Здраво мајка пробај да ја успиеш на перница потенка некоја да не пропаѓа сепак во неа јас така бев како ја оставам како куклине очите филџани и сеа кога ја успивам ја ставам на перницата и после дали у креветче, количка на кревет исто и повеќе ја дојам легната јас до неа за да не и жеже се држиме зараче и е а инаку ке се затопли од тебе и осеќа дека те нема пробајте
Здраво ние ја имаме и си играме со неа и гуга две мечиња се закачени на транспортерот на рачката само несака да лежи на тоа платно и ке го ставам вишокот под играчката и странично до неа си стои музиката и е некако гласна па не ја пуштаме инаку сме скоро 2месеци, шишево ја претставува положбата како она лежи
Женички абе сега се гледам... Бебка ја сака повеќе лева града, а од десната послабо цицаше и сега веќе скроз ја одбива. Значи левата града ми е многу поголема од десната. Не знам дали е во ред и што да превземам во оваа ситуација? И плус многу време ми стои на града, едно две само цицање си бара.. Поголем дел од денот цица. Помош
Форсирај ја да цица и од другата града, инаку ќе го изгубиш млекото на таа града. И кај мене мојата повеќе ја сака едната града, ама секогаш прво и ја давам таа што помалку ја сака, посебно ноќните подои, па после другата, некогаш и давам од таа помалку што сака, ако вришти ја ставам на другата, па после пак ја враќам, се смееме мама има три цициња
На ноќните подои и давам од таа шо помалку сака, ама преку ден тешко многу ми оди. Ноќно убо си цица ништо не и смета. Ајде од утре морам да форсирам и денски. И на таа да си имам млеко цело време ми е најбитно. Фала
Јас ја најдов на фб ри-ки бебе мислам беше страницата 700ден без карго тоа е плус, инаку од Велес сум
Давај ја легната како за другата ,попреку .Незнам дали ме сфати .Јас така правам ,мада пак омилената цицка е многу по голема
Аха да, знам како велиш, на болница така ми рекоа ако има проблем ама не и давав. Ајде ќе пробам, добра идеја. Фала
Хахаха и јас вака праам.. а никој не ми кажал до сеа, сама...хихихи баш сум горда сега!.. иначе, ми успева секогаш..иако да, се осеќа дека таа е помала
И кај мене така правеше на периоди. Го ставав така обратно да цица и си цицаше без проблем. Само измислуваат нешто. Еве на моево не му се спие,па дремеме. Тој си се игра,а јас отворив фемина да не пропуштам нешто. Ама не ме остава,се дрецнува од време на време,од 4 е станат и не ми личи дека брзо ќе заспие. До пред малку мораше да го држам во раце,и тоа не било како,нанапред,да разгледува и да шетаме низ соба,иако мама едвај гледа кај оди и го додржува во раце.
Ние вчера пак на контрола за тежината, сега пак бебе качил дупло од колку што треба. Незнам дали има други како нас од вчера намаливме дохрана со АД на пола...ама бебе се вознемири многу...му се наруши редот со јадење, иако цицаше повеќе беше нервозно,не можеше убаво да заспие,плачеше. Ке видиме денес како ке го истераме денот..ако не ке ја барам др.за совет што да се прави. Имам чувство дека сега оваа количина му е малку, а можеби се работи за навика. Ке почекам до крај на денот.
Здраво мајки бебето често сака да спие на меше 1+ сме да не е премногу мал за да спие на меше? Инаку само така се смирува има многу грчеви
Off us so je probav so bebka moja... samo u race da se spie lugee... nisto ne pomaga. Ti ja mislis u 7mi son ia ostavam odma ni celata ne e spusgena legnata na krevet za sekunda stava i odma place aj pak nazad.. sitr mozni tehniki gi probav. Placam i molqm za sama da se uspiva na krevet, so cucla, so pesni, so prikazni ne bree nisti od toa... do koga vaka...poludecuu
леле Леонора... Најтешкото ти се паднало. Ти посакувам трпение. Тешко е со бебе,до 4 месеци маки живи. А да ја држиш враце а притоа ти да си седната или полулегната? Или не бива? Оти да си на нозе со бебе нонстоп е тешко.
Таков е 4 скок,ако сте во него,ќе се смени,немај гајле. И мене во раце ми спиеше,пробам да го ставам во креветче,пишти. Преку ден само во раце спиеше,а навечер само почесто се будеше и седеше буден. Барав во темата за скок,ама не можев да најдам,мислам дека во 4 скок беше,5 беше со вриштење двочасовно баш за ништо.
може ли некој да ми објасни какви се тие скокови во развојот? Ама сериозно. Никогаш претходно си сум чула ни па некоја мајка со која сум разговарала спомнала дека постои нешто такво. Прв пат тука на форумов читам
Скок во развој е период кога бебето https://babyshop.mk/mk/skokovi-vo-razvoj-na-bebinjata Прочитај има и таква тема на форумов за искуства на мајки.