Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.978
    Допаѓања:
    21.188
    Мајка ти е бетер од свекрва :D

@Leo-nora несе плаши тоа е од млекото. Јас еднаш видов такво поголемко парче,како конче,мислев глиста има детето (facepalm) Прашував и на форумов,а потоа и педијатар,ми потврди дека од млекцето е.

2. day.dreamer

day.dreamer Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    361
    Допаѓања:
    900
    Да, hydra bebe, имаме нормална кожа.

3. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.971
    Допаѓања:
    1.271
    Zadovolna si? I jas se mislev da ja zemam.. koja cena e znaes?

4. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.622
    Белите парчиња ми објаснија дека се од прејадување, и кога неможе мешето да го сваре цело се прави така. За шприцањето не се коси нормално е, пролив е ако е пречесто какање.

На Leo-nora и NNA им се допаѓа ова.
  5. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.971
    Допаѓања:
    1.271
    Jas i ti bebinja bliznaci haha.. isto sme me sekogas ama se desava da napinja da stenka toa nasabajle samo... so racete se faka na lice za grebenje za kosa se faka zas imame kosicka haha. Stom zacrveni vo faca znam deka i se grcevi.
    Probav sekakvi kapki bo nis ne nakdov spas. Eve sega koristam eden sirup znaci bebe pomirno ne mi bilo.od koga e rodeno. Place da ama ko bebe place ili kenka. A ne da vristi i.pisti i da zajduva.
    Kaj mene bebka kenka koga i se spie a nemoze da se uspie. Vo race dodeka ne ja zemam i da odam niz soba na prekinuva.
    Kenka kaki da se zali i mize toa e znak deka i se spie.
    Probaj da ja poniskas dodeka ne zavleci. Mene race mi okapaa 2 meseca samo gaka uspivanje inaku jok.

Dobro e da ne se sekiram togas. Prvo se isekirav zas ne kaka redovno, sega pa parcinja zas ima, pa zas e tolku tecno i samo prasalnici imam u glava za sekoj den za nes novo haha

Jas i so drugo prasanje, ko so i pisav gore na @BabyT
    Vaka bebka ne sakq nikako da legne na ramna podloga, znaci toa ni lod razno,osven navecer koga epten e unesena i da mora da spie 5 6 saati so visenje kad krevetce da lulam.
    Se uspiva vo race, mese na mese da e svitkna. Mirna e vo relaksator samo tu znae da vrze nekoj saat vo denot. Transporterot go stavivme na kolicka vo toa vozime zas od doma ne izlegovme od.placki. vo toa ramnoto od kolickata so e nema sansi place nozi greva mislis ke skokne. I zakluciv deka na ramno ne saka nikako.
    Nez kolku e normalno i okej sa e bo svitkana polozba i bo relaksatorot i transporter. A.moram da ja ostaam zas nemozam.mi do wc da idam ako.ka ostavam na dr.mesto odma kenkanje i placki. Ovie rekvizitite vo svitkana polozba samo mi se od korist.

Последна измена од модератор: 11 септември 2019
    На NNA и BabyT* им се допаѓа ова.
  6. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.622
    Можеш тие се дизајнирани да се безбедни, но препорачливо е на 2ч да го исправаш. Исти бевме и ние и мислам дека проблемот е ширината, навикнати се на тесно, пробај во креветче направи му како гнездо да се чувствува сигурно. Инаку ако ти е за некоја утеха, мојата во корпата од количката не сакаше додека не почна да седи и да гледа односно до 6м.

На Leo-nora и NNA им се допаѓа ова.
  7. paleska3

paleska3 Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    1.206
    Допаѓања:
    3.161
    Генерацијо како сме? @***Bony*** , @Ringishpil_ , @Lolipop23 ?
    Уште малку и се селиме во другата тема, не ми се верува кога помина пола година :). Започнавте ли со пробување вкусови? Имате ли прво запче? Почнавте ли да се превртувате?

И ние бевме од тие што не сакаа во корпата. И јас ја возев во транспортерот закачен на количка. Сега од кога ни дозволи ортопед на 45 степени, го ставивме другиот дел и подруго е. Си разгледува. Инаку и кај мене малата преку ден заспиваше во релаксатор. Тоа траеше до кај 3 месец.

Последна измена од модератор: 11 септември 2019
    На Ringishpil_, ***Bony***, Lolipop23 и 2 други им се допаѓа ова.
  8. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.502
    аа... Не! Ќе си поседите уште малку тука,вие со искуство сте кој ќе не води овде?

На Makedonka007, paleska3, Leo-nora и 2 други им се допаѓа ова.
  9. day.dreamer

day.dreamer Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    361
    Допаѓања:
    900
    Задоволна сум, не е мрсна и супер ни одговара. Мислам дека околу 380 денари беше.

