1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. lady.N

lady.N Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2011
    Пораки:
    711
    Допаѓања:
    1.132
    Мојава е исто 3 ипол и од 2 ипол како почна а се врти на меше само на меше спие. Мм на почеток се плашеше да не се угушела. Е како ќе се угуши кога она ја дига главата сосе раменици нагоре. Имаат они рефлекс. Немај гајле нека спие како си сака.
    Истото ми се случуваше на почеток, спиеше по 4-5 саати и ми рекоа да ја будам ама ја будев по пола саат и на крај ќе цицне 2 мин и пак заспива. И решив да не ја будам и супер си напредна прв месец. Заклучок, нема потреба од будење. И така плус си ја истренирав да си спие по подолго па сега 5-6 саати врзува и само еднаш станува за цицање. Синоќа заспа во 12, стана во 5, па во 9 и некако успеав пак да ја заспијам и еве ја уште спие. Само што овој месец пак ни рекоа дека треба да ја будам оти ми мочкаше поконцентрирано, ама пак не се буди и не ја будам. Пробав два ноќа, прво одвај ја разбудив па се расони убаво па после одвај ја заспав, плачеше од што и се спие.
    На никој. Ништо не и помага. Си мине само од себе. Првиот месец икаше многу често. Сега се помалку.

На Presrekna и NNA им се допаѓа ова.
  2. Someday

Someday Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2017
    Пораки:
    538
    Допаѓања:
    1.773
    16та недела сме. Веќе неколку дена е врискотници ништо не и се погодува. Почнат ни е фамозниот скок во развој или вина да барам во нешто друго?

На Presrekna му/ѝ се допаѓа ова.
  3. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.213
    Допаѓања:
    13.670
    Кај мене бебево уште првата недела почна да го дига главчето така да нема шанси да се угуши тоа ти е природен истинкт нема шанси да се гуши, а да не го крене главчето.

Мајки јас го облекувам како што јас сум облечена. На оваа жештина како што јас сум на кртки панталончиња така и бебето него исто му е жешко.
    Ги слушав и го облекуваав на долги се додека не ми се исфрли вруќаници, сега стрикно на боди на кратки, и бебе ужива.

Капа и ракавички да не сте помислиле мој совет. Ќе списка дете нема да знаете што е.

На Bupalu, Presrekna, NNA и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.500
    јас не будам никогаш ни дење ни ноќе. Ни па со првото .

На Presrekna и NNA им се допаѓа ова.
  5. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.978
    Допаѓања:
    21.188
    Моево се роди во јануари,па капче и ракавички никогаш му немам ставено,и онака беше топло дома.
    Ракавички и педијатрите не препорачуваат да им се става,за да дише рачето.
    Гледам мајки познанички кои сега се породија крај јули/август ги облекуваат бебушите во шпихозни со боди одоздола,или панталончиња и долги ракави и чорапчиња и капче и ракавички :drunk: а дома верувам на никој не му е испод 25 °. Ние се вариме што сме скоро голи,а не бебките преоблечени.

На Bupalu, Presrekna и NNA им се допаѓа ова.
  6. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838

Ич да не бараш друго,тој е. Ке издржиме до 19та недела^_^

На lady.N, Presrekna, Someday и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Ive13

Ive13 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    1.837
    Истооо секој ден песни пеам народни само обожава опа иха :rofl:забавни не и се омилени и по некоја детска песна може:rofl: и не знам зошто не сакам да седи во количка кога и да излезиме со музика пишти вришти аман не ја засака количкава не и не што да правам не знам.
    Свекрва ми вика на раце сум ја научила па што да правам кога не сака да спие на друг начин мора така не ја научив јас сама си се научи:D

На lady.N, Presrekna, NNA и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.473
    Допаѓања:
    183.659
    Девојки, од вчера попладне бебе се нафрла со како ситни акничиња на засекот кај рачињата од внатрешната страна на лактињата. Претпоставувам од топло од што се поти тука, оти претежно ги чува стиснати. Денеска гледам и на брадичката има малку. Поминува само од себе или мора да се третира? На своја рака не пробувам ништо, туку да знам да и пишам на педијатарката да ми дае нешто да мачкам...

