Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. EvieBabe

EvieBabe Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2019
    Пораки:
    688
    Допаѓања:
    2.551
    Whaaat? 10-30 минути? Па нема шанси моево толку да седи така.. Јас ја држам неколку минути само... Некогаш ждригнува, некогаш не.

2. Adams

Adams Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2018
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    4.925
    Моето ужива нема гајле сега за сега :D

3. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.060
    Допаѓања:
    108.824
    :hai:
    Да се пријавам дека сум ок , пишав во темата доење завчера дека ме боли грло, бев во аптека не сакаше веднаш да ми даде антибиотик ми рече да почекам , и стварно денес сум подобра. Имам некој секрет ама од страв дека може и бебе да се разболи сакав веднаш да почнам антибиотик.
    Вчера беа моите родители и брат ми на гости и прв пат ја видоа беба, цело време ја гушкаа , лулаа , малава ги гледаше испушташе некои звуци поготово со мајка ми мислев готово , ќе и прозбори :D овие два дена и зборувам и ми враќа со насмевки :inlove:
    денес си отидоа :( ама здравје нареден месец пред Нова година ќе ја носам беба во Мк :party:

Ноќта се отспав да ви кажам , големава ќерка конечно спиеше со мајка ми, јас со малечкото во мојот кревет си ја ставив и два пати се пробуди за цице , потоа си спиеше цело време. Полесно ми е вака некако одма да и бутнам ци*ка во уста без да станувам од кревет.
    Дали некоја од вас спие вака ко мене :D

На lackygirl, Мариаа., Sofi.ja и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. kitty.m

kitty.m Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2012
    Пораки:
    493
    Допаѓања:
    1.907
    Мене саб симплех ми ги прати другарка од германија и она по потреба така им давала на двете деца. Зборам за ситуации кога пробуваш да го подсмириш бебето од плачењето од грчевите и кај мене се смирува во истата секунда, е сега смиреноста не трае долго сепак 2 капки се само тоа. Ако даваш редовно дози по 15 капки секако неможе на цуцла. Јас толку знам нека пише и некој друг со поголемо искуство

На Larahappy му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.884
    Допаѓања:
    10.401
    Некоја мама нека пише :$

6. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.314
    Допаѓања:
    28.097
    кои капки ги користите за грчеви?

7. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.884
    Допаѓања:
    10.401
    Колиеф во комбинација со Линекс Бејби

8. flowergirl*

flowergirl* Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2016
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    76
    Не мислам дека има штета ама не знам како и дали ќе делуваат.
    Колиеф сњ ставаат во млеко па да отстои половина час па потоа се даваат.Јас пробав со колиеф немаше ефект а и нелогично ми е да правам млеко па да чекам пола сат да му дадам кога велат дека ад млеко најмногу пола сат се чува.
    Саб симплекс далеку подобри, преку ноќ престана и плачење и грчење, подобро спие, најдобри од сд што сум пробала досега

9. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.314
    Допаѓања:
    28.097
    Ги има во Мкд? или некоја околна земја?

10. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.884
    Допаѓања:
    10.401
    Каде ги има и како се со цена?

11. *Sara*

*Sara* Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2017
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    399
    Во Бугарија ги има, 15 лева, околу 7,5 евра

12. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.538
    Допаѓања:
    9.895
    Колактаза во комбинација со рекол бимбо.

13. Makedonka007

Makedonka007 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2017
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    2.469
    Мајка моето имаше цело време грчеви, цело време плачеше, одвај пола час ако беше мирна. Ни излегвавме ни ништо. Некогаш пред зграда ја вадев дека преубо време, лето беше. Со мм заедно тројцата ќе излезевме на чист воздух накај планина ама два пати во 3 месеци беше то. Мои пријателки се изншетаа со бебушите а на слична возраст беа. Сега сме 4м и убајни ми е. И поминаа, малку некогаш ќе кемка ама брзо и поминува. Почнавме и Ваја пробиотик да даваме, многу подобро. Зошто порано не и давав се карам самата.

Да знаеш не сте единствени. После 3м- 3 и пол месеци, супер ќе сте. Плус и поголемо ќе е нема плчки многу, само гугање и гушкање. Следува најубав период
    Уживајте.
    Ова е мое искуство :inlove:
    :hug:

На Leo-nora и Mia Fuentes им се допаѓа ова.
  14. Dream girl

Dream girl Активен член

Се зачлени на:
    26 јули 2019
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    82
    Ги има и во Германија, многу сум задоволна од нив мали се 7,5 евра негде а има и поголеми тие мислам беа 15евра

15. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.538
    Допаѓања:
    184.395
    Девојки, ќе може слика од Ваја пробиотик некоја што го користи и начин на дозирање?
    Користам Био Гаја за сега ама не гледам некоја разлика.. бебе често има запек, а пробиотикот нели треба да ја олесни столицата...

16. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.449
    Допаѓања:
    18.700
    Screenshot_20191111-141041_Gallery.jpg

На Yowannty му/ѝ се допаѓа ова.
  17. ☁сон☁

☁сон☁ Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    404
    Како ги облекувате бебињата за надвор ова време? Мене ме искараа на лекар дека била многу облечена и денес ја извадив со дебелки тренерчиња и дебело ќебе, ама гледам рачињата и се ладни :(

И откако сме прибрани дома цицаше еднаш, ама дури 4 пати ми поврати после тоа... Од што може да биде тоа? Нормално си цицаше, дваесетина минути.

18. Mia Fuentes

Mia Fuentes Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2019
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    2.160
    Кога првпат ни го препишаа како новороденче ни кажаа еднаш на ден по 7 капки, јас еве три месеци уште толку давам, немам прашано дали треба повеќе

На Yowannty му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Magic13

Magic13 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2019
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.251
    Девојки, за грчеви кои капки се најдобри? Досега немаше или многу малку, ама денес вришти и ги собира ноџињата. 7 недели од утре ќе полни, мислам тек сега почнуваат појаки грчеви. Пробиотик биогаја и давам.
    И кои вежби можат да и помогнат? @Yowannty мислам ти спомнуваше некои вежби за грчеви?

20. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.538
    Допаѓања:
    184.395
    @Magic13 на мое бебе био гаја не помогна ни за грчеви ни за какање. А Ваја гуглав, овде нема, треба да барам друг пробиотик.
    Вежби со нозете нас најмногу ни помагаа. И помагаа да прдне неколку пати или да се искака и ќе и плеснеше и со тоа ќе и поминеа грчевите. Прво двете ногичиња и ги исправам и потоа собирам со благо натиснување на стомачето, или едно по друго како возење точаче. И уште ги праиме, бебе се радува ептен кога ги праиме, одма се смее. :)

На Larahappy и Magic13 им се допаѓа ова.