Кога престанавте да давате капки за грчеви и пробиотик? Бебе утре прави 3 месеци,се мислам да потрошам што имам од капки и само пробиотик да давам по потреба.
Od koga gi probav site kapki bez efekt hahaha. Se shalam, prestanav koga vidov deka pomalku placi i pomalku nervozna e. Mozda gi imase uste ama se trpea. Probiotik davav kratko vreme, mozda 2 3 sisenca potrosiv. Bez nego i so nego bese isto, bar kaj nas. 4ipol meseci sme seuste ne davam.
Маjки какo ги пoкривате навечер бебињата? Мене ме караа дека мнoгу jа пoкривам и сега кoристам еднo пoтенкo ќебенце дo пoд рачиња. Се мислам дека и е ладнo...Какви ќебенциња кoристите? и дали навечер ставате ракавици?
Ракавици не се препорачуваат ни преку ден, а не пак навечер. Инаку за да знаеш дали и е ладно пипни ја кај вратчето позади. Не се ориентирај по раце, нос, мислам дека твоето е малечко, уште нема терморегулација.
@Larahappy јас со две кебенца , не се ни дебели многу па ни многу тенки уште времево е никакво , не знаеш како да се облечеш , дали да пуштиш греење или не.. а ракавици не и ставам воопшто
Зависи која тт ви е дома. Јас го покривам со тенко плишано ќебенце. А ракавици никогаш не сум ставила.
Се вративме од 3та вакцина. Овој пат полесно поминавме.. иако преплака бебе, сепак помалку плачеше од минатиот пат. Ми рече да очекувам денеска да биде по кенкава од обично и температура.. Се опремив со чоколадо да ги истуркам деновиве. Дали знаете вакцинава за стрептокока колку време може да пројави реакција? Ме искара докторката било рано за холахопки.. Па не и ги облеков пак. Ќе почекаат да залади повеќе. Рече дека е многу жилава, супер го држи вратчето и може да почне да се превртува во секој момент, па никако да не ја оставам сама на кревет, ако ми треба нешто од друга дома најбезбедно ќе е да ја оставам во креветче. И конечно teething period почнал. Ми рече првото запче може да излезе за месец, или за 10 месеци, да и давам цуцла од фриз. Едвај чекам да праам колачиња. Да помине ризичниов период од вакцината па да разгледам рецепти онлајн.
Мајки, ние сме на доење само, кога почнавте со дохрана, пробување на вкусови..бебо супер си напредува со доење, педијатарот ни рече пред полни пет или пред шест да не почнуваме..инаку сме 4 и некој ден...
Ракавици никогаш не сум ставала, а го покриваме со дупло плишано сендвич ќебенце. Но и станот не е ладен навечер. Хулахопки не носуме, најчесто боди на тенки прерамчиња и долги тренерчиња или шпикозни.
Јас почнав со цврста храна на 5 и пол месеци, исто до тогаш само на доење. Прати совет од педијатар и твој инстинкт.
полесно го облакам а користам подебелко ќебе каква е таа цуцла? И ние сме у тој фазон. Мачкам со една крема синоќа од аптека ја зедов па ќе видиме. Со првото на 3ипол месеци му избија првите. јас со првото почнав на неполни 4 месеци ама беше на ад. Сега сум во план ваљда 4ипол -5 ти месец да почнам зависи како ќе напредува. Е сега на оваа тема да си прашам се почнува со капи или со сокчиња? Со првото почнав со каши скици не ни пиевме Сосвен цедени лимони и портокали после годината
Искрено и јас би до тогаш само на доење, меѓутоа многу ми е на мисла, доколку покасно почнам да не не ми сака се..иако не би требало да има врска..
Женски , кажете ми дали смееш да пиеш Кафетин менстуал додека доиш? Кога бев на гинеколог го прашав баш и ми рече може , но баш за овие апчиња не го прашав.. Од вчера имам некое слабо крварење како траги на гаките , час имам час немам а и кај јајниците ме боли малку , како пред добивање.