Koi od ovie dva proizvodi mi preporacuvate za kapenje na 3 mesecno bebe... i da ne gi iritira ocite. Koristevme mustela no dojde vreme da se pozalime od nea.. vi blagodaram odnapred. Ili da zemam posebno samon posebno kupka i kakvi?
јас давам да цица кога ќе побара,некогаш е на сат некогаш сатипол некогаш два некогаш три.... Никогаш на сат не сум гледала навечер иде на околу 3 сати да цица. Во 10 ипол па легнуваме па во 2-2:30 па во 5-5:30 и во 7 е сега последниве два вечери крај 11 цица после крај 3-3:30 и дури после 6 сатот. На првиот преглед Ја имаше вратено родилната килажа - 2 недели После породување бевме. Сега на 7 недели е 5050 гр се роди 3020 а од болница излеговме со 2800
Имаш такви цуцли на Авент во сите аптеки. Не можеш да му даваш цуцла за шише зашто ќе голта воздух и ќе има проблеми со мешето.
никаква цуцла не фаќа. Се испробано. А цуцла за шише едвај фаќа ако требало да дадам дохрана а не па да очекувам да се лаже со неа. тоа е,ќе кисне на цицка.
Каков аспиратор користиш? Сакам и јас да земам за малата. Една недела има, носето веќе и е полно. Нешто излегува во бањање, ама не се.
Дечки, кога бебе има зелена столица.. кога треба да се загрижам? Овие 2-3 дена има по една-две на ден. Ама не баш зелена, туку мешано со нормалната.. ама еве сега беше она баш зелена, ваква претходно немала. Зелено ништо немам јадено, последно праска јадев пред да кака зелено.. ама зелена не беше..
Јас бебе го бањам така што лежи на грб а јас ја држам со рака позади ,така и мијам главче со шампон.Со иста вода плакнам и после преку рака земам и ја плакнам темелно баш за да не дојде во контакт со очите шампонот.Пробај и ти
Имаш и Сензитив шампонче од Хипп. Јас го користев,супер е. Од грчевите е, ништо страшно.Зелена столица не значи гладно дете.
Зелена столица може да биде и од настинка.. ако малото е малку настинато каката добива зелена боја.. исто и ако му е ладно.. и од тоа може да кака зелено ...
Вака нормално изгледа, не сменила ништо во однесување за да се посомневам, зарем може да е настината, а јас да не знам?!
И на крај јас ќе ви кажам дека се јавува и од лигитеее. Настинка се мисли на преладено меше кое се решава со топла пелена.
Не си сама мила, исти сме и ние купив две силиконски на avent, 2 babynova, canpal, nuk... никако да фати и јас изигравам лажалка по цел ден. Се молев да фати, неможам да го оставам да излезам до град, мм нема да може да го смири, ама што да се прави.
Загревате ли дома сега кога не е толку студено за ложење, ниту пак е топло? Или облакате бебе потопло?! Јас пуштив клима утрово ама се претопли па после морав да луфтирам, оти не е толку ладно за греење. Се препорачува ли капче за внатре кога е посвежо времето? Бебе е во втор скок, освен грчевите, дома ни е многу забавно.
Јас коа го бањам и мењам пелена му пуштам мало калориферче, брзо затоплува. Инаку плишени шпикозни и топло му е, додека го дојам по потреба со тенко ќебенце го покривам.
Јованти не знам кај вас колку е студено, ама овде е само свежичко, се уште нема потреба од затоплување. Денес прв пат за надвор и ставив капче и ја облеков во малку подебелки тренерчиња, за по дома е во истите тренерчиња и без капче (немој во никој случај да ставаш капче за низ дома), но и кога и менувам пелена или ја бањам не затоплувам додатно, а ниту пак се брзам да ја облечам, ја оставам 10-15 мин голка да поужива.
јас загревам со Панел греалка по потреба е сега за во иднина се мислам дали да останам на шпорет со дрва или на греалка со пелети, капче за спиење дома и после капење. Од облека исто двослојно боди здола а згора или шпикозни или пантолончиња со блузичка. Се думам да барам холахопчиња кај и да е ќе паѓаат температурите