Женски , беба моја веќе недела дена има некои мрсулчиња , бело-жолтеникави и ги има само кога ќе стане од спиење (не секој ден) слушам дека и смета и го вадам и толку нема проблем потоа цел ден. Настината е нешто или на педијатарот и кажав ми рече ништо не е да не се грижам. Денес приметив од релаксаторот се крева да стане главата ја крева нагоре и се стега па се нервира тешко мене а таман се опуштив ставајќи ја внатре , ја лулам и ќе си заспие , а сега ќе ми биде страв да ја оставам случајно да не се преврти.
Леле истото го помислив ноќеска ама во бунило целата и еве сега дур не го прочитав ова не ми текна дека размислував за истото. Фала, дефинитивно ќе пробам ноќеска одма.
Предлог за добар ортопед? Било каде на приватно? Видоевски има термин дури во јануари, закажав, ама сакам и порано да го однесам некаде да видам дали е се во ред, дали треба широк повој итн.
А да ја оставиш сама да заспие, да не осеќа дека си и над креветче? Ние го ставаме во креветче полузаспан и излегуваме за да заспие сам. На почеток кенкаше, ама се научи.
Така оди зборот, не висам јас 30 мин над креветче ама спалната ни е на пола метар од нејзиното креветче и ја слушам како прета, како се буди... Немам кај да одам дур заспие, треба во дневна да седам сред ноќ во 4 саат
нека не спие во креветче и готово. Нека спие кај што и е удобно. Така подобро и за неа и за тебе со оглед дека цица
епа не можам да бидам да среќна и одморена додека бебето плаче и не спие. Кратко и јасно. Лесно им е да напишат статии. И јас сонувам за бебе кое ќе е нахрането насмеано ќе гуга ќе спие мирно ќе си напредува лесно ќе го избањаш надоиш ќе го погушкаш и легнеш и ќе заспие. Епа тоа мноогу тешко. Реалноста е маки со грчеви маки со вакцини маки со заби маки со заспивање некогаш и маки со капење... И оди биди среќен и наспан
Да те утешам, моево еве година ќе прави уште вака е како што опиша, целаа година без спиење и плус пред тоа 2, 3 месеци од бременост што не спиев.....жива сум
јас на 2 месеци појдов да прашам бидејќи патронажната сестра рече одкако ќе се промо dsg да поминат 60 дена и ја примивме на ден пред да направиме 3 месеци. Следна ни е на 5 месеци. Фактички иде месец дена сите да ги каснеме. Најдобро појди лично и консултирај се
Истиот проблем го имав , и мм замина да спие во детска соба, јас со ќерка ми на спална. И јас мислев дека ќе спие во креветче но не бидуваше. Не наспани бевме сите. Вака колку и да не ми се допаѓа сите сме наспани.
Мајки каков тип на подлога користите и од која возраст ги ставате бебките? И дали некаде имате видено ваква играчка со понормална цена
Читав низ темава го имаа и други истиов проблем. Ама друго е да го осетиш на своја кожа. Откорна дете од плачење е дена одиме на лекар и се исто ни кажуваат а пусто дете не престанува. Спие мирно и а отвори очи корне плаче за цицање едвај. И кс направено и брис и терапија и витамини и се и ништо не помага. јас веќе не можам да дишам. Голема среќа е што нема температура инаку мислам дека жива ќе се закопам.
Majki vcera bevme na ortoped jadrencata na kolkovi pocnale da se oformuvaat no ne celosno. Rece za 3 nedeli pak kontrola. D3 da pojacam na 5 kapki. Sekoj pregled pojacuvam na kapki pa nekako strav mi vleze so ne e vo red. Da napomenam, na ortoped bevme i na 3meseci. Bebka mi e 5meseci. Koga celosno se oformuvaat jadrata? Sto e funkcijata na pojacuvanjeto na d3 kapkite?
Мајки бебе почна да кака по 1 дневно и последниве 10 дена му е стварно потечна столицата. Матичен ми вика нормално е дека е доенче, плус и заби му излагаат, ама мене многу ми е страв. Нормално, расположен е и се е супер ама ова ме мачи. 5+ сме и планорам од понеделник со храна да почнеме.
Марчи во 4ти скок сте. Не мачи дете по доктори непотребно,освен ако стварно има некој проблем. Мојов зградава во вис ја крева недела дена веќе.