Pa.24/7 li ima grcevi??? Nonstop e taka posle sekoj.podoj osven koga ke zaspie na grada. Se izv od mob sum
Нова вчера кога пишуваш беше 4ти ден. Фала му на Бог преку ден не плачеше, дури плачеше и помалку од вообичаено. Ноќеска се разбиди во 1.30 испи 110мл запса и се разбиди во 6.00 и пак пиеше 90мл. Спиевме 4 саати и најважно она со исхраната се ближи до она што е потребно за неа. Скок во развојот кај сите бебиња е различно. Некои нема да ги приметиш дека поминуваат низ тоа, некои поминуваат порано некои покасно, се зависи од бебето. Најлесно се поминува ако се дои бебето повеќе или се зголеми количината на млеко од шише.Во тој период сака повеќе да се гушка и не се плашете да ги држете во раце почесто овие денови, дури и да го спуштите само за спиење нема да се навикне во раце да е нон-стоп. kikus1989 Колку е старо бебето? Нормално е да спие по саат па да биде будно толку Исто и тоа што се кубе е нормално, имам прочитано дека не се ни свесни дека се кубат, тоа е нешто што го прават а убаво им е, не ги боли. И ќерка ми се кубеше и престана за краток период. Ако си ги чепка носето и ушите и ако не и е затнато носето провери и ги ушите. Стисни ги од страна и види ако плаче може од тоа е. Ама вака мене ми звучи како да е уморно, посебно затоа што викаш дека се бутка наназад. како прави с буквата со грбот,така? Тоа што ноќе не сака да јаде не треба да те загрижува. Мене ми звучи како ти да го храниш добро преку ден и калориите го држат подолго ноќе.Кажано е повеќе пати дека ако е гладно бебето ќе се разбуди и ќе плаче. Така да не се секирај, легни и одмори се. Супер ви оди.
на 9 ти прајме 3 месеци и ги проверував усите не писка на допир,само се трие доста живо бебе е уште на месец поцна да се смее кога ќе му збориш, а се прави како с буква со главата напред само кога ќе ја кренам во раце во друга положба не седи.неделава сме ка контрола да видиме со ќе каже док. фалаааа поззз
Mamicki pomos.Bebevo od denes mi vleguva vo 3 Mesec dosega normalno si jadese po 120 mlna 3-4 casa na vestacka hrana sme si spiese normalno posle sekoe jadenje cat pat po mekoj grc vo stomaceto ama za toa mu davame espumisam e denes e rasbuden od 7 sabajle ne e zaspan si jadi pak normalno i vristi pisti odvaj go smiruvam zadremuva nekoja minutka i pak po staro.da napomenam deka ima mbogu gasovi ovie 2 dena.sovet ve molam
Бебето ти е во скок во развој, период кога му треба многу гушкање и држење во раце. Лулајтре се, шетајте, гушкајте се, само тоа ги смирува. Е сега малку потешко ќе ти биде, ама ќе издржиш, во прашање се само неколку дена. А инаку се помалце и помалце ќе спие, ќе мора да се навикнувате на тоа.
Daj boze da e toa da ne e nisto drugo epten se isplasiv.blagodaram mnogu mi znacese ova beautiful-princess
Ние еве сме од цел ден само два сата спиевме од 14 до 16 и од 16до сега сме будни пробав и дадов и 100мл и 150 и 170 таа е исто,како да јадела исто во раце на стомаце заспива а ставија во креветче се врти се превртува незнам ова бебе од 2мес да спие само два сати и толку ме загрижува утре ја носам на педијатар да видиме некој совет нешто...
не се секирај ако не плачи бебенцето знај дека е се ок не е до јадејнето не му давај со сила односно тоа нема ни да цица ако не е гладно ти габе му даваш . и моево не спие преку ден (ретко кога како само си дремнува) затоа па нојче си спије по 5-6 сати ама мама си се разбудува да види дали е се ок
[quote="zalosn] не се секирај ако не плачи бебенцето знај дека е се ок не е до јадејнето не му давај со сила односно тоа нема ни да цица ако не е гладно ти габе му даваш . и моево не спие преку ден (ретко кога како само си дремнува) затоа па нојче си спије по 5-6 сати ама мама си се разбудува да види дали е се ок [/quote] Плаче али не до толку онака малце,повекето се врри се превртува и немирна е понекогаш мислам дека е стомачето оти само лелека. Кога и давам млекце и кога звршува ја гледам дека бара уште без разлика дали јаде 100 или 150,се мислам да не е од млекцето не и одговара бидејки сме на купено,моето веке е целото заминато
Колку вкупно саати ти спие во едно деноноќие? Значи во 24 саати колку време вкупно спие, а колку е будна?
Еве да пресметам па ова овие некаде 8 дена е до некаде до 8 сати ако спие а др се е будна или пробувам да ја заспијам или е целосно разбудена се надевам дека не е само нешто лошо. До пред 8 дена само се будеше јадеше и во тек на јадење ке заспиеше и ке спиеше околу 4 или 5 сати па пак исто,сега смена се надевам е само скок во растење
Скок во развој е не се грижи. Јас запишувам се одкако е родена и до сега нема ниту еден ден спиено повеќе од 14 саати дури ни кога се роди, а сме имале многу денови по 8-9 или 10 саати вкупно. За да бидеш мирна однеси ја на доктор ама истото ќе ти го каже, бебушот ти е супер.
Ти благодарам мила,се наддвам е само тоа Ееххх веднаш почнуват да растат а како вчера да беше кога се родија мили
Еве што туку се вратив од педијатар,малата е супеер све е добро и зборував за ова недела што неспие и она ми кажа дека е развој во растење,дека често така прават или со спиење или со јадење,така да нема ништо за загрижУвање а она пак од вечер од како заспа накај 00часот се разбуди наутро во 6 и потоа од 6и30 до 11спиеше мирна мирна и еве ја си спие мирно се надевам дека ке си продолжи убаво со ред како што си треба. Тоа биле само неколку денови
Super za vas i mie utre ce odime, eve 2 dena ne prestana da vriska i da se trie so racete po lice puknav od nervozi koga ce se razbudi edno pola sat si se smee i naednas pisnuva i taka dur ne i najdam nekoja pozicija uste pola sat i vise pocnuva da se prozeva pa uste eden sat se zaspivame so plac i za 40 min.e budna i oak odnovo pobudalev.pa se nema sluceno dosega da si stane i zaspie bez da se dere.pa deneska nesaka ni vo race cel sen ja nisamevo cebe nesakà nni nisalka ni vo krevetce. Samo mojam boga da ne e nesto strasno (((((