Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Сега го прочитав ова. Две месечно бебе мислам дека треба да прима 5 оброци од 150 мл = 750мл во текот на еден ден а ти и даваш по 600мл + доење и мислам дека е во ред

2. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Majki da ve prasam koga ikat bebinjata im davate li da cicaat??? cesto se slucuvA da pocne da ika.i.da bara cice..
    I za grcevite mnogu cesto ni se slucuva da se nacica i posle cicanje da ja fatat.moze li posle cucanje da se dadat,ili treba pred cicanje???

3. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Благословени се мајките кои ги дојат своите деца. Дај му на детето нека цица за да престане да ика. Туку јас имам сега едно прашање. Мојата малечка на три недели сметам дека спие премалку. Цел ден спие 5 мин а 15 е будна па пак наново истото, нема мирен сон денски. Ете навечер спие убаво фала му на Бога ама тие 12 сати навечер мислам дека не се доволни за бебе од 20 тина дена.

4. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    Cerkami je 8 nedeli pa isto spije kako tvoeto mislam deka e normalno :)
    Se izvinuvam od mob pisuvam

5. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    I nie sme isto,za nekolku dena ke napravime mesec,se slucuva da spie i po 15 min i po pola cas a znae i po 2 da spie denski..navecer isto se budi na 2,3,4 casa najizmenicno.mislam deka uate ke menuvaat.koga se rodi spiese po poveke vreme sega e razlicno

6. captivating

captivating Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    Ај да си го повторам прашањето, беше дел од друг пост може не е приметено.

Каква треба да е каката на 3 месечно бебе?Па и помало да е.
    Ќерка ми секоја кака и е течна и густа. некогаш погуста некогаш поретка. Нормално ли е?

7. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    еми нормално е таа сеуште ти е само на млеко со промена на храна ќе се менја и каката. нека е течна да не фати некој запек како јас со моево што имав мака понекогаш кога неможеше да кака и ајде ставај клизми......

8. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    i jas da se povtoram
    Zboruvam za kapkite.za grcevi Sab simplex

9. kikus1989

kikus1989 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2011
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    3
    I kaj nas isto so kakite e nie na 9 prajme 3 mes.jas prasuvav i pedijatar mi bese strav zoso prviot mesec kakase posle sekoj podoj samo na cicajne sme mi rekoa normalno e eve i sega kaka 2 - 3 pati dnevno nekogas i ednas i sekodas e tecno i kako mrsuli niz neho i jas mislev da ne e prolib no ete imalp i drugi kako nas :) pozzzzzzz

10. captivating

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    Еве визуално сум нашла како изгледа каката на други бебиња. :lol:
    http://www.babywhispererforums.com/index.php?topic=157413.0

11. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    Деновиве бебуш мој не спие добро :^) еве денс и дадов околу 150мл млеко и пак исто,се врти па се вртии :^) незнам дали има проблеми со стомачето или и е топло,ама за топло и не е толку топла просторијава :^)
    Вчера си имаше звршено работа па да е од тоа не би требало...
    Или па сменавме од како влеговме во 2месец.

12. Nova

Nova Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    1.051
    Допаѓања:
    1.134
    И ако е прејадено може да не спие. Ние сме теи месеци, скоро 6 кила и имаме дневно по 6-7 оброка по 120мл.

13. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    Не верувам да е тоа бидејки пред некој ден и давав 100мл па мислев е од тоа и поцнав да и покацувам ама исто е,еве ја денес јаде во 13часот а заспа во 16 и сеуште спие,нека спие па кога ке се разбуди ке и дадам 120 да видиме дали најкасно еден сат и ке заспие, почна од половина сат по јадење да заспива па после еден сат и денес после три сати..
    Инаку кога јаде веднаш заспива но само 10 минутки и ете ја неспие потоа :^)

14. Nova

Nova Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    1.051
    Допаѓања:
    1.134
    Расте и ќе менува не и се грижи и ние немаме некаков ред се уште.

На girl-miri и zalosna им се допаѓа ова.
  15. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    Се надевам е само тоа :)

16. captivating

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    Можеби минунва низ скок во развојот.
    Девета недела сте така? Вообичаено е да минуваат низ тоа овој период, плус ако се случило нешто ново, нешто што направила прв пат.
    Обично се погладни тогаш, спиењето им се менува,сакаат повеќе да се држат во раце, по плачливи се.
    Ние само што го поминавме најлошиот скок во развој. Се будеше секои 20мин или саат.
    Не сме спиени 4 дена.

17. Nova

Nova Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    1.051
    Допаѓања:
    1.134
    Да се спремам значи. :))) Само 4 дена ви траеше?

18. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    Да се случија нови работи за неа :) знае да менува вака е скоро една недела а сега навечер од како и дадов млекце и си спие нормално :D пу пу пу да не ја урочам нека спие па и мама да дремне малце,цела недела сме вака 10мин спиеме еден сат будни :D тоа ке да е кај бебушкиве растат :D

19. kikus1989

kikus1989 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2011
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    3
    Sa prasam nesto :) nie spieme po 1 sat pa 1 ipol budni no denovive ne saka da stane za cice noke eve sinojka vo 10 ipol zaspa i duri vo 3 fati pak vo 6 i vo 7 stan. Uboo si kaka (tecno) i dodeka spie na 5-10 min. Se razvrtuva levo desno
    I nonstop se trla so racete de ocite de nosot usite nemozam da ja ostaambez narakvici ce se ispostipe za kosa se kube. I ovie 2 dena ho nosi raceto vouste moze zapcina tolku rano ? I izvinete uste za ova da mi kaze nekoj koga e vo race nikako ne saka da si legne na mene tuki so teloto napred ide i place za taka kako da opisam samo so gazeto doprena do mene ili kako avionce taa si se smee taka a mene racete mi pagaat . Pooooozz i pisete nesto :(

20. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Da prasam: kerka mi koga ke prestane so cicanje bukvalno se ponasa kako da ne videla cicka. Se zaboduva so glavata vo cice se udira od ne,kako lakoma se.ponasa ja bara ,mava so glavata napred nazad mislam ke se otkaci od sto preta mnogu i so race i so noze,pravele li vasite bebuski prviot mesec taka ili???

На marince87 му/ѝ се допаѓа ова.