Не бе мајче сакале да и кажат да ги земе на Бејбитол Д3 бидејќи 1 капсула има 400 ие а јас само и сугерирав (дозирав ) дека може да земе и Вигантол така што една капка ќе и врши работа. Ако сестрата заборавила да и пише една 0 тогаш збориме за 4000 ие, јас стварно еве искрено незнам дали некое бебе прима толку Д3 ?! Како и да е, еве читам ги земала на Бејбитол Д3 бидејќи отишла во друга аптека и некоја аптекарка правилно ја насочила и објаснила.
организмот претрпува голем стрес после пораѓај па додека внатрешно не се обнови од клетка до клетка треба време и да внес на витамини посебно од Б групата. Јас со првото се гледаше дека ќелавев а и сега исто. Срам ми е да излезам кај и така ретка коса имав. Користев и Чичково масло кое е против опаѓање и да,го зајакнува влакното во скалпот. Бев и на лекар од таму ми рекоа често масирање на скалпот за подобрување на циркулацијата со тоа се забрзубало растењето на влакната.... Ама мора да се издржи периодот. чајче плантекс. и она еднаш што ќе го дадеш за проба за него е промена
Abe jasno, ama doma k9a ke se zanat i ok razberi se. Dete ne nosam po zeni na bodence samo i dozvoliv na majka mi i da prespie so nego. Na 2 pati ima odeno. Ama ne e do toa znam, u pravo si
Тешко дека за Бебитол ќе и дадат бела рецепта со генерика. Кај нив оди со рецепт од претставник, со печат од докторот. Ама еве кога веќе се инатиш , најстарите Д3.
Да ве прашам, можеби смешно но ете незнам како да го измерам бебето дома на телесна вага? Бебе е 3 месеци и не ми се носи секој месец на педијатар, таму има и болни деца, ако мора ќе го носам. Но дали дома и како мерите колку се тешки, да знам колку напредувало? Купивме електричен аспиратор за нос па и тоа нешто или не е функционално или незнаеме да го користиме
Јас се мерам прво, па ја земам во раце и се мерам пак, и рачунам колку е разликата. Ако ја ставам само неа, дури и сега кога веќе стои сама, не мери убаво. Само на педијатар мерат до 10 грама, дома вагата мери до 100 грама. За отприлика да знам, мене ми е океј.
4000 ие е 1мл (така си пишува), а јас зборам за една капка а и во извештајот и пишале ,,...има потреба од 400 ие,,... а не од 4 000 ие Бејбитол Д3 не одат секаде со рецепт од претставник, чист пример ти е Систина
Не штети, не е неопходно. Кај нас е се апла за реклама. Бебитолот е чиста пропаганда. Јас давам Вигантол, не пунам нечиви џебови.
Majki mozebi prasanjevo e na pogresno mesto postaveno, prenesete go kaj sto mu e mestoto ako ima soodvetna trma. Ste go koristele li ovoj videofon i kako ste zadovolni?
Девојки каков термометар користите и меѓу бесконтактен и оној што се става во уво кој е подобар? Имам еден на Авент од бебешкиот комплет и еден од аптека и двата за под пазуви со звук кога е готово мерењето, ама деновиве и двата различно ми покажуваа, или не покажуваа воопшто па се мислам каков друг да земам...
И со безконтактен и со аксиларен топломер ако мериш повеќе пати ке покаже различно, но секогаш приближни вредности. Јас имам од гератерм безконтактен и живин. Не покажуваат исто.
Бевме на контрола на месец дена. Докторката ни рече да даваме био гаја пробиотик плус бекутан капки за грчеви. Ми кажа дека од Бекутанот било можно зачестено и повеќе количински, какање, што можело да доведе до намалување на тежината. Некоја да ги користела, да сподели искуство?