Совети, искуства од мајки за бебиња од 0-6 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од meU, 16 октомври 2012.

1. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.538
    Допаѓања:
    9.895
    Моето бебе ја држеше главата на една страна до 2 от месец, но после се среди само од себе. Си имаат омилена страна понекогаш. Како што кажа Софија може да го стимулирате со тропалки за да се врти и на другата страна. Ако може да се сврти и на другата страна обично нема некој проблем, така тогаш кажуваше нашиот ортопед.
    @marchi-cool немаш потреба од педијатар на бебињата, па и нашите раце и лице се ладни навечер, бидејќи се откриени. Ако на градите и вратчето е топол, не му е ладно, и нормално штом си спие навечер значи му е пријатно.

На marchi-cool му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.557
    Допаѓања:
    184.601
    Кога и да ја изгњават стариве ја после дежурам цела ноќ. Редовно. Си го преживува денот одново и одново во сон. И е многу вознемирена ноќе. Тамам ќе средиме спиење, тие ќе ја видат и пак се од почеток. Како да бидам безобразна и да му кажам на маж ми да не ја гледаат неговите некое време? Не можам веќе, и за двете е тортура. Колку време трае оваа фаза?

На Мариаа. му/ѝ се допаѓа ова.
  3. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.803
    Допаѓања:
    145.394
    Не може да не ја учиш на други луѓе и моменти. Оти ако сега ја ,, криеш,, после ќе настане таа промена. Нормално е ова осознавање на светот и нови ликови.
    Така ќе реагира на сите нови промени.

Знам дека ти е мачно после, ама на се што е ново околу неа, ќе го преживува во сон, не само баба и и дедо и.
    А од светот и случувањата не можеш да ја скриеш.:D Баш напротив, добро е да го осознава , и да знае дека не сте само ти и татко ти со неа. Туку има и други луѓе околу.

На Kaetana, Lianna Anna и Мариаа. им се допаѓа ова.
  4. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.323
    Допаѓања:
    28.120
    Има некоја мајк
    Да, и јас имам приметено вознемиреност после ден поминат со многу луѓе.

5. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.557
    Допаѓања:
    184.601
    @duffi знам дека не е до нив лично, туку кој и да ја види нов исто ќе реагира, ама моментално само тие ја гледаат па затоа и нив ги спомнав.
    Веќе месец дена спие многу немирно. Ама најдов трик. Ја туткам до мене, и ја држам за рачиња, ќе попрета малце и ќе се смири и ќе продолжи да спие. Ама чим старите ја видат, толку е. Ноќта нема спиење ич. Ништо не ја смирува. Ќе прета многу и на крај вреска во сон. Секој пола час. Не мислам да ја кријам од никој навистина, ама нема мирно спиено веќе некое време. Си мислам.. ако е период можда е подобро да ја изолирам малку. Уствари не знам веќе што е подобро а што не... :|

6. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.803
    Допаѓања:
    145.394
    Тоа е слип регрешн што и се случува , обично трае месец-месец ипол, ајде и два.Пробај промени и ја положбата на спиење. Пример на меше ја сврти. ушушкана да биде.
    Иначе без народ или со, пак исто ќе биде.
    не ја изолирај те молам, на дете му треба народ и дружба.:D

На Lianna Anna му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.557
    Допаѓања:
    184.601
    За воља на вистината вакви идеи имам секое утро периодов кога станувам со подочњаци до колена и мртва уморна, ненаспана и полна фрустрации. После бунар кафе и прифаќање на реалноста веќе светот е поубав. :D Баш сега ќе излагаме да се видиме постпразнично со пријатели, па идеите за изолирање ми поминуваат исто толку брзо колку и што ми доаѓаат. Тоа повеќе фрустрациите во мене зборат после долго време недостаток на сон, па имам потреба да се истресам. :wasntme:

На Kaetana, Lianna Anna и duffi им се допаѓа ова.
  8. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.885
    Допаѓања:
    10.402
    Дефинитивнo немањетo сoн те прави нервoзен кoлку и да си наjдoбра маjка :wasntme: и каj нас истo а jа шетаме, дoаѓаат гoсти нервoзна е, раце ми паѓаат oд нишкање.
    Ќе прojде и тoj периoд :!:

