Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Presrekna

Presrekna Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2019
    Пораки:
    2.196
    Допаѓања:
    12.941
    Немој да се плашиш. Ова испаѓа " Му рекол зајакот на магарето Ушко", но исти бевме. Баш се згоди педијатарот да ја види каката таква. Како жолта боја потурена на пелена и ми рече нормално е. Така бевме 3-4 дена се нормализира.
    Ако ти е на мисла оди на една контрола

На NNA и cinderella5 им се допаѓа ова.
  2. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.534
    Допаѓања:
    9.859
    Тоа со крварењето, не е страшно штом е малку. Ке престане. Не на секоја и престанува точно до 40 ден. Може да потрае и некој ден плус. Ништо страшно

На NNA и Yowannty им се допаѓа ова.
  3. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.540
    Допаѓања:
    20.181
    Нормално е. Може ден, два ништо, па пак да има. Исти случај сум. Или преку ноќ немам ништо, па дневно пак. И не секогаш е 40 дена. Може и нешто повеќе да е. Само количината да не се зголеми. Уствари, да не топиш цела улошка.

После крварење, можно е веднаш и циклус да почне, а може и подолго време да е потребно.

4. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Фенот е спас. Сестра ми ја успива внука ми со Моцарт бејби а веке е 3 години. И некни ми вика, зет ти од што е научен на звукот сам си го пушта за да се успие:rofl:

На Lianna Anna и NNA им се допаѓа ова.
  5. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.436
    Допаѓања:
    18.678
    Не знаев каде да го поставам прашањево,па затоа овде.

Бебето ни е на пат.
    Живееме во стан,се грееме со парно (железарско,колку да знаете колку е топло).
    Сакаме со мм да купиме овлажнувач на воздух ,но не сме сигурни колку е здраво за бебе?
    Дали да стои во дневна,дали во спална соба? Гледам во бебешкиве продавници дека се продаваат,но што велат педијатрите колку ги препорачуваат?
    Дали вие имате?

6. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Влажноста на воздухот во просторија во која престојува бебето треба дс е помеѓу 30-50.
    Климата го суши воздухот,така да земи си.Има мислам и во то шоп а и на цептер што е 2во 1 ,навлажнувач и прочистувач.

На NNA му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Mia Fuentes

Mia Fuentes Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2019
    Пораки:
    558
    Допаѓања:
    2.151
    Мајка баш првпат на мојата и се затреси додека лежевме во Плодност, и таму ми потврдија дека е сосема нормално, бебињата сеуште немаат некоја контрола на рефлекси и мускулчиња така нешто ми објаснија, па и еве скоро 2 месеци сме уште и се треси од време на време :D

На NNA и Мариаа. им се допаѓа ова.
  8. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.971
    Допаѓања:
    1.271
    Ovie denovi pisuvav za kozmetikata za banjanje i pos banjanje ja bebkite i dojdov da se pozalam od Mustela. Sega sum vo potraga po novo nesto, moram da smenam, no neznam sto... hipp,uriage, eucerin.... slucajno na fb mi se pojavi nivea baby kozmetika. Dali nekoja od vas e zapoznata so detckata kozmetika, od koga vozrast se upotreba, dali e dobra i sl..
    I preporaka za nesto drugo, so isklucok na Mustela, ne ni odgovara

9. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.044
    Допаѓања:
    108.762
    @Yowannty за крварењето , мене гинекологот ми рече за 40-45 дена да дојдам на преглед. Денес е 14 ден откако се породив , па гледам дека значително е намалено крварењето , ептен на 3 дена ќе истече нешто повеќе крв. Ми рече ако не пројде крварењето за 45 дена да му се јавам.
    Кај мене проблем се конците од епизиотомијата, не можам да седнам воопшто па земав да пијам ибупрофен..

10. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.436
    Допаѓања:
    18.678
    Другарка беше презадоволна од La Roche posay baby купка и млеко за тело им ги препорача др Сајковски од Систина. Околу 1800 се во комплет

11. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.513
    Допаѓања:
    184.120
    Ја и немав некое големо крварење. Првите 2 дена во болница само, за останатите денови носев влошки, а мислам дека и со влошки само ќе поминев, ама купив од тие огромните гаќи и секое утро и вечер кога ме измиваа и ми менуваа нови. :|
    Веќе 3 недели сум на секојдневни само.
    Мене ми рече контрола после 40 дена. Толку, ништо друго не ми спомна. Навечер немам ич веќе неколку денови, само преку ден знае да ми прокапе.. обично попладне.
    Ќе видам уште некој ден како ќе биде, па ќе му вртам на докторот.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  12. The Unicorn

The Unicorn Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2018
    Пораки:
    1.158
    Допаѓања:
    6.514
    И моево почна да прави нешто слично. Како да р’жи, како да се напрега, се вцрвенува цел, прета нервозно, коа ке го земам меше на меше се пентери нервозно по мене.... Мене апликацијава The Wonder Weeks ми вика дека за некој ден почнуваме прв скок па си мислам од тоа да не е променава:^) Исто сме месец ипол

На Septemvri, NNA и Presrekna им се допаѓа ова.
  13. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.534
    Допаѓања:
    9.859
    Можно е, ја немам апликацијата. Се надевам ке му помине брзо ова фаза ич не сакам кога се нервира :))

На NNA и The Unicorn им се допаѓа ова.
  14. Makedonka007

Makedonka007 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2017
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    2.469
    Па мм нешто вели како можи по една, да не сме биле грешка. Фала ти Маја :inlove: ми ги разреши сомнежите :hug:

На NNA му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Presrekna

Presrekna Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2019
    Пораки:
    2.196
    Допаѓања:
    12.941
    Исти сме и ние. Вчера 40 дена и бевме мирни, денес ѕверче. Само ' ржи нешто и фали не спиеше цел ден. Се успа вечерва во 19:00-20:00 пред капење. Сигурно е скок

На NNA и Septemvri им се допаѓа ова.
  16. cinderella5

cinderella5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    895
    Допаѓања:
    3.018
    Мајки дај кажете нешто за грло да пијам или да ставам, почнува да ме боли многу ми е страв да не се прошири надолу... И како да го заштитам бебе од грип..

17. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.502
    Тамам човек ќе рече леле фативме ред со бебето....е ама изгледа со бебе ни ред ќе фатиме а камоли па да му наметнеме основни навики. Па уште ко ќе ми рече некој аман бе од мало се учи што правите вие... Е да фатиш и да го мавнеш со глава од зид.
    Преку ден кога спие кога дреми кога не спие... Некогаш нормално цица некогаш раат да се нема па од кревет не можам да станам. Навечер среќа па спие ама .., (секогаш има ама) една тура од кај 11 до кај 2 спие после цицање па од 2ипол до 5 ипол и после од 5 ипол јас паѓам црнувам умирам кажувам молитви до кај 9ипол - 10 е тогаш и бебе заспива и синко на школо и благословувам се што постои.
    Вие кога легнувате и кога станувате со едномедечните бебиња?

На NNA, koritsaki и Presrekna им се допаѓа ова.
  18. Mia Fuentes

Mia Fuentes Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2019
    Пораки:
    558
    Допаѓања:
    2.151
    Жени ајде мислење, дали е можно беба да кака зелено и да повраќа од Нистатинот?? Матичната ми рече немало нус појави :^):worried:

19. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.622
    Ако доиш смееш Пантенол за шмукање апчиња.

На cinderella5 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.534
    Допаѓања:
    9.859
    Не сме имале такво искуство со нистатин до сега. Да не е настинати.