Нарачај да ти земат Одстанит мислам се викаше за вадење заби.Иначе и маленка со две раце е во уста нон стоп ама не е до заби мислам. Инаку и јас за ова дојдов да прашам.Какви играчки,глодалки да земам и од кај?? Софи да ја земам да глода?? Се бута уста,посебно платнениве работи од такт ме вадат
Ај крофничка да ни бидеш жива и здрава. Мајка честитки,брзо опоравување. Ејјј како вчера паметам со розевиот тест како објави , па навиваме за двечки да сејас со стомак до заби.... си летааа бе времево
На софи главата само и ја јаде,во принцип се јадат земи каква било од зегин има и по 150ден и малце ке ја разладиш во фрижидер. Но внимавај на две глодалки од ми истече течноста,среќа на миење видов. На фризи дерм земав гам гел , и осанит зрнца давам коха е ептен напнат а периодов многу е. И зам се штипе и па се гребе како новороденче кога беше... а и мене лом ме прави
Добар ден мајки, да прашам нешто моето синче има 4 месеци и 3 недели сакав да прашам веќе една недела кака зелено со бели точки, мислев дека му е од ладно го облекувам многу нема ефект, го однесов во педиатар рече качува на килажа не треба да почнам со вкусови уште еден месец, млеко пие бебелан секој 3 сати по 100 мл, кенка многу мислам вади заби све во уста става, како се вика тој маст за заби и од што може да му е? Поздрав
Честитки..Живи,здрави,среќни @Emma2 Мојава 3 месеци лом ги прави рацете,лигави бута се во уста,Софка ја сака најмногу од почеток,има и други глодалки ама она и прстите и се најслаткиОвие денови на моменти ептен се тегне и како да р'жи на моменти,бута нервозно раце,во секој момент очекувам некое запче да се појави ама ќе видиме.
Леле цуца убава. Убаво ве изненадила. Да е здрава и жива. Само да ве радува. А вчера те читав дека влезе 36 недела. Милина да ја гледаш
јас знам дека зелената боја во изметот укажува дека бебето е гладно. Ама најдобро да чуеш и други мислења. Штом е на ад млеко и веќе има 4 полни месеци можеш да почнеш со вкусови. Да имаше воведено вкусови може бојата од тоа ќе беше.
Дајте слика од таа Софка сите што ја зборите хахахах појма немам како изгледа..да тркнам да ја купам одма дур ми спијат сега
Сега непцата ги нервираат затоа ќе бидат нон стоп со раце во уста. Заби после 7 месеци најчесто искачаат и тоа од нула до шест за само една недела како на лотарија. Само ладни глодалки најефективни се покажаа и обични глодалки. Мастите се како анестетик и како ние кога одиме на забар со анестезија баш така се чувствуваат. Ако мислиш дека тоа е пријатно чувство мачкај ги. Прво нацицај ги зошто со саати потоа им е отрпната устата и немаат чувство дека цицаат/јадат. Јас не ја мачкам со ништо. Осанит гранули се хомеопатски од тука ги земаат на некои као им помагаат кај малава без ефект. Во суштина период е и ќе помине со глодалки. Од трети до петти цело време се со рака во уста. Сега гледам ретко ја става, а се лигави како булдог.
Ноќеска мирна ноќ. Од 9 и пол прво станување 4:10. Малку се грчеше до кај4:30 но вака да биде честам што сакате. Туку другамака сега. Трет пат беба ми зајдува. Спие мирно и од нигде никаде вреснува и зајдува. Денес 2 пати. Патронажните сестри ми рекоа да и дувам во фаца додека не се врати. Не било ништо страшно, но мене живот ми се скрати. Што правите во вакви ситуации??? И вие што не јадите како имате млеко? Јас 2,3 саати да не јадам градите папушки. Ова го пишав во грчеви кај бебето, но оваа тема е најпрометна.
Кога зајдува ќе дуваш нежно. Имавме и ние период таков, колкаво е твоето? На еден скок правеше така на почетокот. Битно тогаш по 2-3пати на ден зајдуваше, ама брзо се врати во нормала, сега само ако се ударе.
Да ја купиш ја сакаат. Онаа малата софка е најсакана вака изгледа. https://www.amazon.de/Vulli-200319-...t=&hvlocphy=9068393&hvtargid=pla-405660630888
и школски е така,за доени бебиња од 6ти месец се почнува за бебиња на ад млеко на 4. А и пола од кашичките кои ги продаваат се со декларација 4+ јас со првото на неполни 4 месеци почнав
Kaj mene bebka mesec ipol od raganjr zaogase sekoj den po 3 4 pati i toa po 1 saat. Prvite 2 pati se isplasiv mislev pukna deteto. Posle mi kazaa se toa e normalno i olabaviv. Sega e 2 meseca i nekoja nedela i eve se desava cat pat pak da zaoga piste vriste kolku so a drze glas zacrveneta u faca prepotena lipa zaoga... ke se iznaplace i tolku pos se smee. Neznam od so kako ili e takvo deteto ili nes maka si ima ja bole stomace ili nez so. Veke se pomiriv so nea so nejzinoyo placrnjr i zaoganje od nikaden nekaden. Za mlekoto ... demek ako jadis ova ona smeta za mlekoto pa grcevite se dobivale od nekoa hrana. Eve jas se probav nis ne jadev od toa so demek smetali imade grcevi, jadev se pak imase grcevi... na edna strana jadi primet banana na druga strana otvori banana ne... (bananata jw zedov za primer). Druga rabota probav da ne jadam nisto mleko jok gradite prazni. Jadam se mleko normalno. A kwko toa ne jadi ova ona a sakas mleko...Epa nema. Zatoa si jadam se nis ne pazam. Dodeka ima mleko ima koga nema zdravje so da prajme. Za placenje..place se smee kenka zajduva piska.... zdravjr sea so da prajme i za toa. Ni dusa imam veke ni nervi. Zivi zdravi se e prolazno
Да не му е малце млекце, мојата на 4м пиеше по 150мл.. Сега е 5м и 2нед и сеуште пија толку. Секое бебе за себе но пробај зголеми доза..За непцата јас мачкам Дентинокс..