Мајки бебе заспа со цуцла и еве веќе пола саат си спие на кревет до мене со цуцла во уста. Јас имав купено на Авент ама не ги сакаше, од пријатели што ни дадоа на подарок торта од пелени, таква огромна, меѓу другото имаше шишиња и цуцли на нук, и тие на нук не ги сакаше. Па случајно ми текна дека и во пакетот подароци од клиника имаше шише и цуцла на МАМ, ја стерилизирав, ја плукна 2-3 пати можда и потоа си ја прифати. Мило ми е што самата ја прифати оти никако нејќев да форсирам цуцла. Може кога ќе се разбуди повеќе нема да ја сака, ама 2 дена и 2 ноќи раце ми паднаа со скоков само со мене сака да е. Од 4 сум будна и скоро 1 е конечно јадев, стомак ми виеше. Засредив, пуштив машина и напраив кафе луѓе!!! Пијам кафе на раат, она спие . Едит. Се разбуди и ја плукна одма. Туку да прашам за искуство... последниве 3 каки сабајлево се зелени. Се јавив на педијатар ми вели нормално е, може да е и од нешто јас што сум јадела, ама јас немам ништо сменето во исхрана. Иначе бебе цица и полни пелени нормално.. ама ете се тука ми е паметот.
И ние комбинираме цицање и ад. Ама користиме хип комбиотик и од него има мали пакувања по 300 грама па го трошиме. Инаку треба да го фрлиш да :/
епа ти завидувам да знаеш не можам,морам и јас некако да исфорсирам цуцла. Сега не е толку на града како пред една недела ама пак ме користи за заспивање. Епа не можам. Вистина со цуцла има и недостатоци ама не се може вака. колку толку, поубаво од ич. после пак.
Од 4та ипол до 5та ипол недела, сметајќи од терминот кога требало да се породиш, не од денот кога си се породила.
Јас се породив недела дена пред термин. Значи од вчера петта недела тераме, четврта од термин. Значи ова фаќање и пуштање на цицка, нервозно вртење кемчење, чувство како да нема млеко, а после подој молзам најмалку 30-40 млеко можно е да е скок? ?? За зелена столица и мене ми рекоа нормално е до 6-7 недели се чисти. Ама и јадев блитва и спанаќ. Може од тоа да и беше. Чим напредува немај гајле. А за цуцла фаќање грев ќе ме фати. Сите цуцли и сите шишиња ги фаќа. Од оние најобичниод наше време до авент и Томи Типи. На пивско шише да и ставам цуцла нема гајле.
Мамички повеќето немате 2м, шо сега сте поактивни на темава, но тие после 2м како се справувате со паѓање на косата?? Бујна коса имам, но сега на секое чешлање куп влакна како тутки дури. А за капење да не правам муабет, 2 саати да се чисти бањата после тоа. Има некое решение или да се помирам со то???
Go odnesov odma na lekar maticnata vika deka e kasnat od insekt zatoa taka mu se napravile meurcinja ..... iskrena da bidam do sega celo leto ne go kasna nisto neznam bas sega malku mi e sumljivo ama ke pratam situacija kako i da e ni dade sprejce da go prskam pa ke vidime dali ke ima podobruvanje, od toplo ne bi trebalo da e ova moevo ziva safta e ni mozes da go oblecis ni da go pokries epten malku obleceno e, fala sepak
Значи по термин скокот треба да почне за 2-3 дена. Ама може да е почнат и порано. На апликацијата пишува дека во овој скок бебето доживува брз развој на метаболизмот, внатрешните органи и сетилата. Ќе почнеш да приметуваш како бебе се интересира повеќе за околината и се загледува наоколу, ќе почне да реагира на тебе. Загледува контрасти, мојава е многу смешна со фаците на чудење кога ќе загледа нешто Може да смени одредени навики, мене ми смени спиење ноќе, може ќе се врати на старо се надевам. Еве денеска фати цуцла, а и еве сега спие во креветче скоро саат без цуцла, а тоа го немаше скоро цела недела ми висеше во раце преку ден, верувам излагаме од скокот. Нервозното однесување најверојатно е од скокот, брзо се развива метаболизмот и има грчеви, или повеќе грчеви од вообичаено.
Јас маки истерав со цуцла одбивање ама за второ пак би дала мислам. Спас е да бидеме искрени. Ние почнавме со Авент, па со Мам и на крај со Бејби лав на ДМ, тие најубави ни беа.
