Majki denes ja stavivme vakcinata za do 2 meseci. E sega.prasanje mi e zas ne razbrav bas ubavo.. lepenkite na mestoto kaj so e bocnata da gi stavam odma za da ne kreva tt.a sirupce za ako krene ili ako krene togas i lepenkite?
Ооо Хепи мила ќе издржиме. Каде толку, па за уште месец. А точно на 2 месеци беа најинтензивни или и понатаму како шо поминва месецот се до крајот???
Неколку пати така правевме, до пред зграда и наоколу. Ама од денес секоја вечер кај 8ч ќе ја вадам, макар и пред зграда. Не се седи дома, жално за бебка
јас еве пишав некаде низ темиве не се сеќавам точно во која,греота е до 6 месеци бебе да е само на млеко. И тоа е мое мислење. АМА!!.... Никогаш и на никоја мајка не сум и рекла дека пред 6 месеци треба да дава или дека може да дава. Јас можам за свое дете да подразмислам и да знам дали и кога да давам. А дека на друг ќе речам "давај жено па време е" фала ама не! Мислење да се даде ок ама дека е време за нешто самиот родител си знае. прво ние сме еден ден кукли друг ден човек да не натепа,се до расположение а не па бебушки што не знаат уште кај се наоѓаат и јас не се држам до оние изреки "има скок во развојот" еве јас не знам што е тоа. Бебе си се развива нормално како секое суштество. Има само период - денес му се спие утре ќе е нервозен друг ден ќе се смее трет ден нема да спие само ќе си одмара следно ќе има апетит друг пат нема да јаде...
изгледав едно дете ама за лепенки дека имало што се ставаат на местото на вакцината за да не крева тт не сум чула. Еве баш ме интетесира кој знае да ми објасни какви се тие да се едуцирам малку може ќе ми затребаат.
Tie se lepenki za temeperatura so gi stavaat na bebibnja i mali decinja imaat miris na mentol, kako gel i toa e kako ladna obloga. Edna lepenka stoe do 8h pa se menja nova. Jas znaev deka ima takvi so se stavaat na celo za temp. Ama nemav pojma deka se stavaat na bocnato mesto od vakcina.
Малово ми има многу секрет од носе.Влечам нон стоп со аспиратор,но за цицање е проблем.И сметаат.Што да и правам
Исто пред некој ден. Убо тргај дури не излезат сите. Моето исто имаше многу а никако не излегуваа, ама упорна бев.. Тргав повеќе и подолго и излегваја на мегдан После немаше проблеми никакви
@srekice прашај ја свеки мислам дека од кога ги овјавив денес на фб, еднава цел ден вришти, ми ја имаат урочено излеа. ..шо ми требаше да ги објавуем, од кога се родени немам слика стаено,морав баш денес
влечи нон стоп! и ја тоа праам по цел ден, и пред спиење.. Без зафрканција, денес нешто посебно се случува, врескање цела зграда у вис ..во моментов као ја успивам еднава, врескаше запалив светло јако (на пригушено бевме) и зема гледа низ соба и гуга, и се изместува скрос од една страна на друга...
Ако може некако да кивне,јас не сум пробала страв ми беше во када со купка пена главчето да се брцне као мајка ми така ни правела за да ни излезат мрсулите,а јас го носев под сијалица и на зрак сонце и да почне да кива... и ставај ја на повисочко,крени го душечето да не е на рамно. @Makedonka007 Многу индивидуално е со грчевите. Може преку ноќ да ги снема,кај нас на 2 медеци беа страшни и до 3 медеци траеа интензивно. Ке ги заборавиш. И шеткајте колку толку убаво му доаѓа на воздух
До кога давате пробиотик секој ден? Додека го давав секок ден,бебево какаше на 2 дена. Еве вејќе 4 дена немам дадено (заборавив да купам) и кака секој ден. Има ли врска ? И многу гасови имаше деновиве ама ептен и тоа мирисање... како на стар човек И често зелена какачка има... не е сенф боја,да е прегладнет не веривам,машала пуфка е. Но по мирисот на јогурт расипан можно е настинка да е во прашање? И дали е поврзано со пробиотик?
Нема врска пробиотикот. Јас не давам секој ден него кога ми текне. И баш напротив, некогаш ако не е какан два дена му давам да му се разработат малку цревата и има ефект. Бар така мислам
Хахаха,бриши ја сликата Расте детето ,како вика свеки ШИРИ ПЛУЌА,ЗДРАВО Е Шала на страна,моево вришти секогаш кога ќе ја види јатрва ми.Вчера ја виде
Бебе не е плачливо генерално, ама кога ја бањам урла. Пазам на температура, пазам да не и влезе ништо во очи и пак вреска како на колење да е. Јас мислев бебињата сакаат да се бањаат... Немам ум веќе. Пеам, играм, и зборам, полека ја одмивам.. а таа вреска... смрт ми е кога доаѓа време за бањање.. Не знам зошто бањањето и е толку страшно доживување...