да затоа што се помеки попријатни за спиење. Додуша имав од првото што сум зачувала инаку да немав немаше да купувам. Некогаш го оставам по шпикозни некогаш по пижамчиња. нормално е, сонуваат па тоа им е реакција. Мене еднаш ми рикна да плаче да вришти ме штрекна скокнав само што го кренав го гушнав се издига се смири и продолжи да спие. Исто и знаат да се смеат во сон.
4 meseci sme veke ali malata noke ne spie mirno.....gi kreva nozinjata za da ispusta gasovi.....davame colief i biogaia....vardam so ishrana .....dali ima nekoj iskustvo i dali i kaj nekoe drugo bebe tolku dolgo traele grcevite.....nekogas noke i gi osekas crevata kako i krkorat
Нешто грешка правиш. Јас ги користам 2 год скоро и дозата на една капка е таа. Протреси ги убаво, па капни. Треси така што шишето со отворот надолу да е свртено, затворено се разбира.
Mozda i greska praam kojznae, aj i taka ke probam ko so velis. Neznam wo e rabotata so bebka moja. Eve veke 3 4 dena samo e kenkava, nisto ne i e pogodeno. Ili koga prespiva ne spie mirno na 3te minuti se budi- kenka i mize... isto i nasabajle od kaj 6 saat samo kenka se prevrruva i mize se do 8 9 saat i tolku posle stanuva.. i na sekoe prespivanje e taka.
Мајки дали кога давате капки било да е за грчеви или вит Д, ако бргу потоа бљуцне бебето давате од ново? Моево често знае да бљуцне потоа па се си викам џабе дадов Исто бебево е скоро 40 дена ама уште немаме некој ред цица кога сака спие кога сака, а кога е будно скоро цело време плаче
Мајки како сте? Ние супер го преживеавме 4 скок. Не ни сетив искрено нешто дека бебе смени, освен ноќно спиење, од 13 часа ноќе намали на 10-11 часа. Е сега си имам друг проблем. Бебе беше настинат, му течеше носето и беше затнат. Инхалации со физиолошки, прскање капки и влечење зелени мрсулчиња правевме и сега е подобар ама не е скроз оздравен, а треба да се вакцинира. Матичен ми вели дека не е проблем тоа, направивме крвна слика супер е се, но мене ми е многу страв. Многу. Има ли некоја искуство?
Nie sme 3ipol meseci bljucka, povraka 100 pati u den...mislev od mlekoto e pa maticnata rece da zeam protov bljuckanje so AR formula i dzabe eve pak isto.. ko fontanata e. Pred jadenje posle jadenje, kaj stigne tamu. Od so i kako eve neznam I jas ko tebe isto se prasuvav tie denovi...malo e sekako deka ke nema red. Eve 3ipol meseci sme, pa mislam deka nekaden od 3ti mesec fati nekoj red. I so tek na vreme ke znaes koe raspolozenie za so mu e.
Мојава бљуцка ако цица подолго од 20мин. Изгледа многу и доаѓа. Ако ја тргнам, или престане претходно, само си подригнува, и тоа не секогаш.
До 4 месеца кога почнав со дохрана трошеше по 8-10 чигавчиња во 12 саата од бљуцкање. После малку намали, на околу 6 месеца престана. После почна да се лигави од забите и така. Флекана си одам уште
За една недела ќерка прави 5 месеци, уште си бљуцка и повраќа. Како ќе се воведува поцврста храна, би требало постепено да се намалува. И јас пробував со АР формула ама немаше некоја разлика.
До една година никако. Исклучиво на рамно и тврдо. И на грб, како најбезбедна позиција. Преку ден можеш да го вртиш лево и десно, потпрено под агол од 20. И на стомаче, ама се ова под твоја контрола, поради ризик од превртување - гњурење со главчето (носето) во душекот и несоодветен проток на воздух. Ако се плашиш од бљуцкање во сон, (иако бебињата имаат рефлекс за голтање) има душеци со наклон, уствари малку подигнати кај главчето. Најдобро е консултација со педијатар и ќе ти ја предложи најдобрата опција. Моите деца почнаа да спијат на перниче на 2 години.
Кои капки витамин ц се најдобри? Ќерка има скоро 5 м, од вчера е настината, поткашлува, тече носе и тт 37.5
Imame 3ipol meseci. Veke 3 4 dena bebka mi e kenkava. Po cel den kenka i place. Najadena,napiena, presoblecena... preku den joga prespiva samo se vrte mize i kenka i place. Navecer so 300 sili se uspiva i stava na saat ili saata vreme ieto pak kenka pa pak da we uspie i treva vreme Preku den za prespivanje edvaj edvaj i 20 min do pola saat pa pak e kenkava. Son ne mi ostana, a so ubqvo fativme nekoj red. Neam pojma so e preku nok se smeni
Од кои капки за грчеви сте задоволни? Педијатарот ми спомна дека најверојатно ќе ни даде Колиеф или Еспумисан. А гледам доста ги фалат и бугарските Саб Симплекс.. Дали давате чај од ким? Подобро е детето или мајката да го пие за да има ефект за мешето? И уште нешто,дали смее да се меша измолзено млеко во фрижидер? Пример сум измолзала 40мл во 8 и сум ставила во фрижидер,па уште 40 во 11,дали второво смеам да го додадам во истото шише со првото?