Мајки, минуваме сите низ тоа помалку или повеќе. Не барајте болест кај здрави деца и почнете да ни верувате кога викаме дека и нашите бебиња истото го прават. Ете од 20:30 до пред пола саат се успивавме проследено со дерење и плачење, што од мешето што од тоа што расте и менува. И така е скоро секој ден и преку ден, спие 20 минути, а се нишкаме по саат и кусур. Не предизвикувајте со лоши мислидека бебињата ви се болни зошто болно бебе т.е ако нешто му е нема ни секунда да престане да плаче, а не да спие или гуга.
Fala ti nova i jas taka si mislam no svekrvami... Jas stvarno neznam za drugi deca kako placele sum nemala nikoe vo blizina i se mi e cudno i koga ce ti kaze nekoj mu e nesto..i odma se razocaruvas eveja sega od 9 mi zaspa samo za cic.stana i si spie. I mazmi isto placel kako nea ama taa zaboravila izgleda i samo me plasi sega
Однеси го мајка на лекар за да се увери дека бебчето е здраво и дека го мачат грчеви уште и плус минува низ развоен процес за да не ти кажува глупости и да те паничи. Ќе пораснат и ќе ни биде полесно.
Utre odime ubavezno i kaj drug pedijtar za vtoro mislejne zosto ovaa kajsto ja nosam mi kika super si e samo e takva placka
Леле колку ме нервира тоа кога ќе речат дека е плачка, "епа плачка е, плачливо бебе си е" Вистина е дека плаче повеќе од другите бебиња ама поголем дел од времето плаче затоа што ја мачи нешто. Ти прати ја свекрва ти накај мене да види што е плачење. Јас сум била опколена со бебиња и ниту едно не плачело како моето. Срцето ме болело затоа што било кое бебе да е, колку и да плаче сум го смирувала за 5-10мин а моето вриштеше и по 10+саати на ден. Фала му на Бог веќе не е така, плаче уште ама не така. Освен кога имавме скок во развој сега Пробај пушти White noise на youtobe, има со биење на срце или пак некоја инстументална музика. https://www.youtube.com/watch?v=X2GFoPdKlhY ова ја смирува ќерка ми. 100% минувате во скок во развој. За некој ден ќе ти се врати бебето како што ти беше.
Здраво мамици ајде ке ве молам уште еднаш пишете некои мислења за исхрана на бебе со полни 5 месеци некако овие табелите ми се секаде различни. Инаку сме на АД млеко а во исхраната воведов од овошје: јабилко, круша и банана од зеленчук морков и компир и тиква а и давам и од оризот на Хипп...ајде ве молам оние што се во оваа фаза би можеле да ми помогнат, бидејки педијатарот пред некој ден ми наброја мноогу работи а не ми се совпагаат за овој месец
Captivating od sto placese bebka tvoja i do koga ? Nie bevne vcera na ped.ja proveri se i usijnata i mi vika niso ne ie ebe si guga si se smee ne prati da ispitame krvna slika i taa bese super,svekrvami vika dajtwmi nesto sto place taavika nemam na koj osnsnov da i prepisam nesto,se e ok vaka 1 kilo e popraeno za 1 mesec, i si dojdovne prespa i ko fati da place od 6 do 9 sinojka ne prestana ce ja legnev place ce ja dignam i ocinata i se zatvaraat a nesaka da zaspie so sila gist otvara na site mozni nacini ja probav da ja nisam place i ne ni cica togas. I zaspa vo 9 odvaj . Stvarno neznam zosto vaka mi pravi
Period e mila se ke pomine,kako sto rastat ke menuvaat.Samo trpenie i niskanje na bebus ke pomune i toa.
Мајки што давате за запек кај 5 ипол месечно дете? Од фторникот даваме кравјо млеко 50 - 50 но има запек .
Kasicka od sliva Ili krusa.Vie I kliZmi davavte I pak ne vi e resen problemot.Opravduvas davanje na kravjo,na marmelad uste na 3 meseci I velese nema reakcija se e ok.Zaprasaj se sega od kade zapekot dolgo vreme
Запекот ни трае 4 дена , а за она што реков дека мармалад од сливи го дават на 4 месеци не го одрекуам бидејки е навистина дозволено. А ние паметните „мајки„ од интернет се советуваме повеке отколку од искусни мајки и лекари. А со клизмите бевме на адаптираното млеко и имавме мака па се опраивме е от коа почнавме да даваме кравјо пак исти проблем веројатно дур свикне .
ne sum majka od internet tuku iskusna majka na 5 godisna kerka,taka da sum pominala niz se i ne zboruvam od pamet.
слушај ме што ти велам џабе се трудиѓ.ако вратиш неколку страници наназад ке најдеш една дискусија мегу мене и неа и неколку други мајки...за жал безуспешна.на крајот на краиштата секој си одговара за своите дела и своето чедо.
Кукис, од кога ти плаче повеќе бебето? Ако е нешто ново се согласувам со ddevojce најверојатно е скок во развој (плачење,постојано сака гушкање,не спие или спие повеќе (ама претежно не спие) и зголемен или намален апетит), смешно е вака кога ќе видиш ама секое бебе различно го минува. Ако е тоа, почекај неколку дена сигурно ќе помине. Спојлер Ќерка ми плаче постојано последниве 3 месеца (а има 3м и 2недели). Само 2 недели беше ок после откако почна да плаче не се смири. Има рефлукс, ја фаќаат киселини и плаче заради тоа. Плус плачливо бебе е. Ако нешто не и е по ќеиф си кажува одма Еве денес е посебно плачлива. Сега само што ја ставив во креветче да се одмори. Со саати се обидувам да ја ставам, оддвај чекам да дојде време за спиење. joy1 и јас би ти рекла да не се замараш
Извинете за две мислења 2 едно по друго. Да прашам нешто за мајките што даваат млеко од шише. Бебушка сака да пие колку што е можно потопло да биде млекото. Ако не е затоплено не го пие, ако е малко не го пие, ако се излади додека пие не сака да го допие освен ако не го затоплам пак. Речиси жешко да биде. Не сакам да и давам толку топло. Совет?
Никако да е толку жешко,јас малце го ставам шишето во ладна вода и млекото иде млако ни топло ни ладно секогаш пред да и дадам малце турвам на плосот од раката за да знам дали е многу жешко.
Najcesto place posle 6 navecer a preku den vo dozvoleni granici eve deneska ja zaspivav na sekoe kenkajne po 1 sat budna i vecerva placese pola sat jako i zaspa vrace dusa ce vidime vecerva kako ce pominemw a inako preku den mi placese samo ovie 3 dena silno i pred toa no se smiruvala. Se nadevam deka e skok i deka ce pomime naskpro da odmorime i nie malku
имам едно прашање,стари сме 15 дена и сега на бањка прметив на едното цице како топче,искуство некое вакво да ми одговорите мн сум загрижена да ми одговорите ако може,фала ви однапрет
Duso i nie imavme na dvete cicinja na kerka mi.isto od hormonite e ke pomine so tek na vreme ne grizi se.mene babucata mi rece da stavam nekoi pamucni vaticki na gradite za da ne ja zakacuva od bodito istoto i od pedijaterot mi e toj sovet.samo ne gi cepkajte i ne ja pritiskajte.ke pomine za edna dve nedeli.