И мојата исто овие два дена повраќа по секој подој стварно не знам шѕо е работава таман реков супер е девојчето и почна
Епа добро , фала ви , мислев дека стварно е настината , а нема други симптоми. Инаку само што се искака , фала богу Утре сме на преглед , ќе видиме што ќе каже , се надевам нема изгубено од тежината од повраќањево
Мешиња помош ве молам, На бебушот му ставам канбебе памперси пробав и со памперс помали не не бива, постојано е прокиснат му тече или од ногавици или од горе .. на 2 часа некогаш и побрзо само се пресоблекуваме .. се плашам па да не настини, а и премачно е.. мислам дека ок му ги ставам дека не е до тоа.. сеуште подвиткуваме под папоче.. искуство некој какви да земам?
Не е до пелената, не може да прокисне толку брзо. Јас на почетокот го легнував на страна и му пропушташе пелената секоја вечер. Откако го легнувам на грбче не му пропуштаат ич. Бекутан пелени ставам од почеток.
На затнато носе пумпица не ти треба. Бебињата се затнати од што се чистат од плодовата вода, и освен капнување физиолошки или солен раствор, друго не ти треба. Со тек на време ќе се опушти носето. А може да биде причина и сувиот воздух дома. Ставај камилица да испарува.
Не е до пелената,до подвиткувањето е. И нас ни пропушташе памперс премиум додека виткавме под папоче (машко бебе)
Рота вакцината на форумот прочитав до 13та или 14та недела најдоцна треба да се стави. Денес нас не ни ја ставија, касно било за рота, а малата од утре е 12та недела. На 24ти ќе наполни 3 месеци. Останатите што се со боцкање ми рекоа да ги одложиме за некоја недела, бидејќи малку носот и хрчи, а и така не се ограничени со време. Ми е криво за ротата што ја пропуштивме. Не знам како тука прочитав дека некои кај 13та недела ја примија.
Добро утро друштво Денеска точно 4 месеци. Сабајлечки бевме на први ревакцинации. Овие 2 месеца бебе става малку на тежина. Педијатарката ми рече дека и по конструкција ќе биде слабичко ама височко и здрава е, сите останати параметри се во ред и нема простор за грижи. Забите да ги очекуваме порано. Жилава е и силна. Од нареден месец да почнеме со вкусови. Јас се надевав на 6 месеци ексклузивно доење... ама тоа е што е.. Не знам дали ќе можам да пролонгирам бар 2 недели плус, млеко имам, таа си е лакома, ама ете пак на тежина не оди.. Скоков не поремети скроз. Последно, таа плаче во сон, а ја за спиење. Дует. Веќе 2-3 недели како ги трие стапалата едно од друго, ама многу силно. Знам дека е период ама колку трае? Се си мислам ќе си ја излушти кожата колку силно ги трие.
Додека не открие нешто друго, поинтересно, на пример, дека може да ги бута во уста. Менуваат буквално секој ден.
И ние од нареден месец почнува со пробување вкусови. Така кажа педијатар на последна контрола. Уште ја и ти останавме од наша генерација друшкиве наши до компири стигнаа Да се насмееме И ја би до 6,па ке видиме како ќе биде. Супер си е Ирис Јас искрено се надевам дека ќе огрее сонце наредниве денови,и ќе поспиеме малце. Да пишам и јас нешто плус. Мојов буквално си ги изеде прстите,значи жар црвени ги прави од нервозно шмукање. Сега најново му е ја фаќа цуцлата со рака и напред назад си прави со неа во уста,и кога ќе се изнервира ја фрла низ соба Софка го нервира уште повеќе,сака цела во уста да ја стави, а голема му е. Ќе мора некое гелче да земам,да видам колку ќе му помогне.
Не е баш итно прашањево ама е блиц прашање па нема во која тема да го ставам. Синојќа доцна јадев слатко од сиви а дојам а утрово забележав многу течна столица - според мене тоа е пролив,е сега можно е да е од слаткото? Инаку од сабајле до сега е 3 пати какано што мислам дека не е алармантно
Е тамам. Ја и ти ќе пробуваме заедно, и ќе разменуваме рецепти. Наредна контрола ни е тек на 20ти Јануари. Тогаш ќе добијам препораки со што да почнеме. Со план сум ако е се во ред, од Февруари да почнам да и давам. Ме праша педијатарката дали покажува интерес ние додека јадеме, ама засега не покажува никаков интерес уште за храна. Веројатно допрва ќе почне. Ја и давам цуцла од замрзнувач ама и пластиката и силиконот брзо се стоплуваат. Глодалка уште не сум пикнала во фриз, тоа подолго би стоело ладно, ама па како да го држи со рачиња така ладно подолго време?! Не е ли престудено за да држи замрзната глодалка со голо раче? Ја имам земено гелче, исто ко ништо да не ставам.. џабе е.
Јас пд почеток користам Памперс премиум на почетокот 0 а сега 1 никогаш до сега нема прокиснато да не не му ги стегаш доволно лепенките.
Нз на почетокот не ми правеше вака, сега цело време на секој саат е мочан .. а и редовно ми какаше, откако му давам пробиотик биогаја еве трет ден денеска поретко ми кака, т.е од синоќа.. баш ме загрижи и тоа.. а си јади, го гледам почнува и да се згрчува овие денови се мачи..
Ние ја боцнавме вакцината за Тетанус ни рекоа 3 дена реакција можно е да има. Залепив лепенка на боцканото и сега следам тт засега е нормална 36.5 купив сирупче за секој случај си јадеше си викам па може и да нема ништо дај боже. Исто давам био гаја и јас а за грчење можно е да има и грчеви мене ми рекоа до 3 дена ако не се искака тогаш е проблем а нели кака и еднаш ок е немај гајле
Ве читам за вакцините зборите. Во петок треба да ги прими бебка првите, на 2 месеци. Да очекувам некаква реакција? Треба да внимавам на нешто?
Нема шанси само тетанус да примило, шестовалентна е на два месеци, првата. Дифтерија, тетанус, пертусис,хемофилус инфлуенце и хепатит б. Рота се дава со лажиче.