Ништо не штети, ам убаво ти пишала членката погоре, ќе ти испопаѓа косата, па џабе пари давање е. Јас се фарбав кога бебе беше 4 месеца за свадба на брат ми, до 6тиот месец пола коса ми падна. Немаше врска фарбањето со паѓањето, ама буквално џабе беше.
Викате ќе паѓа а ? таман викав мала промена да направам со првото дете немав забележано да ми паѓа косата за време на доењето (во животов еднаш ми има опаѓано додека се фарбав со кна )
Ако ти станала побујна и здрава за време на бременост, ќе паѓа. Обично е така. Кога гледам слики колку коса имав во 9ти месец, ништо чудно што испопаѓа после. После 6ти месец си се вратив во нормала. На првава слика сум при крај на бременоста, на втората некаде 5 месеца после пораѓај (залисток имав поголем од тој на татко ми ), третата е сега скоро. Се гледа дека имам помалку коса, ама не сум проќелавена веќе.
Мене колку ми паѓа овие неколку денови.. страшно.. со страв се чешлам, со страв со рака поминувам низ коса.. а си мислев ради витамините кои продолжив да ги пијам и по пораѓај ќе ме прескокне ситуацијава.. ама како сум тргнала без коса ќе останам. Мене не ми е ниту густа за да имам нешто екстра да падне..
Бетер сум,и со залисток а и со патец два прста разделен,на светло па ужаш ќелавица. Во бременост преубава густа,сега маче накиснато. И не се лажете да купувате свашта купив нема подобрување. 3 и пол месеци си паѓа нема абер да престано,може и есенско паѓање ме фати плус. Мерц земав витамини ги пијам и афродита од лук сега кпристам. Виши предходно џабе. Се надевам дека гледам нови влакненца,не се искинати овие што штрчат.
Постојат ли некои капки или било што, што помагаат бебе полесно да се искака? Цела се стега, поцрвенува во фаца и тоа трае 4-5 мин додека не се искака. После секое цицање е таква. И давам рекол бимбо и чајче бекутан. До завчера колку толку и помагаа, од вчера не. Инаку немам ништо ново внесено во исхрана.
Ох Боже останавме без коси. Ај можеби додека да ни падне до влакно, ке излезе некоја ќелавична мода па ке бидеме најмодерни. А толку густа коса имав
Ne menjav mleko. Odnosno novalac bese sekoj pat prvo edna kutija 1, pos so formula IT kontiunirano prodolziv i ednas AR radi povrakanje. Okej, ako i toa se smeta za menjavanje moze, da
Јас од кога се породив косава почна многу да ми се мрси , кога ќе ја измијам е ок , потоа другиот ден ко немиена. Се надевам дека нема уште ова да ми се случи, да почне да ми паѓа
Среќоооо, детето не е исплашено и не носи по бајачки веќе. Тие уште незнаат да контролираат рачиња, еве и ние ден денес се штрекнува во сон и се плаши. Баби порано ги повивале цели и затоа не им мрдале. Ај не ме разочарувај Нек не ти продаваат м*** за бибрези да не речам
Се слушнав и со матичната. Ќе паузираме ден два од овие капки, па ќе почнеме други. Се надевам ќе помогнат
И јас сум со страшни залистоци. И дома секој ден со правосмукалка проаѓам. Влакна наоѓам во рачиња кај малиот, еднаш и во пелена. На перница. На секаде. Ќе се фарбам пред да тргнам на работа. Кај повеќето е така.