По грешка на место 1мл мама и даваше 2мл железо на.малата кпга видево лелеее вака неколку дена како и давав се загрижив..што мислите вие?да одам нанпедијатар или?!.. Ууф стварно незнам
Mamicki vo soba za doenje procitav za oves deka e dobro za mlekoto.pa jas si kupiv ovesni zitarici,dosega ne sum jadela pa da ve prasam so sto e slatko so mleko caj dali e vkusno da se stava med???
И покрај тоа што сеуште не сум породена си ја читкам темава од време на време а како одговор на твоето прашање (јас така ги јадам) овесните ги мешам со јачменови снегулки и ги прелевам со јогурт, а за уште поубав вкус додавам неколку зрна суво грозје и непечен бадем искршен на парчиња. Се надевам ќе ти се допадне
Здраво, ме интересира дали користите швецки и која цена се обично по тритекс, стружанка итн. А и која цена се тетра пелените колку одат во пакување?? Поздрав.
имам од првото дете,не купив сега.тетрите колку јас што паметам одеа по 10 во пакуванје.користам ,еве 6 месе ци ке прави син ми и сега во втората половина од петтиот месец само навечер му ставам инаку нонстоп носеше.исто и керка ми до 6 месеци.искрено незнам колку корист има од широкповој ама кога педијатар ке ти рече ке ти биде шубе да не го послушаш
шведските јас ги зедов 120 денари една а тетрите беја по 80 и ми рекоја дека делат по колку сакаш не мора цело паковање ама мене ми имаја даено и не купив
Јас ги купив од Илинденка, ги има и во Стружанка. Јас ги земав отприлика по 10 денари парче за тетра и тука некаде и парче шведски. Јас земав 10 тетра и 5 шведски по препорака на повеќе веќе искусни мајчички кои ми рекоа дека толку се доволно.
ги земаше по 10 денари пелена баш ме зачуди кажав во битола колку се како во друга држава не е мала разликата
Дечки не сфаќајте буквално, реков отприлика, не знам стварно колку точно чинеа ама сигурна сум дека беа бајаги ефтини. Штета што не ја чувам фискалната, купив многу работи за бебушка од таму и не се сеќавам точно на цените поединечно ама тетра и шведските знам дека најефтино ме фатија.
Јас земав од Стружанка пакување од 10 тетра пелени 550 денари, а може и на парче по 55 денари и шведските мислам дека некаде околу 80-90 денари беа. Инаку на Бит Пазар истите пелени се по 450 денари пакување. Доволни се 10 тетри и 4-5 шведски.
синко мој е два месеци и е само на доење од некое време почна преку два-три дена да кака ама има многи гасови многу прди и има доста јак мирис дали има простор за загриженост или нормално е некој ми викат настинато е затоа толку испуста гасој и мирисаат
Пријатен ден на сите ајде малку ми помогнете. Бебушот мој е 5 месеца и е на АД - Новолак АР бидејки ми повракаше и досега во исхраната му имам додадено од овошје јаболко, банана и круша а од зеленчук компир и морков, а исто така и имам дадено и од мелениот ориз на ХИПП . Ке можете ли да ми кажете што друго можам да дадам
мајки ај ве молам за совет какви каши давате на 5 месечно дете или некој рецепт како да приготвиме дома