Ги даваш со лажиче или во млеко? Јас до сега неколку пати на цуцла му имам ставено по неколку капки и се смирува ама само кратко колку да се прекине малку плачењето. Сакам да почнам редовно да давам се надевам ке имаат подолг ефект
е не можам ова да го сфатам,зошто од терминот? Мене првиот термин ми беше 12ти корегиран 18ти а се породив 14ти.
Затоа што објаснувањата за периодите на скокови во развој се однесуваат на full term бебиња, т.е родени точно на 40 недели. После точно 40 недели интраутерин развој, се знае точно на колку недели кој скок се јавува, горе-долу во одредени граници. Бидејќи има доста варијации, секако не може сите да бидат исти под конец, како почетна дата се зема крајниот одреден термин за породување сметано од првиот ден на последниот циклус.
Liceto so takvi sitni tocki po obrazi okolu oci, ke.bide uste nekoe vreme, posle 6m se iscisteni od hormonite na majkata, I ako dois e normalno od nekoj vnes na hrana, nemat bebinjata do kaj 5-6'm cisto lice
Синчето е на ад млеко, па во шишето му додавам на секое хранење или секое второ, навечер обавезно.Најверојатно ги смирува грчевите, преку ноќ само еднаш давам , наспани сме и јас и тој
Мајки кои храните со ад, дали строго се придржувате до табелата на исхрана на кутивката? Од интензивна имавме насока од 35-40мл на 2,5 до 3 часа. Момците се пораснати и бараат повеќе, 60 мл си пијат и двајцата. Според табелата, спрема грамажата нивна ни одговара да им давам по 60мл, но во графата за број на оброци пишува 6. Тоа излегува на 4 саати да им давам. Не им е многу растојание?
na 2 casa ad nemozes da davas, minimum 3 casa treba da pominat za da se preraboti ... @bela.m slobodno davaj po 60 na sekoj 3 casa jas taka davav
Да не ја има некој марамава случајно, баш од тука порачано? Ме буни цената, многу пониска од друго место кај што сум видела, па се мислам да не добијам некое парталче кога ќе ја донесат
Јас воопшто не се водам по упатството на кутијата.Гледам да има барем 2,5 часа поминато , иако на кутијата пишува дека треба да јаде по 150 мл повеќе од 120 не може да испие.Прашав и неколку педијатри да ми разјаснат колку треба да пие сите велат колку што сака, направи повеќе па колку што му е потебно ќе испие.
Мислам дека @Yowannty имаше пишано но не сум сигурна, ви се случува ли бебето да ви ја затресе вилицата? Моето најмногу го прави тоа кога цица? Некој рефлекс или? Исто премногу се штрека додека спие и се буди?
Да, рефлекс е. Ништо страшно. И моето многу често на цицање така праеше, и уште се случува ама сега поретко. Околу штрекањето во сон, додека бебе е будно, не избегнувајте да зборите гласно или да слушате музика погласно пред него или што и да праите нека слуша гласни звуци, за побрзо да се навикне дека е нормално. А и да не праите ништо гласно, евентуално со време ќе научи.
Количина Ад млекце кое ви останало од еден оброк одма го фрлате или оставате фора некое време ако сака да си допие? Ако да, колку време максимум го оставате да стои?
Мајки ова го има на вратчето подолу од косичката дали треба да ја мачкам со нешто и дали ќе и помине од што може да е ?