Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. eleonoramardzieva

eleonoramardzieva Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2013
    Пораки:
    194
    Допаѓања:
    46
    Јас сум против тоа да се дава млеко и друга вештачка храна на дее од 5 месеци или помало ама нешто кога мора и си принуден за детето да ти пркнене само што ке даваш туку и ке прашуваш дали повеке да даваш. Е и ние така викавме не даваме ама ко сме принудени даваме . А грчевите сите бебиња ги имат и на ад Што се и на мајчино.
    Абе доста те вие со тој гугл ако еден педиатар не е тоЧен што те советува тоа да го храниш детето неможе 10 да се неточни.

2. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    bas mi.edrago sto napreduvate da ste zdravi i zivi..okk vo red toa e tvoj stav tvoe mislenje.ne ti rekle da davas tetrapak ne davaj,ti si majka i kako takva znaes i samata sto e najdobro za tvoeto dete :)
    worried.btt site nemaat internet da proguglaat i da pratat tablici za ishrana..pak ke kazam zdravi pravi se decata fala mu na gospoda sto se hraneti so tetrapak so cokolino i so smoki i jogurt ,kolku poveke citas po internetov tolku poveke ti se zbrkuvaat informaciite .rakovodi se po internetov,pedijatrite nemaat pojma..ajde da sme.zdravi i zivi no ne sekoj se rakovodi po internet i negovite propisi..tuka ke stavam kraj na debatata. :)

3. eleonoramardzieva

Се зачлени на:
    28 септември 2013
    Пораки:
    194
    Допаѓања:
    46
    Ке се надоврзам со феминката погоре и ке ставам и јас крај на дебатава.
    Ако одиме се по гугл тогаш не ни е потребен педиатар зоШто го носите. Ако гугл е се во право немаше во денешно време толку луге да изумрат извинете сто сум ван тема ама така е гугл де гугл сеа 10 педиатри ненззт или светски познати лекари со титули незнаат гугл знае.

4. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.181
    затоа постојат и други педијатри :$
    при толкава широка палета на адаптирани млека( наменети за различна возраст),некој педијатар ќе советува за тетрапак млеко..мижи асан да ти бајам :$ ..ова со обичново кравјо млеко и тетрапациве им е дојдено на идеја на домашните,оти есапот некако не им штима( или навистина се нема или ги гледаат тие пари безпотребно фрлени,кога можат да се искористат за нивни лични потреби,штикли,фризурче,кафенциња и тако даље.

5. eleonoramardzieva

Се зачлени на:
    28 септември 2013
    Пораки:
    194
    Допаѓања:
    46
    на ова дрскост неможам да прекутам . Чека малку не дека некој нема пари што битолското или кравјото е поефтино или беспари е ...? За се се има пари мила има и др педиатри да еве ти велам и јас ама ти тврдоглаво не уверуваш во гугл што кажува. Па ти велам бре човече 10 педиатри прашав мегу кој светски познатите КИТЕВ И НИКОЛА ЏОРЛЕВ педиатри со освоени титули и тоа не советуваа и тие и сега некој си гугл кој го пишуват млади деца (за разлика од китев и никола кој имаат по 70 години) знаат повеке мислам хелооо

6. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    затоа постојат и други педијатри :$
    при толкава широка палета на адаптирани млека( наменети за различна возраст),некој педијатар ќе советува за тетрапак млеко..мижи асан да ти бајам :$ ..ова со обичново кравјо млеко и тетрапациве им е дојдено на идеја на домашните,оти есапот некако не им штима( или навистина се нема или ги гледаат тие пари безпотребно фрлени,кога можат да се искористат за нивни лични потреби,штикли,фризурче,кафенциња и тако даље.[/quote]
    uste nesto: kako mozes da zaklucuvas deka tie pari gi davat za sminki fustani flizuri?? So koe pravo zboruvas taka??? Go znaes ti esapot na lugeto sto davat mleko pa da zboruvas taka???
    breee spodeliv edna recenica za cokolino i smoki i odma haos cccc .... a mislev da podiskutirame a ne odma da osuduvame i zaklucuvame..katastrofa :|
    eleonora zboruvas za dzorlev strumicanecot taka??

7. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.583
    Допаѓања:
    152.046
    ај те молам пиши ми го бројот од тој светски познат педијатар да се консултирам и јас.
    свашта. :x
    најлесно е опни му бисквити,отвори му смоки или замешај му чоколино,оти за се друго треба да го спотниш г...т да станеш и да зготвиш.
    секој башка будала -велеше една многу паметна госпога.
    толку од мене.позз

На Glasna му/ѝ се допаѓа ова.
  8. eleonoramardzieva

Се зачлени на:
    28 септември 2013
    Пораки:
    194
    Допаѓања:
    46
    Ste cule za kitev?

9. Nova

Nova Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    1.051
    Допаѓања:
    1.134
    Елеонора, зошто тогаш си на темава? Зошто не ги слушаш педијатрите туку седиш на интернет и бараш совети? Како може ние повеќе да знаеме од светски познати педијатри?

