@marchi-cool баш не треба ич замараење @Happyinlove Нејќам ни јас баби околу мене, ама таква ми е ситуацијата моментално па гледам на добрата страна
Kakva krema za lice maclate na bebinjata i od koga pocnavte da stavate? Nie sme 2 meseca uste so nisto ne sum ja namackala
За жал помош од никој. Не живееме во ист град со родителите на мм и моите. Мм помага со јадење и да не биде џунгла дома, јас само бебето и постариот син. Најголем проблем моментално ми е земањето од училиште на синот...една комшивка го зема за сега заедно со нејзиното дете. Но кај и да е ке морам да почнам и јас. Повеќе ме плаши здравје кога ке дојде време да се вратам на работа. Да сме живи и здрави до тогаш, ке мора да смислиме некое решение.
Ех 5месеци. И да е родено декември/јануари уште во март има преубави денови пролет е. И подобро дома ќе го чувам два месеци одколку да го изнесам надвор баш тие месеци кога во Скопје е најнечист воздухот.
Да ве прашам, е некаков знак на настинка и сл доколку бебето има потечна столица? Стандард бебе на доење има кашеста столица ама денес и вчера кај нас имаше потечна столица,да не речем нешто како проливче. Дали станува збор за настинка (нема други симптоми) или до млекото е?
Отворено кажи и. Ајде нека пројдат 40 дена и ќе дојдете. Јас им кажував и во колку. Повеќето прашуваа во колку заспива ама на сите нагласував пример дојдете во 18ч , во 20 го бањаме , во 21 заспива. И сите почитуваа. Ако ти не се поставиш зсштитнички, не очекувај од никој да има осет.
По колку саати навечер ви врзуваат бебињата без оброк, моиве се 4 ипол месеци, едната на 3,3ипол се буди,другата нема абер и по 6,7 а сабајлево и 8 саата, се извадив од памет... дали да почнам во сон да и давам и на колку, ваљда е малку на 3 саата бидејки педијатар рече навечер и било пожелно да не се јаде ама па жал ми е, ми е страв да не уназадува..чим едната редовно јаде,зошто не е и другава Значи колку саати е нормално да скока јадење а за колку саати веќе да бидам загрижена дека детето не ми јаде?
Само преку ден буди за јадење, навечер нема потреба. Ако е гладна самата ќе се разбуди. Радувај се штом ти спие, моево како аларм на 2-3саати е
Абе знам, мајка ми таа мисла ми ја пикна во глава, и делувала ситна еднава, уназадувала, дека била мирна и не барала за јадење требало да и давам и покрај тоа...а денски како си бара??? и тоа супер си бара, си јаде нормално . ... и да, ко шо викаш среќна треба да сум, ама тоа е кога сите ти солат памет...
Mojava veke nekoe vreme e taka.Sea e 4 meseci.Zaspiva vo 22h otprilika 21 30h,se budi duri vo 5 30h,6h.Davam mleko ke poglea 30min pa zaspiva i use saat ke pospie sigurno.
Ние почнавме со грчеви на големо, или глуми за во раце. Не плачи туку стенка и напина. Цела ќе се зацрвени во лицето, со рачињата се драпка на лице. И кркори меше и ја земам во раце некое време така па ќе се смири. Еве сега на меше ја легнав и 10 мин ја нема. Инаку од 3-4:00 ноќеска на секои 10 мин е кенкава. Дали ова се грчеви и освен топло и цицање што правите?
Majki sto e toa vo kakite kako beli zrnca kako parcinja, nekoi pogolemi nekoi pomali? Bebka nekolku nedeli tesko kaka, ednas vo den ili ednas na dva tri dena. I kakite se epten tecni, full pelena i epten loso mirisa, duri se slusa kako da sprica koga kaka. Taka treba da e ili proliv e?