На NNA и Leo-nora им се допаѓа ова.
  10. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.482
    Допаѓања:
    183.771
    Тоа е тоа. И кај мене исто. На утро и на вечер. Наеднаш почнува, се стега цела, некогаш само стенка и се напнува, а некогаш приплачува со врескок, утрово беше со врескање... со рацете се скубе, гребе лице, некогаш се плашам око да не си истера, и таму прсти пика. Утеха бара во тебе, не глуми, и мене раце ми паднаа, ама што да правам, мака си има. До сега топло на меше помагаше, сега веќе не. И вртев на педијатарката, па и пишав порака уште пред некој саат, веројатно е зафатена чекам да ми одговори. Утре сме на контрола, ама не сакам да се измачува бебе пак денеска. Околу 8 секоја вечер ги има. Валда ќе стигнам на време да купам нешто... :|

На NNA, koritsaki и Presrekna им се допаѓа ова.
  11. lady.N

lady.N Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2011
    Пораки:
    711
    Допаѓања:
    1.132
    Чајов сте го користеле ли некогаш? Не пишува од која возраст се дава. Го купил мм од дм |(

Прикачени фајлови:

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.534
    Допаѓања:
    9.859
    Давам пробиотик рекол бимбо два пати по 5 капки и капки колиеф два пати по 4 капки растворени во АД млеко. Со колиеф почнав пред неполна недела, до сега добро е со грчеви.

На NNA и Presrekna им се допаѓа ова.
  13. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Јас начито денес особено сум премногу нервозна,а за се е виновен овој 4ти скок (ако ми е за утеха)
    Кај сум сама , ама денес е невероватно нервозно бебево,се напнува,покажува сила и во штипење врз мене и кај играчка/глодалка... за цицање да не пишувам ни 2 мин не цица(освен навечер) се само во раце,се само кемка, прва дремка од 06.15 утрово дури сега (не очекувам да биде повејќе од 20мин) и верувале или не го оставив сам да спие во спална јас дојдов во дневна одмор ми треба... а заспа само по маичка на куси и пелена... сакаше гол да биде....
    Уште две недели пишува но незнам ме плаши овие напади на бес и нервоза што ги покажува...мал е скоро 5 месеци за вакво однесување:whew:8)

На Makedonka007 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    4.856
    Мили мои како се справувате со грчеви кај бебуш?Пие капки,ама нема некоја корист.

15. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.515
    Допаѓања:
    27.301
    И мене не ми се верува колку бргу минува времето посебно па дека ми е второ ова и сум поискулирана во однос на се. Многу е нервозна периодот, немаме запче се уште ама ја чешаат жлебинките многу, па кенка нонстоп и се што ќе дофати става во уста. Многу често бара да цица, на саат-саат ипол. Сака цело време во раце и да ја шетаме да разгледува. :whew:
    За вртење се врти одамна, веќе прави и напори за лазење.
    Со вкусови не сме почнале, планирам и со неа да почнам со 6 полни како со синко.

На ***Bony***, NNA и paleska3 им се допаѓа ова.
  16. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.502
    а за деца е?
    со првото ништо не помогна. Си имаше мака и си трпеше. Давав Чак од анасон на Бекутан и го чував со свиткани нозе и ептен минимално помагаше
    Мора да помине нема што да се направи.

На Martka му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Someday

Someday Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2017
    Пораки:
    538
    Допаѓања:
    1.773
    За што е осанитот?

18. paleska3

paleska3 Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    1.206
    Допаѓања:
    3.161
    Не ве напуштаме, тука сме за да споделуваме искуства :).

@Happyinlove напорен е многу 4 скок и мене живци ми искина. Сега сме затишје пред 5 скок па малку здивнуваме. Овие денови е супер, но очекувам за брзо бура :D. Точно знам како ти е, не спиеше воопшто преку ден или два пати по 20 мин, едвај заспивавме, кај никој освен со мене, не ја занимаваше ниту една играчка.

@Lolipop23 и ние немаме запче сеуште. Исто ставаме се во уста. Се изморив бришејќи и миејќи ги играчките :). Се не интересира од околината, затоа мора да е тишина додека цица:x.

Последна измена: 11 септември 2019
    На NNA, Lolipop23 и marchi-cool им се допаѓа ова.
  19. lady.N

lady.N Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2011
    Пораки:
    711
    Допаѓања:
    1.132
    Кај делот за бебиња бил. А и на него пишува као демек со цуцла да не се претерува оти ги расипува забите, па според тоа е за деца. Ама не знам од која возраст, не пишува.

20. Makedonka007

Makedonka007 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2017
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    2.468
    А зошто крема?? Никој не ми спомнал крема за на лице.
    Препорачливо е?? И како се нанесува, колку пати???