На Kaetana и Yowannty им се допаѓа ова.
  9. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    25.037
    Ехее мојов колку гости избрка со пиштење:D:D:D]:)
    Кога и да дојде некој непознат тој прво прави тажна фаца и почнува да рика(facepalm)
    И баба и дедо ако не ги гледа почесто, кога ќе дојдат и од нив плаче. Ниту во раце можат да го земат:whew:

А кога он иде на гости како бајче е :D

На Magic13 и Yowannty им се допаѓа ова.
  10. Andonia

Andonia Популарен член

Се зачлени на:
    2 март 2017
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.043
    Среќна нова година и Среќни празници !!!
    Да ве известам за нашата ситуација ,бруките шо се појавија на тело, на лице ,на врат што мислевме дека се од жешко излезе дека е од шампонот Мустела еве 3 дена не ја бањам и веднаш се повлекуваат ја однесив на педијатар не ни знаеше со што ка бањам кога ја виде ова е од Мустела и јас ср зачудив реков самп со тоа ја бањам никако рече.
    Ни кажа да земеме Логона купка и лосион.

На Enci200 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.885
    Допаѓања:
    10.402
    И мене ми кажаа дека нема пoтреба oд тoлку jака хемиjа.

На Andonia му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Magic13

Magic13 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2019
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.251
    Дали некоја од вас знае колку време може да се пијат Лактил капсулите? Додега 2 пакетчиња имам искористено.

На Presrekna му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.450
    Допаѓања:
    18.701
    Јас мислам само едно пакетче треба, така прочитав тука на форумов.
    Едно испив.

На Magic13 и Presrekna им се допаѓа ова.
  14. Presrekna

Presrekna Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2019
    Пораки:
    2.196
    Допаѓања:
    12.942
    Јас пијам веќе четврто или петто пакување. Ми делува многу на млекото. Прашав немало штета. Уште ова до 5+ и доволно е. Потоа почнуваме со вкусови.

На Magic13 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Vanessa9li

Vanessa9li Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2019
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    786
    Мами ај ве молам за совет. Малце паники сум денес. До денес лицето му беше кристал чисто денес ова се случи. IMG_20200103_211059.jpg IMG_20200103_211106.jpg
    Му намачкав еуцерин ама ко полошо да направив па го измив со камилица. Не знам од мене ли е нешто или се чисти? :( Мислев од цуцлата лажливка да не е ама па и на окце има неколку.

16. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.502
    ова да го спомнеше на некој постар од нашиов крај ќе ти речеше ах очи го фатиле детето. И оди не се расправај и не се нервирај. Јас верувам дека е период и ние имавме неколку дена такво (не)спиење додека ни траеше 4тиот скок. Јас реков почна да ора во кревет а не гледаше само нас дома, мм синко големиот и мене. Ладно беше ни одевме негде ни па некој идеше и пак некако безвезе спиеше. Се смируваше само ко ќе го земам во раце и со цицката во уста

17. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    25.037
    Друштво:hai:

На неколку пати го приметувам деновиве кога е нервозен си ги тегне ушите:wasntme:
    Не знам што може да му значи ова.

И дали има некој друг како моево бебе што многу немирно цица. Значи цица и прета и со нозе и со раце. Ова од кога е роден вака. Ептен треба да е успан за да се нацица без да лета лево десно.:sweat:

Исто така веќе не сака да седи во релаксатор или транспортер. Значи во истата секунда кога ќе го ставам он се подига. Го дига газето скроз нагоре. И во кревет кога е некогаш така прави. :^)
    Ми се смени бебо скроз.

На Mia Fuentes му/ѝ се допаѓа ова.
  18. macence994

macence994 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2015
    Пораки:
    232
    Допаѓања:
    353

И кај мене со раце нозе газ се прета додека цица , мислам борба водиме

19. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.622
    Колку месеци е? Кај мене кога тегне и чеша уши вади заб.

20. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    25.037
    4ипол месеци е. Се лигави, се става во уста и сега последно си ги тегне ушите ама и се врти со главата. Ваљда заби се, иако рано е :wasntme: