Мајки бебе од кога е родено често има како мрсули во каките. Баш е ко мрсул, а каката му е сенф боја. Напредува супер, но пред малку на пресоблекување свеки ми вика не е убаво вака што има, а он си има цело време. Кажете сте имале ли ваков случај? Да го носам за крвна слика?
Денес т.е во последниве 24 часа нешто чудно се дешава со бебево,ајде све тоа ама не можам да разберам зошто кога цица секогаш повраќа а ако му дадам ад млеко не Исто цел ден се стега како за какање а едвај два пати во 24 часа сменивме памперс
мене ми излага дека аплилацијава се купува. https://acibademsistinababy.mk/index.php/bremenost-po-nedeli/19-bebe/bebe-mesec-po-mesec/172-1 еве ден линк кој го објаснува развојот по месеци. Инаку пробав да си го избришам последниот коментар ама веќе времето за тие корекции и такве ствари ми истекло. Збунет човек се ќе напише и демантира во рок од 30 секунди Ги зачитав од почеток сите коментари да видам да се подсетам да поднаучам уште нешто. Бебчо спие. Вчера ама навистина бев на штрек со него кемкав е повеќе спие помалку цица и цело време цицаното го повраќа. Некогаш многу малку некогаш малку повеќе. Памперс само 2 пати сменивме. Си викам де што е работата да не си направивме некој проблем. Или па толку внесло па толку и "изнесло" А реално ако гледам треба да сум најсреќната мајка ,место да се жалам. Навечер спие врзувс сон цела ноќ буквално,станува само 2 пати за млеко. Цица го дохранувам нема грчеви нема црвено газе не е многу гласен мирно бебче. Ама ние мајките за рачка се фаќаме и мора се да е прашано. уште што не сме прашале бебето колку пати на ден треба да трепне со очињата
Термофорче или тетра затоплена на пегла. На жешково кујзнае кој с'клет му е,ама што да му правам. Барем се смирува.
Колку недели, месеци е бебето? Ептен е малку 2 пелени на 24ч. До 5 месеци по 10-12 пелени секој ден менував.
Чупава Ката сум...и мислам ќе оќелавам Важно сум депилирана, колку толку Денес официјално 4 полни Ај нек се множат.
На вигантол да се префрлам ли од кога ќе го потрошам пакетчево бебитол...многу ги зафркнаа, дур ги скинам тоа капсулите, безвезе ептен,маки мачам... а и ми зборат боље било вигантол..
@srekice а да и ставиш штипка на нос, по цел ден да и стои, место да и го влечеш? #ПрашањаКоиМеМачат Прашај ја свеки дал ќе даде амин ...
Еј ај Си имам ја сериозен проблем.Сагата продолжува се скара со јатрвами.Среќата кего јаде сега Идам да вакцинирам,ако ме примат со стара крвна слика.
И моево има повремено така. Не е цело време ама во неделата два-три пати знае да се појави. Не знам од што е. Почна од кога почна да си ги става рацете во уста. Си викам да не е од тоа...
Ема со првото давав Вигантол од старт, уште ги немаше во мк бејбитол. Добар е вигантолот и фабриката што го произведува е одлична.
@Happyinlove ,@cinderella5 прво нешто што научив за тие лиги во каката е дека е ок ,тоа било шлајм и се чисти бебо така. Се вакциниравме
Хелоу. Денес нешто ве нема. Изгледа бебушите се мирни. Кај нас беа патронажните сестри и ме утешија, сум имала млеко( и навистина градите ми се ко силикон) Бебе одлично ми кажаа вежби за релаксација. Мочка Кака Супер. Малку се опуштив. Мора да одам. Имам повик на градите
за 3 дена 3 недели правиме. Не знам што се деси вчера. Повеќе спиеше помалку цицаше. Денес е друга приказна. За среќа. 2 пати ад му давав а околу 4-5 пати цицаше ама дали по 15 тина мин. Си мочкаше ок нормално ама за кака слабо. А се стегаше како за какање. Гледам празна. Среќа па денес друга приказна. Може ете така се погодило. Знам не е нормално толку малку ама пак со бебе се е можно.