Се разболев, грлото ми е парче, ми препишаа антибиотик Макропен. Во аптека ми рекоа нема врска кога го пијам во однос на доењето. Совет?
Сте сретнале некаде некое видео или текст што да се преземе во "не дај боже"ситуации,како да се пружи прва помош на бебе? Почна да ми се закашлува кога му давам со шише,јас жива испаничена го вртам на меше и тапкам по грб и во такви ситуации сфаќам колку сум неука и ми е страв ако нешто му се случи дали ќе знам да му помогнам... @Larahappy исто и кај мене прави со вилицата,прво приметив на бањање мислев му е ладно,ама после си направи и во друг момент,а и на цицка и сфатив дека не било до ладното,баш и јас ќе прашував овде.
Пред да останам трудна имам видено туѓо бебе како се засркнува и си мислев дека ќе умрам од паника ако мене ми се случи некогаш. Сега, малата ми се засркнува ама буквално по 7-8-9 пати дневно и уште од првиот пат реагирам инстинктивно: прво ја легнувам ма страна и тапкам по грб. Ако продолжи да се дави ја кревам како за бањање со една рака на градите и пак ја тапкам позади. Ако уште не реагира, ја држам така и малку ја протресувам - тогаш веќе си доаѓа на себе Пред некој ден ми се случи најстрашното нешто и не знам како останав присебна. За 40 дена одевме по гости и во кола во транспортер бљуцна и се засркна. Јас не можам да ја извадам од тоа каишите, она па драма квин, одеднаш зема очи да превртува - кога сум ја грабнала, сред возење сосе каиши ја дигнав исправена во вис и ја вратив во нормала. Кратење живот...
Исто и јас инстиктивно реагирам и он многу брзо се враќа во нормала,ама си викам што ако се случи нешто посериозно,а сама дома..ќе ме фатат паники
Не да те плашам ама кога ќе почниш со дохрана ќе има многу вакви моменти. Само да ти кажам дека сум многу похрабра кога сум сама одколку со мм.
Majki Po kolku ml mleko na eden obrok pijat vasite bebenca od 4meseci i na kolku h? Ili po kolku ml na den vi se faka sevkupno?
Не знам за која тема ми е прашањево ама ај тука сме сите тазе породени. Дали на некој во бременост му се зголемија влакненца на лице? Не знам дали се триПам ама ми се чини дека ми се појачани под бакенбардата на крајот од вилицата, како да се потемни и погусти. Може се трипам не знам... Никогаш не сум имала проблем со влакнетост и не сум се замарала.
Мене И тоа многу нови влакна по лице, по врат и на стомак. Ми кажаа и на доктор и на козметичар да не пипам, до 4 ти месец треба сами да паднат. Ако не, ќе бараме чаре. Едвај чекам!
Одамна не сум пишала овде Ги приметив градиве пред некој ден, долниот дел под брадавките ми се направиле стрии,црвени се жар на моменти како болка осеќам. Дали од нив,дали од доаѓање млеко уште не можам да проценам,ама како да ме жари. Има потреба да се третираат со нешто? И дали има шанси да исчезнат? И под папокот на стомакот излегоа,а пред пораѓај само на спојлери имав..
Дали смее да се става капки на цуцла? Пишува во нашиве капки растворени во млеко? Дали има штета ако се дадат само во лажиче или намалува ефект?? Ние сме со колиеф
Zdravo majki! Bebe e 2m i 10dena i e na doenje. Poslednive 48h nema tvrda stolica, a nemame nekoi promeni vo raspolozenie.Grcevi veke nema i mu davam waya probiotik. Dali ova e normalno?
Jas i davav od 2rata nedela po 2 3 kapki.. sekoja naredna nedela piese se poveke. Sega sme 4m i zadovolna faca ima koga pie voda, davam na den sig po 30 40ml zavisi...
Како побрзо да ми ждригнуваат бебињата и како побрзо да ги будам за ноќно хранење? Прашања кои ме мачат...
Преку рамо најчесто го држев и нежно тапкав за да ждригне,но ретко ждригаше. Затоа сега прав маж е. Нема ни потреба од кревање А додека го будев првите 2 недели го штипкав за газе. Или го скубнував за косе. Нежно. Кога почна да крева килажа не го будев. Сам си почна да станува.
Го држам преку рамо и некогаш ждригнува некогаш не. Ама мене ми рекоа по секој оброк од 10 минути до половина час да боде во таа положба. А за будење немам проблем сам станува ама некогаш ако заспие на шише гудишнувам на стапалце