Навистина човек да се покае што се обидува да советува.

Девојче фала ти, да е жива и здрава и твојата и да немате никаква мака ни сега ни во иднина.

На Glasna му/ѝ се допаѓа ова.
  10. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Aj sea da prasamnesto : ja izbajnav malata i zabelezav vo vodata vlakna od kosiceto i toa baagi vlakna..i od glavickata i se kinat vlaknencata.denes zabeleziv inace ke go prasav ped sabajleto koga bwvme.. se slucuva li toa kaj bebinjata???

11. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.181

Jас напишав дека,или навистина се HEMA или ако се има ,се трошат за сасвим трето,четврто не мислам дека постои :$

Eлеонора,јас нигде не спомнав дека единствен извор на инфирмираност ми е чичко Gооgle,не знам од каде ти е заклучоков :emo:

12. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.583
    Допаѓања:
    152.046

нормално е ,не се грижи.косата со која се родени бебинјата пага и ке порасне нова.ке забележиш и не перничето на кое спие.краток период е тоа и не отпага цела,се обновува.

13. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Oo.dobro ja prasav i majka mi i taa mi.rece deka se obnovuva,malku see podisplasiv koga vidov kosice vo vodickata..fala na inf :)

14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.855
    Допаѓања:
    109.958
    I jas ke napisham na latinica bidejki gledam deka neshto ne i e jasno na Eleonora. Devojko, tie pedijatri koi gi spomnuvash pojma nemam koi se a jas sum od jugot dete koe gi znae skoro site doktori bidejki majka mi e medicinsko lice, a plus toa kazi mi kako trofei zimaat doktorite, bash me interesira. Ddevojche, ete ti si vo evropska zemja, prashaj so.pedijatarot za tetrapak mleko i chokolino vo ad, normalno nema da znae sho e.chokolino, objasni mu go sostavot, e dur.togash kazi ni ja negovata reakvija. Ne mi kazuvaj deka hrvatski pedijatar dozvolil ma ednomesechno bebe chokolino, na ednomesechno bebe chie zeludniche e kolku kajsija golemo i toa chokolino koga ke.nababri... nejkam da pomislam.
    Ne mu veruvajte na gugl, veruvajte si sebesi, pded da dadete tetrapak bitolsko probajte so mahinka za neskafe da smatite, da vidite shto ke izleze, hopla, shlag, jas sum sigurna bidejki sama sum probala. I ubavo kazav vp prviot post, tvoe dete, tvoe pravo, ne mora da.se pravdate ovde, ako mislish deka si zdrava prava a si porasnala na leb i krem pogledni si ja dimashnata apteka i se ke ti stane jasno.

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.070
    Допаѓања:
    328.475
    Koj e toj Kitev? PRosvetlete me ama poima neam koj e a ete svetski poznat bil? PO sto e poznat,kade raboti?

На WORRIED.BT и Glasna им се допаѓа ова.
  16. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.070
    Допаѓања:
    328.475
    A od vestacko mleko ke prkne odma a?kolku kila ima tvoeto vnuce pa prinudeni ste na tetrapak?I ne moeto nemase grcevi zdravo pravo napredno bebe na ad mleko do prvata godina bese.Moze za tvoe dete poinaku ke mislis sepak vnuce e vnuce dete si e dete :)

17. femina21

femina21 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    3
    Мајки,ве молам за совет.Керка ми имаше жолтица и одма по породувањето бевме на фототерапија.Сега,помина скоро еден месец,ние сме дома,цицаме,напредуваме,качивме 1 кг за еден месец, но нејзе лицето и очињата сеуште и се жолти. Не знам дали да и проверуваме пак билирубин,не сакам да го мачам детето,ке треба да и земаме крв од вена,а педијатарот вика дека нема потреба.Сепак ме загрижува зошто сеуште е жолта?

18. Nova

Nova Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    1.051
    Допаѓања:
    1.134
    Однеси ја во Ремедика, имаат апарат за мерење на билурубин без да ја боцкаат. За неколку секунди мери и ќе ве советуваат. Не ја малтретирај за во вена да ја боцкаат пак.

19. eleonoramardzieva

Се зачлени на:
    28 септември 2013
    Пораки:
    194
    Допаѓања:
    46
    Извинете ме мајки јас прашав по колку бисквити сте давале на вашите деца ако сте давале ништо друго. Внуче од девер е исто како син барем јас така мислам.Китев е лејар кој е веке пензиониран и работи приватно инаку е од кавадарци.И незнам еве има од јужниов крај девојки и мајки сигурно ја знаат познатата докторка која сите ја знаат како РУСИНКАТА

На ddevojce му/ѝ се допаѓа ова.
  20. H.e.L.e.N

H.e.L.e.N Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    218
    бисквитите содрзат глутен,поЧекајте барем усте 2 месеци бидејќи е алерген и мозете да пробате со зитарки ги има во сите аптеки и поголеми маркети мозете да ги месате со овосни каси или со ад млеко