Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. kitty.m

kitty.m Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2012
    Пораки:
    493
    Допаѓања:
    1.907
    Мене ми рекоа околу 30 мин

2. kitty.m

kitty.m Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2012
    Пораки:
    493
    Допаѓања:
    1.907
    Се разболев, грлото ми е парче, ми препишаа антибиотик Макропен. Во аптека ми рекоа нема врска кога го пијам во однос на доењето. Совет?

3. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.449
    Допаѓања:
    18.700
    Сте сретнале некаде некое видео или текст што да се преземе во "не дај боже"ситуации,како да се пружи прва помош на бебе?
    Почна да ми се закашлува кога му давам со шише,јас жива испаничена го вртам на меше и тапкам по грб и во такви ситуации сфаќам колку сум неука и ми е страв ако нешто му се случи дали ќе знам да му помогнам...

@Larahappy исто и кај мене прави со вилицата,прво приметив на бањање мислев му е ладно,ама после си направи и во друг момент,а и на цицка и сфатив дека не било до ладното,баш и јас ќе прашував овде.

На Larahappy му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Adams

Adams Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2018
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    4.925
    Јас го фрлам одма

5. Darija*

Darija* Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2019
    Пораки:
    232
    Допаѓања:
    302
    Моето редовно се заштркнува при цицање па го исправам и го тапкам по грбче

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  6. EvieBabe

EvieBabe Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2019
    Пораки:
    688
    Допаѓања:
    2.551
    Пред да останам трудна имам видено туѓо бебе како се засркнува и си мислев дека ќе умрам од паника ако мене ми се случи некогаш. Сега, малата ми се засркнува ама буквално по 7-8-9 пати дневно и уште од првиот пат реагирам инстинктивно: прво ја легнувам ма страна и тапкам по грб. Ако продолжи да се дави ја кревам како за бањање со една рака на градите и пак ја тапкам позади. Ако уште не реагира, ја држам така и малку ја протресувам - тогаш веќе си доаѓа на себе :) Пред некој ден ми се случи најстрашното нешто и не знам како останав присебна. За 40 дена одевме по гости и во кола во транспортер бљуцна и се засркна. Јас не можам да ја извадам од тоа каишите, она па драма квин, одеднаш зема очи да превртува - кога сум ја грабнала, сред возење сосе каиши ја дигнав исправена во вис и ја вратив во нормала. Кратење живот...

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.449
    Допаѓања:
    18.700
    Исто и јас инстиктивно реагирам и он многу брзо се враќа во нормала,ама си викам што ако се случи нешто посериозно,а сама дома..ќе ме фатат паники

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  8. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.502
    одкако ќе го направиш пола саат може да стои,за тоа време ако побара може да дадеш

9. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.622
    Не да те плашам ама кога ќе почниш со дохрана ќе има многу вакви моменти. Само да ти кажам дека сум многу похрабра кога сум сама одколку со мм.

На hello-kitty.90, Mia Fuentes, Flower123123 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.973
    Допаѓања:
    1.271
    Majki Po kolku ml mleko na eden obrok pijat vasite bebenca od 4meseci i na kolku h?
    Ili po kolku ml na den vi se faka sevkupno?

11. EvieBabe

EvieBabe Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2019
    Пораки:
    688
    Допаѓања:
    2.551
    Не знам за која тема ми е прашањево ама ај тука сме сите тазе породени. Дали на некој во бременост му се зголемија влакненца на лице? Не знам дали се триПам ама ми се чини дека ми се појачани под бакенбардата на крајот од вилицата, како да се потемни и погусти. Може се трипам не знам... Никогаш не сум имала проблем со влакнетост и не сум се замарала.

12. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.502
    можно е бидејќи се е хормонски. Додека се средат хормоните упм ти е работата.

13. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.314
    Допаѓања:
    28.097
    Мене |( И тоа многу нови влакна по лице, по врат и на стомак. Ми кажаа и на доктор и на козметичар да не пипам, до 4 ти месец треба сами да паднат. Ако не, ќе бараме чаре. Едвај чекам!

14. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.449
    Допаѓања:
    18.700
    Одамна не сум пишала овде:D
    Ги приметив градиве пред некој ден, долниот дел под брадавките ми се направиле стрии,црвени се жар на моменти како болка осеќам. Дали од нив,дали од доаѓање млеко уште не можам да проценам,ама како да ме жари. Има потреба да се третираат со нешто?
    И дали има шанси да исчезнат?8-|
    И под папокот на стомакот излегоа,а пред пораѓај само на спојлери имав..

15. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.884
    Допаѓања:
    10.401
    Дали смее да се става капки на цуцла?
    Пишува во нашиве капки растворени во млеко? Дали има штета ако се дадат само во лажиче или намалува ефект??
    Ние сме со колиеф

16. Zhozefin

Zhozefin Активен член

Се зачлени на:
    27 јули 2019
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    13
    Zdravo majki! Bebe e 2m i 10dena i e na doenje. Poslednive 48h nema tvrda stolica, a nemame nekoi promeni vo raspolozenie.Grcevi veke nema i mu davam waya probiotik. Dali ova e normalno?

17. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.973
    Допаѓања:
    1.271
    Jas i davav od 2rata nedela po 2 3 kapki.. sekoja naredna nedela piese se poveke. Sega sme 4m i zadovolna faca ima koga pie voda, davam na den sig po 30 40ml zavisi...

На Dream girl му/ѝ се допаѓа ова.
  18. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    Како побрзо да ми ждригнуваат бебињата и како побрзо да ги будам за ноќно хранење?
    Прашања кои ме мачат... :)

19. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838

Преку рамо најчесто го држев и нежно тапкав за да ждригне,но ретко ждригаше. Затоа сега прав маж е. Нема ни потреба од кревање:|:)
    А додека го будев првите 2 недели го штипкав за газе. Или го скубнував за косе. Нежно.
    Кога почна да крева килажа не го будев. Сам си почна да станува.

На bela.m му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Adams

Adams Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2018
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    4.925
    Го држам преку рамо и некогаш ждригнува некогаш не. Ама мене ми рекоа по секој оброк од 10 минути до половина час да боде во таа положба.
    А за будење немам проблем сам станува ама некогаш ако заспие на шише гудишнувам на стапалце

На bela.m му/ѝ се допаѓа ова.