На Presrekna му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Happyinlove

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838

Ништо да не и ставаш само ке де исчисти,тоа од нашите хормони се чистат. Син ми лом беше ба лиценцето имаше ден ништо немаше,а друг ден како пубертетлија. Сеа па и од жешко плус...не се секирај до 2 месеци ке имате промени па ке се стабилизира:);)

На Presrekna, Мариаа. и Yowannty им се допаѓа ова.
  10. Someday

Someday Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2017
    Пораки:
    538
    Допаѓања:
    1.773
    Лелее ќе се мрднам мислам. Пред тоа мирнечка беше. Сега а стане плачки е и тоа вриштење мислиш некој ја коле. Ми менува расположение за дел од секундаа, додека си играме се смее наеднаш почнува да плаче. Па поза не можам да и погодам. Мама бетер од свекрва е ме напиња гладна дека била, а мене не ми стои за гладна веселка е иначе, пелени полни обавезно, ама на психа почна да ме мава па у право да не е .

На Happyinlove, NNA и Presrekna им се допаѓа ова.
  11. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    Речи и на мајка ти да одмори:)
    Скокот е дефинитивно. Плаче од што сака да плаче. Најчесто зошто и се спие или и е досадно.
    Само два дена е најјако па после земаш одмор некој ден. Ова ти е припрема за четвртиот, вежбај нерви. Не е гладна сигурно.

На Bupalu, Happyinlove, NNA и 2 други им се допаѓа ова.
  12. lady.N

lady.N Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2011
    Пораки:
    711
    Допаѓања:
    1.132
    Со што се манифестира овој скок?

13. Presrekna

Presrekna Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2019
    Пораки:
    2.195
    Допаѓања:
    12.939
    Во благодарам девојки на одговорите.
    Не ја станувам повеќе ни ноќе ни преку ден. Важно секое менување пелената полна со мочка е и редовно Кака.
    Денес повеќе работев по дома и немам многу млеко. И на секој пола час до час стануваше. Среќа имав во фрижидер измолзено од вчера и го дадов и сега спие ко бајче. Од сега не го фрлам она млеко што ќе го молзам. Една феминка ме поучи да си го мрзнам.

За капче и нараквици во болница ми рекоа не. Капче само 1 час после капење. А за нокти сечење денес 2 пат сечевме. Не Слушајте до 6 недели треба не треба. Гледајте на вас како ви е убаво.

На Bupalu, Emma2, Happyinlove и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Happyinlove

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838

Со се:whew: се брлават накратко кажано тек сега осознаваат се околу нив,и се им е ново и интересно и затоа кога цицаат/пијат се тргаат и гледаат наоколу,затоа помалце спијат истражуваат.. види во трма скок имам постирано:)

На lady.N и srekice им се допаѓа ова.
  15. Mum32

Mum32 Активен член

Се зачлени на:
    30 август 2019
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    21
    ke.gi nema.mesec dena

16. Emma2

Emma2 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    5.771
    Таа страната што ја прати @FreeMind вика баш во 19та има скок...ние 18та ја тераме... ништо значајно не се случува :?:

17. Emma2

Emma2 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    5.771
    Еднава почна да заспива само на гласна музика било што да има на радио, ја држиш свртена со грб на тебе, да глеа нанапред, и ја думкаш, заспива одма,само да има гласно нешто...е сеа, прашањево ми е, мајками ме нафура, и се видело ситно детево,недела дена ја немаше видено, чим заспивала така, не и идело крв во мозок, ќе стагнирала во развој... да сум ја легнувала во хоризонтала...е ај сеа... ќе одам на педијатар, ама дур одам, да си пишам... совет?

На Happyinlove му/ѝ се допаѓа ова.
  18. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    И во 12та ќе да се исти:rofl::rofl:
    Значи иде на полошо само,нема боље|(

На Happyinlove му/ѝ се допаѓа ова.
  19. babydust

babydust Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2017
    Пораки:
    621
    Допаѓања:
    1.729
    И ова го немав чуено до сега:D
    Мојата од кога е родена, се така се успиваше и се уште така се успива и фала Богу супер си е.Многу ми се смешни постариве со теориите за развој,од каде им текнуваат вакви работи.Ич не размислувај, нека си ужива цуцката.

На Emma2 и NNA им се допаѓа ова.
  20. Gaga.sk

Gaga.sk Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2019
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    499
    Sovet? Ne slusaj majka ti :D
    Kolku gluposti covek ke slusne, ne mozam da poveruvam. Pusti ubavica da spie kako saka, ke se razvija, ne se grizi.

На Emma2 му/ѝ се допаѓа ова.