D3+K1 davav sabajle omega navecer... se slucuvase i da zaboravam pa skokav taa den. 3 meseci sme do den denes zaboravam
Da dha omega i nie ama pojma neam zas mi kazaa mene os prv den a tebe eve od 12ta nedela.. i sekoj so svojata lekcija haha
Мојов се изнаужива во количка и релаксатор. Во раце нејќе никако,а го фатам пишти. Што бебе ќе беше Некогаш желба ми е во раце да го држам пишти хаха. Ај се смениме на некој ден
Ако не го изморам јас тогаш никој не може.. нон стоп го гњавам едноставно не му давам да дише... лежи на кревет и си правиме вежби со раце со нозе.. си гугаме се смееме... пробуваме да станеме со држење за раце... лежиме на стомаче и претаме.. се правиме.. секиј ден цело време сме така... но осеќам дека е гладнк.. иако цица почесто сепак гладен е.. да не беше гладен немаше да пие по 150 мл ад млеко.. он кога не е гладен ги затвора усните и не можеш ниту со сила да му ги отвориш.. дури и кога го скокоткам и кога му зборам тој не ги отвара.. а тој скоро цело време зева .. бара да стави нешто во уста и шмука... ги испушта оние звуци со усни кога се сигнализира дека се гладни бебињата.. ух не знам веќе што да правам и што да мислам.. го исцицува целото млеко од градите и дур друго ми надојде морам со ад млеко да го залажам..
Епа мајка давај,ич не се ни мисли .За мир у куќа и крава би и врзала во салон Моево еве на пр. три пати у ден по 2 саати само во раце спие и тоа уз шетања,па ти види
Јас малата ја ставам во релаксатор , баш моментално си нана во него 15 дена е стара , од прилика тогаш и големата ќерка почнав да ја ставам. Ние за големата го користевме до кај 4 месец , почна многу да мрда во него , да ја крева главата нагоре и го собрав. Над 4 месеци не би го ставала во него , шубе ми е. Сега не знам како ќе биде со ова бебе
Ние го земавме овој релаксатор. Мислам дека е единствњна реклама на која и верувам. А се мачи мажот со прткање го ставиме таму и одма се искакува без проблем.
Ние со тоа немаме проблем.. сами се успиваме, сами се будиме е само многу сакаме да цицаме и да пиеме ад млеко... едноставно сам си лежи во релаксатор, во гнезденце, не плаче само ако има некој со него, да го гледа ... ако нема никој во соба тогаш вришти , вика, плаче ... и јас се правам само да има мир и тишинааа ..
Мамички и моето бебенце е многу нервозно после 19ч ем сака ем не сака да цица, ме греби по гради, клоца, кенка, го шеткам по собите да се смири, рацете ги шмука а цице не сака, инаку сме 38 дена... Скок во развој или грчеви се? Што мислите?
оф мори мајко.... А кај ќе шетам па до транспортер може да се Смениме леле женска да не те подречат среќна мајка Си била Друга мака што ја имаме е цуцла. Не можам веќе цицкава да ми ја користи како цуцла за заспивање. Имам две силиконски една на нук една на беби нова,никако вуста да стави. После ми текна дека не ми треба анатомска цуцла сплосната од една страна туку цуцла како брадавица на цицка. А такви само во мое време имаше. Среќа денес стрина ми собра од дуќан што и останале цуцли за шише лажачки имаше и од оние "пивски" цуцли ако некој се сеќава се рашируваат и на стаклено шише се ставаат. Па и мушамски гаќиња од порано.... Е сега само молам Бога да успеам со тие цуцли. Последна надеж.
Има и сега такви цуцли На мам , чико .. и мојата кога беше бебе само тие ги прифати , спласната никако , месец дена и пикав дури укопчам дека треба да пробам со друга форма
Полни пелени и тоа отпојќе. Денес при слекување пелената беше преполна и повторно кога ја расповив си се олесни и тоа убаво. Утре сме на контрола па ќе видиме како сме. Иста приказна до вчера ама не навечер туку некои делови од денот. Вчера и денес да не ја подречам добра е. Ние денес сме 43 дена. Може скок ни Било или грчеви не знам.
Мамички со што ги мачкате телцата нс бебушите? 4 мес сме до сега не сум ставала ништо ама сега приметувам како сувичка му е кожата
Ние прееска бевме на прв преглед , беба за 16 дена качила 460 грама. Родена е 3150 гр а излезе од клиника точно 3 кг. Педијатарот ми рече добро е , ама можела уште некој грам да качи ме праша на колку време ја доиш - викам на 2-3 часа вика аа не - кога ќе побара ќе и дадеш , па и нека поплаче.. ми рече едната града да ја празнам до крај па на друг подој од другата да и дадам. А јас што да правам со едната полна града до другиот подој.. Кога бевме во клиниката друг педијатар ми рече на два часа ајде до три може да го оставам бебето без млеко ама потоа обавезно да го будам. И сега кој е во право наредно на преглед сме на 17 октомври кога ќе направи еден месец. Се надевам се ќе биде ок со килажата зошто имам премногу млеко
Тоа е супер килажа за 16 дена!! Ич не и се секирај. Дојте се како до сега, кога сака и колку сака. 400гр е минимум кој треба да го стави за цел еден месец. А она ги ставила за 16дена.