 3:00 ја будев, па се нацица до кај 4 саат па пак заспа до 6:30. Дали да ја будам?
Како му е згодно на детето така нека си спие. Не разбирам зошто не му даваш на меше да спие? @Presrekna и јас не го будам, а си врзува навечер по 4-5часа. Ми викаа на 2ипол да го будам дека е жешко пробував ама неуспешно не отвара уста ни очи што сакаш прави му. А мали сме немаме ни месец. И дете вака задоволно и јас наспана. Ако е гладно ќе стане ќе плаче.
синко се буди на 2 часа како под аларм да е заспиваме во 21 и 30 секоја вечер и станува на 2 саати ..цица и пак се комираи јас имам време да поспијам
@Presrekna ја не би будела. И мене педијатарката ми рече првите 2-3 дена кога ќе излеземе од болница да ја будам на 3 часа, ама ако приметам дека јаде фино и полни пелени да ја оставам да спие додека сама не побара. Нас навечер, првата дремка ни е точно 4 часа, од 10 до 2, точно значи до минута. Е потоа другите се на 2 часа. И преку ден еднаш врзува повеќе. Сеа ја чекам да се разбуди и да одиме на шетање. Дали менувате пелени додека спијат?
И мене ми рекоа да го будам поради жолтицата,пробав една вечер и толку го измалтретирав бзвз,кома дете ја у рака го тегнам ,не се буди,го препотив. И од тогаш го остаив сам да си се буди. Може ќе спие малце повеќе поради жолтицата,ама пак само се буди кога ќе огладне. Ич не ја малтретирај.
Синко после јадење обавезно ждригнува и почнува да ика и враќа млекце. Пробав пак му дадов да цицне малку додека престане да ика , но пак ми поврати. На кој начин вие спречувате икање?
Истово ми го правеше кога беше во 4 или 5 скок. Воопшто не преспиваше преку ден,само ако го држам во раце,ако пробам да го оставам вришти како да го дерам,а и ноќе кога ќе се разбудеше за цицање,дека спиеше во креветче,ќе презаспие,додека го вратам во креветче се буди. Оттогаш и почнав да го ставам да спие до мене на спална,а тато го шутнавме во друга соба
Капче само после бањање и тоа не многу 5 минути,дур да се исуши косичето... кога беше малце поладно, пола саат го оставав да стои..
Леле луѓе какви капчиња, какви ракавички среде лето?! Зарем млади мајки уште веруваат во бабини деветини. Исечете им ги ноктињата греота е