Досега за бебуш користам канбебе пелени. Вчера земав бекутан за проба и на газето се исфрла . Дали е можно од пелените да е исфрлан и на мешето и градите? И ме интересира кога доите во јавност на кој начин се припокривате со тетра пеленките?
Користам Еко пелени, но комбинирам по потреба со бекутан. Најзадоволна сум од нив, а имам пробано и памперс, виолета и кан бебе. Имам купено марама з доење од вај кики, ама се случува и да не ја носам и со покривам со тетра пелена или некоја пелена памучна било шо, нема правила.
Не треба? Кажуј да знам не слушам ја слепо доктори. Она си кива,па знам со чепкалка за уво да соберам.
Па не е препорачливо, нема потреба. Се оштетуваат капилари и може да има крварење, се оштетува слузницата која треба да штити од надворешни влијанија. Нос се аспирира само кога тече секрет, баш да тече видливо. Јас сум аспирирала, и тоа со аспиратор што се става на правосмукалка, а тоа кога биле болни децава. А онака секој ден од раѓање не. Само ставам солен раствор, од тоа нема штета, ќе се прочисти секако од него.
Majki od vcera vecer eve i denes cel den bebka posle cicanje kenka nervozno i povraka.. nekogas samo tecno kako voda a nekogas i kako ligavo so parcinja. Nez od so taka. Dali od sro brzo cica, lakomo.. ili se prejaduva. Koga cica od mene kratko cica. A koga i davam dohrana pola kilo da ima pola ke ispie. Sakam da kazam i so malku jadenje i so mnogu pak vrakq nazad mleko @Makedonka007 @Emma2 Srcki neznam kolku ke vi pomognam. Se zalev na temata sekoj den. Eve sega masala da ne ja podrecam super e. Isto i kaj mene bebka sakase se u race da ja ostavam za minuta pr. Pelena da zeam i odma.placese a ne nes drugo ili.podaleku.od soba da odam. Preku nok mislam se upravi. A redot ni e vaka... stam6uva sabajle 6 6ipol saat cica za pola saar pak se uspiva sledno stanuvanje e 8h saat plus minus zavisi i yogas pak cicanje ke ja krenam i kenka place i mize ke ja ostavam na krevet ona kutra mize preta kenka place se naednas da ja krenam.. i ke ja zadenam ke i zboram, imamr plisama igracka sp.tropka ke i tropnam ke otvori oci se smiruva i pocnuvam muabet gluposti nesvrzan muabet se.. oti neam veke so da kazam po cel den hahaha i ona saka da i zboris i ke pocne da se smee da guga... ke se zagleda u ramkite od mene i mm so se ili nes so ke o vleze u oci... taka saat vreme sedi ili ke ja ostaam u relaksator vibracii ke pustam i nakaj tv ke a svrtam i slikite od tv so mrdaar interesno i e..za toa vreme masina ke pustam kafe da si napraam da izbrisam prasina i sl. Znam deka ne e dozvoleno tv mi kaza i pedijatar ama moram zas ne sekogas imam nekoj za da mi ja zanimava a rabotata ne ceka. I pos ke i se prespie ke kenka..i sama nema sansj da se uspie ke ja staam u transporterot na kolicka ke ponisam i gotovo uspana e. I saat vreme spie saat vreme budna se taka.
Бебето сакало неќело ке заспие кога ке му дојде.. неќам да судам но мислам дека нема потреба од такви работи... ако треба нема до 3 да спијам... Ако најдеш чаре те молам пиши ми во инбокс Како јас да се читам.. само што уште не сум пробала со релаксатор...
Води се по тебе. И ти не го дуваш носот кога немаш секрет. Нема потреба од тоа. И тоа што е полезно на тој начин се уништува од слузницата на носето.
имам забележано,и со првото така само ете не знаев од што е тоа,одскокнувале како уплашени од нешто. Баш ќе пробам да го оставам на меше. мене ми е Шубе да шприцам така под притисок,користам спреј и пумпица за извлекување. јас за спиење веќе почнав капче да му ставам, стварно ладно е. А бидејќи ќебето му е поголемо и малку дебелко не го облекувам многу. и кај нас е така од лакомштина,се чудев,баш пишав малку поназад, ама моево честопати враќа и бљуцка по малку ама почесто. Да не е за подрек грчеви нема а се надевам дека уопште ќе нема. абе ајде жити се ( не тебе,на жената) дај ако не нека му здроби и 1/4 диазепам ако не зошто да се испие побрзо? Ќе се успие ко ќе му се соспие.
U relaksatorot ja ostavam dodeka zavrsam nekoa rab. Zas mn e ziva, preta i ako ja ostaam na krevet moze da padne, relaksatorot i ransporterot ni se u igra zas tamu e svitkana i i odgovara.. se so e ramno nikako
Боже Господе! А шо се мачи да дроби, кажи и пивце нека му даде ако не па.. Супер е сево ова, фала миличка!!!!!
@NewMama Ќе си ги викниш бабите. И како шо си ја научија така и ќе си ја држат сега хахха Се шалам, уствари ако сакаш и то примени го... Чарето ми е мене - час в раце, час в релаксатор, па кога ќе спие она, спијам или лежам и јас.. Друго чаре срце немам најдено. Ако успеам, ќе пишам тука обавезно. @Emma2 нема проблем мила А мојата баш денес ми е посебно мила. Ја отепав од гушкање и бакнување. Па и помирна е. Можеби то е лекот. Гушкајте и бакнувајте бебушите повеќе
Здраво мамички може ли некоја од вас да сподели искуство со запек кај новороденче, два дена мака мачиме, што да направам ве молам за помош
Денеска патронажната сестра ми рече штом е бебе само на доење нормално е и 5 дена да нема столица а и 5 пати во денот да отиде понадвор. Океј било. Ние сме 3 недели скоро... па нз сега колку е тоа точно..