Прекрасна е Викторија @koritsaki Иначе, ти бар доби резултати, јас месец дена пред тебе породена уште резултати немам. Баш ќе ја прашам педијатарката во понеделник да не знае нешто повеќе, па да ме упати некаде...
Dali ima nekoja kako mene eo zaborava da dava d3 i omega. Znaci nez so mi e ima denovi kogs stvarno zaboravam deka treba da dadam. Ili sum dala d3 a omega ne ili obratno.. ili niedno. A rekov red ke staam nasabajle posle cicanje d3 vecerta pred bananje omega. I zaboravam...i koga ke mi tekne se nerviram zas maka mi e za bebka. Lele si vikam ke mu napraam problem ma deteto.. nema da se razvie dovolno ta koski, ta mozok, da vid... 300 misli me udaraat
Имам другарка од што забораваше сега си уклучила аларм на телефонот кога што треба да даде.И ѕвони тел.и нема шанси да заборави
Да ве прашам за искуство. Папочето му падна на 5ти ден,беше фатено со штипка, бебе е доста активно па на секое менување пелена мрдаше и предизвика да падне порано. Го третиравме со алкохол,откако падна алкохол па прашак банеоцин. Вчера на контрола кај педијатар рече да вклучиме и хидроген а од капките Д3+К1 да даваме по две заради сукрвица. Беше патронажната рече дека најверојатно ќе треба да се направи лапизација но дека не го правеле тоа многу доктори. Кај кого сте биле вие? Која крема за пеленска регија со цинк ќе ми ја препорачате? Колку е на Веледа, а колку е Пенатен?
Лапизација на синчето му правеше др.живковиќ во Ремедика неколку пати, за кремата со цинк оксид веќе пишав мислење во другата тема.
Може ли да ми објасни некој со физиошкиот раствор што точно треба да правам? Колку да и ставам во носето, дали одма да аспирирам или треба да постои така? Да не и се врати наназад па да се засркне или па да не истече одма надвор? Малку и е како затнато носето па ни рече педијатарот наутро и навечер по еднаш да ставаме.
Само да се пожалам, бебево мое од бебе што си спие преку ноќ, се смени во бебе што се буди на секои 40 минути . Веќе цела недела е така ...многу сум уморна, ама мора да се издржи....
Мојата има еден месец многу слабо спие преку ден , а навечер се буди на два саати и два саати седи будна... не знам како ли ќе порасне
Кога сме веќе кај спиењето.... 3 недели преку ден спиеше само по 3-4 сати а додека цицаше уште по 3-4 пати по 15 Тина мин. Вчеравечер почесто стануваше а денес спиеше еднаш по околу 2 саати еднаш околу 3 ипол сати а еве сега цица и заспива. Си викам да не можеби е нешто неарно настинато болно штом така... Ама па не е ич плачливо денес убаво си цица весело е....
Da ti kazam deka tamu i mi stoat.. u fiokata so peleni vlazni pavlovicava... ama ne biva dzabe nez so mi e...se osekam kamo 80godisna nis ne pametam u posledno vreme.. sramovi be
Да те утешам, и јас многу често ги заборавав. Од кога почнав со дохрана секогаш ми стоат на масата до хранилката ги давам па и давам да јаде.Јас дури правев аларм и пак заборавав, се чувствував како да имам мозок колку грашак
Па да така мислев заедно и едната и другата ампула во исто време. Оти тука често спомнуваат едната насабајлендругата навечер на растојание ги даваат па ме интересира зошто така.