мене редовно после подој ми повраќа. Т.е не одма ама враќа и количински малку. Што знам мислам дека е нормално. Не е баш она стрикно повраќање како млаз. Не би да го носам по лекари ама мислам дека вероватно се прејадува па и нормално е но ако напредува во килажа не е алармантно Туку да си прашам,почнавте ли да им облекувате холахопчиња на бебушките? Ние сме 3 месеци и за дома не му облакам ама спремив за ко ќе излагаме некаде да му облечам а за до двор го завиткувам во ќебе и дишеме воздух.
Бебе над 3 кг не се буди навечер? Иначе ве читам за капкиве па се збунив. Вo ремедика ни дадoа Д3+К1 на Беjбитoл и Вигантoл? Заштo двете?
Педијатар, ортопед следи ситуација и ако смета дека е потребно повеќе д витамин даваат комбинирано. Така и ние сме со ваја и плус вигантол 3 капки заради поширока фонтанела. Носи редовно на контроли и немај гајле
јас не го будев ни ко беше под 3кг. Не ми ни рекоа дека треба да го будам. Во овие 3 месеци еднаш само го имам разбудено денски зашто дента дотогаш слабо цицаше па измолзев и капка по капка прво му давав после се разбуди и исцица се од шише
Od kolku meseci vasite bebki pocnaa da pofakaat i drzat nes vo race? Nie sme 4ipol meseci, koga saka podava raci koga ne ne. Nekako mrzliva mi deluva ili stvarno nemoze neznam. I koga ke fati nesto, ne faka ubavo ili ako fati brzo ispusta. Rano e uste ili...?
Добро утро. Ние нешто пред 5 месеци, со два заба доле, да прашам кога почнуваат горе? Многу е нервозен. Се врти, натака навака, гризе многу, се крева со газот од една страна на друга. Се мава со играчки по глава, ништо не му се погаѓа.
Таман си е, ќе почне кај и да е, секое бебе е различно, само без форсирање. Мое бебе почна убаво да фаќа и доби осет некаде со полни 5.
да си прашам,почнавте ли да им облекувате холахопчиња на бебушките? Ние сме 3 месеци и за дома не му облакам ама спремив за ко ќе излагаме некаде да му облечам а за до двор го завиткувам во ќебе и дишеме воздух.
Хола Бебле ми направи 3 месеци вчера. На истиот ден почна да се кикоти на глас откако ја гњавев, немоќна да одмотам раце од околу неа. Утре сме на вакцина. Душава лешник ми е. Знам дека е за нејзино добро, ама пусти игли не ги можам..
Здравоо Бебево (21ден сме) синоќа ми качи 37.8 па симна на 37.4 па после еден саат 36.9 Еве сега пак тт 37.0 сеа па за некое време ќе му мерам . Незнам дали е за паника или не Инаку кај нас дома темп е 26 степени А он е облечен на боди блузиче и пантачончиња и чорапчиња (да не е од тоа темп качена )
Дечки, како ги држите бебињава мали? Сега на маж ми тетка на гости и ни коментира, Не ја држете така исправена, мала е. А ја држиме онака нејзино грпче на наши гради, со една рака меѓу ноџиња преку пелената, а со другата на гради; главчето потпрено на гради кај тој што ја држи. Што е форава со не ја држете исправена мала е?? Првпат слушам... Она сака да ја шетаме така за да гледа, ако ја држиме онака како за доење легната, плаче - веќе почнува да зјапа наоколу, да разбира и само така сака да ја држиме. Дали грешиме нешто или?
На нас на ортопедска контрола на 40дена ни кажаа баш така да ја држиме, со раката меѓу нозе на бебето дека така нозете и де во физиолошка положба, раширени и дека е добро за колковите за да не мора да се става широк повој
Jas i oblekuvam redovno za nadvor koga ispagame, nekogas i po doma dodela se zatopli ubavo.. eve ovaa cela nedela sme i po doma so hulahopki, posle banjanje isto. Ladnicko ni e nekako a i ja setamr od soba u soba zas u mesto ne sedi...mene mi e ladno doma i jas po mene se vodam. Sepak ne mi e mnogu naoblecena hulahopki i helancinja, tie i onaka se potenki
Мајки, кога е првиот скок и како се манифестира? Дали е можно да се одрази врз исхраната на бебето? Очајна сум, 2 дена не ми го пие АД, а моето млеко не и стига и цел ден е гладна. И зелено почна да кака. Не знам дали е до шишето, дали до млекото ама никаков интерес за јадење нема. Плачи, се врти, одвај 30мл успевам да и дадам. Многу сум загрижена.
Нема правило. Мене отприлика после 5-6недели од долните ми извади горе прво 2ка, па после 4 дена кецот горе. Тогаш.и избиваа 6 заба наеднаш -кецови горе, двојки горе и доле. Околу 7миот месец беше. А прво забче и беше на 5 месеци извадено.
Никогаш не носела хулахопки, чорапчиња и шпихозни, а зимно време во скафандерче. Се роди во септември. Кога ја шетав надвор зимото плус со тенко ќебенце покриена. Дома па хулахопки па ни на крај памет. Боди на долги па одозгора маичка иато така никогаш, само по прерамки или кратки ако е многу ладно. Најбитни се стапалата и синусите. Односно да има чорапки и ете некое патиче и со капа да е покриено челото. Мојава па каква склетџика е... ни тоа малце што го носи не го трпи.
кај нас е 23 а за капење 25 според мене е малку потопло кај вас па како ќе ја држиш враце,легната? пред неа не ја држи така и готово