И кај нас ништо ново,промена на подобро немаме се скаравме со денско спиење,имаме само дремење од 15мин и тоа само 2 пати. Останатото време се кемка на големо,само во раце да шета,цицање со борење еве толкава грутка ми се направи сабајлево... Навечер остана исто фала богу,од само на 2 часа се цица и тоа е единствено раат цицање. Уште малце пишува од скокот па ке видиме
Друг пат не слушај баби зашто мислат све знаат а уствари врска немаат. Мед е најопасно нешто е за бебе. @Happyinlove ние со овој скок имаме многу новости. Најново е пискање на цел глас. И пошто некако интересно е се ново што ќе научиме, сега си пискаме по цел ден. И да, пробуваме стапалцето во уста да го ставиме ама уште малку ни фали да успееме
Причини непознати она чучнала со две дома. Емо ќе ме задавиш некој ден и стално кога ќе налетам на тебе или јадам или пијам нешто.
Жено твојот набрзина го засладиле Нема да прашувам кај си била додека му давале. Јас така и ќе му а покажам вратата
Исто и ние почнавме рано да се вртиме Ќе го ѕиркаат ако ти дозволиш. На воздух е убаво и препорачливо да се ваѓа и за мајката и за бебето, 5 мин, 10 мин, 15 мин.. А ако некој се доближи фино културно ќе му кажеш бебе спие и ќе ја свртиш количката што сигурно е покриена да не се гледа бебето во целост. Ти ни во двор не го ваѓаше? Ни на тераса? Па секој воздух поминува низ многу луѓе нели. Единствено сум против директен контакт со бебе.
Значи пупу машала за моево бебе. Читајќи ве вас, грев ќе ме фати од моево. Преку ден спие 2-3 часа, само станува 20 мин цица и пак заспива. Еве од 7 сабајле сега станс, ја нацицав и пак заспа. До 12:30-13:00 сигурно ќе спие. Комотно можам се да сработам. Прередив плакари вчера, ручек, со синко седнувам да го испрашам за на школо. Еве утрово додека спиеше сменив постелнини, уклучив 2 машини, пеглав, доручек за мм и синко... Секој ден по 2 часа шетаме со количката, си спие воопшто не се буди. Навечер врзува 4-5 часа. Од 21:00 во 2:00 прво станување. Проблем е само од 19-20:00 и од 3:00-4:00 кога има грчеви се витка и кемчи. Ама и давам чајче наутро и навечер и пробиотик и 2 дена е подобра. Ќе ве прашував дали греете наутро и навечер? Кај нас наутро тем. е 10-11 степени, дома 19-20. Сабајлето пуштив клима. Преку ден е топло.
Мене што ми смени деновиве со спиењето преку ден и што сака само и само да е со мене не знам дали да препишам на прв скок. Некако сите симптоми на тоа упатуваа, а според апликацијата треба од денеска/утре да сме во скокот. Па се мислам дали може да сме биле неколку дена порано?! Дали може да се јаде риба? Дур бев трудна знам дека смееше, секоја сабота кај нас гирици се јаде, па дали може и додека се дои или да нарачам свеки друго да спреми за мене?
ооо па ти не си среќна ти си пресреќна женичка И моево спие ама додека цица. После а го легнам се буди. Е цел месец не сум станата од кревет ако верувате. Други ми пазарат а дома се е катастрофа. Едино што морам и некако успевам да стасам да направам е миење садови и перење алишта а со тоа и пружување и диплење. И толку. Се друго ми е ако стигнам а многу често не стигнувам не грееме уште е рано а и не сме спремни само ќе се припокриеме или ќе се приоблечеме.
Денес убав денот си реков излегваме со бебуш. Дома цицаше, ја пресоблеков, сите марифети... И мирна домче си дреми аа си велам досадно ти е тебе ајде излегваме. По скали добра беше ама само шо излеговме пред зграда почнаа плачките пак. Упорна јас ја нишкам, во количка демек ќе ја ставам, неее бе пак плачи. После ни в раце нејќеше. Ајде седнав на една клупа да цица малку се смири. И пак после со плачки и дома еве сме Ќе има некогаш убаво да излезиме и да не плачиме како сите други??? Мислам сите од околните згради не знаат. Сте имале ваков проблем??
со првото дете правата година немав мака шетавме се возевме уживаше. После годината да не види количка. Душа ми излегла. Шетање... Мазала за раче само тоа да си патка да си оди. Многу е мачно
Ако шетате со корпа, пробај намести го транспортерот. Од него ќе има видик и ќе разгледува. А и ушушкани се во него. Чувствуваат сигурност.
Ako ti e za uteha mila jas 2 meseci neam izlezeno od doma. 2 pati izlegov koga pisna centar paznja beme. Eve ovaa nedela vreme e malku po dobra pa odvcer so mm tuskame kolicka i toa samo vo transporterot okolu ulici podalemu jok. A sama da izlezam so nejze nela sansi neznam kaj ke pisne, sama za kaj sum kolicka da tuskam ili so nejze da se boram u race.. zas mn preta se vitka kloca...
@Малечкоxxx @marchi-cool @duffi @Leo-nora Фала мајки. Абе и в раце плачи. И во транспортерот плачи. Како ќе и се погоди. Не знајме како ќе реагира. Некогаш е мирна ама многу ретко, почесто сме со плачки. Ко ќе завршат грчевите можи ќе шетаме поќе.