Значи тоа е тоа. На мене реагира неколку дена. Штом прозборам врти очи накај мене. Мм ако ја држи вели ја слушна млекара и одма уста отвара за цицање. Да и фаци прави се паѓаме од смеа тројцата над неа. Ќе стокми муце ќе се чуди. И на синко многу реагира. Тој цело време И зборува. Ја пресоблекува, чува и заспива. И Фала ти ме просветли. Фала и на сите за одговорите
Мајки на вакво променливо време која температура во соба ја одржувате додека се бања бебушко. Дали почнавте со затоплување дома и како ги облекувате бебушки сега? Моето е на боди на кратки и бенкица со ѕиврички. Свекрвче само вика покриј го , облечи му нешто плус , ладно е. Што да му облечам плетено елече и волнени ли чарапи.
Добар ден мајки еве и јас да пишам 2-3 збора. Вечерта колку пати ни јас не знам стана за да цица, воопшто не бев спиена. Во клиникава кај што сум , има две опции , да спие бебе во иста соба со тебе или они ја земаат па за доење ја носат кога ќе треба. Ја спобудалевме ноќта акушерката те ја зема те ја носи и викам на крај дај остај ја овде, жал ме фати. Значи ќе се нацица едно пола саат , 10 мин спиеше и пак стануваше, кенкаше. Ама затоа сега цел ден си спие, ги има испомешано ден и ноќ , тоа сигурно. Млеко имам , градите полни. Демек легнав сега по јадење да гледам тв, сум заспала и ме разбуди плачот нејзин, кога станав не знаев дали е сабајле или поручек , ко изгубена. сега го чекаме педијатарот , да каже дали утре или задутре си одиме
Dali redovno korisite probiotik? Jas davav biogaja i vidov deka ne i odgovaraat pa smeniv so Waya. Ama ne sekogas i davam, koga ke mi tekne. Davam i kombinacija na D3+K1 i posebno omega. Zadolzitelno e da go davam probiotikot? Inaku 2ipol meseci sme.
Коментарот од погоре ме потсети да прашам. Дали може пробиотик да не одговара? И јас давам био гаја, ама не во смисла да не помага тоа знам дека може, туку да прави полошо? Приметив последниве 3 дена, брзо откако ќе и дадам капки, почнува да се грчи и да плаче. Дали е можно да е од капките или е само коинциденција? Денеска уште немам дадено и добра е до сега, па ми е страв да дадам...
Мајки кои го терате 6 скок,од 32 до 37 недела,како ви заспиваат бебињата? Моето заспива во раце,цицајќи,го нишам,ама веќе 2 недели се тегне,а не ја пушта градата,и вика како крици да испушта,а се лути ако го тргнам. По некое време така викајќи и тегнејќи се,заспива. И денски спие 2 пати по 20-30 мин... Дали ваквото заспивање се должи на скокот,не ми изгледа дека го боли нешто,кога цица за јадење не прави вака,туку само кога заспива,па затоа ја исклучувам можноста да е од заби? @Yowannty ние користевме Ваја,и кај нас правеше полошо,само касно се освестив. До 6 мес ни траеја грчевите,да ги прекинев порано мислам дека помалку мака ќе има бебе. Пред некое време пак дадов пробиотик поради антибиотик и пак имаше мака со мешето. А во поглед на какањето исто беше и со и без пробиотик. Дури сега се свестив дека маллу сум ја утнала темата,ама ај можеби ќе добијам одговор и од тука,знам дека во секоја тема ве има
Здраво мами бебе за 1 недела ке наполни 3 месеци знам дека не фака скок ме интересира ваше искуство, последниве денови многу нервозно цица фати пушти со плачење нишкање за да се доцица некогаш едвај 10 минути а кога мирен 15-20 мин, цица на 2-3 часа преку ден навечер еднаш се буди окулу 3-4 часот до сега супер напредуваше на кочку време цицаат вашите бебушки и по колку ,да напоменам и поголемата истото ми го правеше и покрај мојата упорнпст се одби од града и сега ме фаќа паника
Jas od biogajata ne vidov nis podobro tuku mislam ko so vikas pak se grcese. Od wayata.. pojma neam ne davam redo8vno i koga davam se vitka cat pat i ne kaka i koga ne davam pak isto. Izatoa koga davam koga ne a poveke ne. Pa prasanje mi bese dali e zadolzitelno da se dava probiotik
е како е тоа ОД ТЕРМИНОТ КОГА ТРЕБАЛО ДА СЕ ПОРОДИШ... Од кај да знам кога требало да се породам. Првиот термин ми беше 12.08 а корегираниот 18.08 а се породив на 14.08 јас ништо од ова со скоковите не разбирам
јас сум породена пред 5 недели и веќе почна да ми паѓа косата и ништо посебно не правам ќе падне ќе нарасне нова.