@Emma2 за 22000 јас ќе се вратам да ти ги чувам Сето богаташи доле, а нон стоп се кука нема нема, а цениве до плафон. @Happyinlove ајде и тебе да те приберам и емуш иде наскоро па среќава нека се валка у 4ти скок Ајде по едно ликерче ораховка ќе ве почастам ми стаса роденденскиот поклон:
Охо хоооо лиги сами течат прости ми, работава Земај мееее, идам уше сеееееа, директно во напредно одделение ги пикам шо ги е*ам Мачето роденден и се ближело бе, мераци Еј како ми треба баш ова во моментов, значи повистински момент не може да биде... Се напраив лом со маж ми, сушара машина немаме и во вц стаив алишта да се сушат, ја отвара вратата од вецето на секое, а имам читано влага не смее во просторија кај шо се спие...епа низ ходник директно во дневна а таму ми спие едната, и лом го напраив..ми соли памет ќе сум ги разболела што во вецето праам влага...се натегавме до пред малце, спаси глава за малце... дај да дрмнам нешто, чурам
За мене лозова. Ке си прославиме како што е редот. @Emma2 јас цел викенд се карам,многу сум се жалела таков коментар добив а он сирот на половина час да го оставам сам со дете има цел месец кај мајка му да си оди на рехабилитација но не се нервирам више. Очекувај денес машина со панделка. Да не бидам офф еве сабајлево изедд половина од инстант оризот и заспашто да правам со градава ке ми прсне прв пат скокаме оброк доење
Ова од Антоније е нели? На сите истото го дава значи. Слободно дотроши ги тие до витамин К, а од второто ливче навистина нема потреба и двете да ги даваш, овие што се само Д3 можеш да ги замениш со Вигантол, исто е, само овие се 300 и кусур а Вигантолот 20 денари.
1 капсула Бејбитол содржи 400 единици витамин Д3, а 1 капка Вигантол дадена директно во уста (пуштена да капне по слободен пад, без да се тресе шишенцето) содржи приближно 500 единици витамин Д3
Дечки, дур бевме трудни не беше дозволено да се користат капки за нос, само солена вода за ништо што не ја биваше.. а сега можам да користам? Ме убива влажноста на воздухот секое утро во 4 ми се затнува нос до пладне, не можам да дишам.. Исто се дешава и со бебе. И таа се затнува на утро исто време со мене. Што да правам за неа? Да користам аспиратор откако ќе ја избањам пладнево? Валда ќе и се пуштат каналчињата од топлата вода.. Дали може да земам витамини во вид на дражеи или сепак таблети? Што е дозволено и што е подобро? И уште нешто, ќе се вакцинирате сега против сезонски грип?!
Дали вашите малечки повраќаат бљуцкаат мојава само цица и бљуцка само се мокримо и се пресоблакамо има мастот за паника
И додека доиш не може Јованти. Само морска вода или капки за деца. И за малата доволно е солено спрејче, нема оти да користиш аспиратор ако нема течен и видлив секрет. Јас до сега се немам вакцинирано. Не сум ни размислувала искрено. Нема потреба до толку. Нормално е, најголем дел од бебињата го повраќаат вишокот млекце.
Шестиов е надградена верзија на четвртиот и еве трета недела трае без прекин со се заби со све. Само лабаво нека го мине малата како и досега. Јас не баам како свекрвати али поплукувам не знам дали она тоа го знае.
Женски здраво, ние сме 5 месеци од почеток сме на АД, си пиеше по 150 мл бебуш моја но наеднаш почна по 80-90-100, па и навечер подолго време кога ке спие едвај 120 мл ЕДВАЈ... со храна што почнавме со пробување ја обожава сака да јаде се радува кога ке види чинијата... дали имате искуство размислувам да и давам два пати ... незнам стварно мислам дека е гладна со толку малку млекце :/ совет плиззз
јас со првото на неполни 4 месеци му задавав вкусови по еднаш на ден и еднаш на ден по 100 мл чај од анасон. Ад млеко пиеше колку што сака не гледав на милилитражата
Моето за некој ден прави 6 мес на 5 ипол точно почнав со пробување на вкусови и му давам 3 пати на ден. Се радува и јаде ама му давам 30-50 гр, (обавезно водичка после јадење) он би уште не да не ама да не му го оптоварам мешето. Е моето е цицалче и цица колку сака по ден и ноќ
Ќе се смееш но јас со лајче ја давам таа една капка од Вигантол Можно е бе? мм така почна и така си терам и јас Ајде си велам и така ја прима. И плус на крај го лиже и лајчето
Мамички, се соочува некоја од вас со анксиозност, напнатост? И како се справува некоја метода, совет? Кај мене има моменти на голема еуфорија, уживање со бебка, преголема радост во мене гледајќи ги бебка и мм сите заедно. Но имам и моменти на напнатост, несоница (ако одморам денски), нешто како да вража во мене и мир да не ми дава. Необјасниво Моментално ми е така. Сите спијат, јас во дневна склети ми фаќат. Половина од бомбоњерата ја смачкав во 1 час Неколку дена го имам почуствувано ова чувство.