Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Makedonka007

Makedonka007 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2017
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    2.469
    Аии и бебка имаше бело во устето, прво ја чистевме со сода и вода па немаше ефект и со нистатин потоа. Сега гледам уште малку има бело бебка. Како да откријам дали имам кандида на града? Испитување некое?

На Mia Fuentes му/ѝ се допаѓа ова.
  2. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.622
    Нема испитување ако има бебе и ако цица имаш и ти. Чисти си ги брадавиците пред подој.

На Makedonka007 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Мецаа91

Мецаа91 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2018
    Пораки:
    981
    Допаѓања:
    2.197
    Јас од време на време и ја чистам устата т.е непцата со газичка и ставам на неа метиленско плаво за бебиња и го снемува тоа, јас знам дека е од што Цица и да не се разбереме погрешно нормално е да имат бело на непцата, јас јазичето највеќе и го чистам,ја прашав докт еднаш ја виде ми вика нормално е да има бело не е кандида ова

На Mia Fuentes му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Darija*

Darija* Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2019
    Пораки:
    232
    Допаѓања:
    302
    Мајки моето бебе е една недела, нема никаков ред во спиење јадење, претпоставувам и рано е. Но два ноќа по ред не спие воопшто мислам дека го боли стомаче и додека не се искака се мачи, се тегне со нозете. Какп да му помогнам? И ако може некоја апликација која ја користите

5. NewMama

NewMama Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2019
    Пораки:
    1.234
    Допаѓања:
    3.083
    Здраво мамички ,сакам да ве прашам кога доаѓаат на ред со спиење јадење бебушите ,моето е скоро 3 недели.. и повеќе спие дење.. можам ли некако да го променам тоа? Пробивам да го држам буден но заспива на сите начини. А ноќе се буди постојано

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Darija*

Darija* Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2019
    Пораки:
    232
    Допаѓања:
    302
    Исто е и кај мене една недела имаме навечер е повеќе будна

7. Flower123123

Flower123123 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2016
    Пораки:
    324
    Допаѓања:
    625
    Мајки да ми дадете совет што да правиме, втори месец сме, бебе еве два дена не кака, само мочка и си јаде спие смешка. Дали е нормално тоа или не? Грчеви има но ретко. На доење е и дохрана со повремено чајче.

8. Мецаа91

Мецаа91 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2018
    Пораки:
    981
    Допаѓања:
    2.197
    Душо исто сме и ние веќе трета недела кака навечер само ама течно и обилно цееела лом се прави знае и на два дена да не е какана а кога ке прдне уфффф не се стои до неа, чим си е весела си јаде и мочка мислам нема потреба за паника..

Проба ли да го бањаш околу 9 вечер и да заспие,кај мене малава спие меѓу нас и само што ќе почне да мрда одма цицката в уста и заспива пак, на почетокот ако заспиеш кај 10 ќе станеше кај 2 а сеа заспива околу 11 знае и до 5ипол да спие... А можеби и ќе смени уште се навикнувате сепак

Последна измена од модератор: 25 септември 2019
    На Presrekna, NewMama, NNA и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.396
    Допаѓања:
    25.036
    Масирај меше ,нас тоа секогаш ни успева кога не кака.

На Presrekna и NNA им се допаѓа ова.
  10. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Мислам од 3ка.Ужасни се многу се дебели,ја купив и ги поклонив и нив и виолета.Ние сме на Памперс active baby веќе еден месец и топ се.Не ги мењам за ништо

На Leo-nora и NNA им се допаѓа ова.
  11. Mia Fuentes

Mia Fuentes Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2019
    Пораки:
    558
    Допаѓања:
    2.150
    Не знам дали има испитување, мене на гинеколог сама ми рече, инаку мојата нема ништо бело во устето ама ете можело и без симптоми а на интернет гледам слики изгледа како меури бели во внатрешноста на устата... Велат ако се бриши лесно белото значи од млекото е, а ако тешко излегува значи е од кандида.

На Makedonka007, BabyT* и NNA им се допаѓа ова.
  12. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.502
    Мајки,има ли период или скок во развој дали е.... Значи што и да му дадам не му е доволно. Ме исуши од цицање едвај издржав денес,покрај се решив и шише ад да дадам и пак како ништо да не ставило во уста. Станати сме од 5:30h ај што не се запре со пиење млеко не ни легна да спие човечки. Јас сум цркната денес и ниедна обврска не можам да завршам. Не ми е за друго да можев барем ручек да зготвам ќе бев пресреќна. Во раце спие ако го легнам одма очите отворени. Ај да има мака со грчеви или нешто ќе разберев ама не,не е раздразливо лежи кемка понекогаш па ајде малку во раце и одма заспива штом легне ништо од бизнисот. А за лакомштина денес чудо. Само се молам овој ден да е период и да не се повтори. Инаку сме денес точно 6 недели

На NNA му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Мецаа91

Мецаа91 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2018
    Пораки:
    981
    Допаѓања:
    2.197
    Душо ста и го на танка перница и така успиј го и сосе перница или у креветче или на кревет, или пак легни го на кревет легни и ти до него и така дој го кога ќе заспие тргни се, а сака да се гали да биде сигурно у раце чим е а за ручек не се секирај најди некои рецепти што се прае се наеднаш и уживај те додека можете

На marchi-cool и NNA им се допаѓа ова.
  14. momomo

momomo Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2012
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    41
    Мајки од кој месец бебињата почнуваат да се вртат на своето име?

15. NewMama

NewMama Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2019
    Пораки:
    1.234
    Допаѓања:
    3.083
    Ќе пробам и така.. да видиме што ќе биде. :hug::hug:

16. NewMama

NewMama Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2019
    Пораки:
    1.234
    Допаѓања:
    3.083
    Пробај од кога ке ти заспие во раце стави го да спие ама на меше.. ако почне да се буди тапкај го на газе.. мене само тоа ми помага.. 3 недели сме скоро

На NNA и marchi-cool им се допаѓа ова.
  17. NewMama

NewMama Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2019
    Пораки:
    1.234
    Допаѓања:
    3.083
    Изгледа е нормално нз што да кажам... ке видам како ке биде до 6 недела па ако не се смени ќе пробам да воведам распоред...

18. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.502
    Ауу јас не знам да го наместам така,а верувајте многу е важно положбата во која е наместено. Маж ми еднаш го легна на меше што убаво наместено не мрдна ич додека јас не се испаничив дека не може така да спие цела ноќ така греота е ќе го боли ќе се мачи ќе се сврти... А исто 3-4 недели дали беше.

На NNA му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Makedonka007

Makedonka007 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2017
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    2.469
    @Mia Fuentes
    @BabyT

Абе со нистатин и помина ама сега пак гледам повторно. Не многу ама има бело. На последен преглед не рече ништо за тоа докторката, а ја провери во устето. Ама некако не ми ги фаќа брадавиците, потешко некако. Ја гледам дека има некоја нелагодност. Ќе мачкам мајкички, не може бебка така да се мачи.
    Фала фала :hug:

На BabyT* и Mia Fuentes им се допаѓа ова.
  20. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.343
    После 6 мес

На NNA и Makedonka007 им се допаѓа ова.